24.08.2007, Miroslav Fuks

Katastrofální první půli vystřídalo strhující vyrovnání

Katastrofální první půli vystřídalo strhující vyrovnáníTak špatnou první půli v podaní Spartaku, FC PSJ či FC Vysočina ani historikové nepamatují. Jihlavští ji po katastrofálním výkonu prohráli 0:3 a byli proti legendární pražské Dukle na ručník. Po přestávce však tým skvěle zabojoval a po strhujícím průběhu nakonec sahal i po vítězství. Přesto je pouze bod velkou ztrátou a zklamáním.

 
FC VysočinaFC Vysočina
4.kolo, pátek 24.8.2007, 19:00
3:3
(0:3)
Dukla PrahaDukla Praha
 
Góly: 57. Simr, 81. Faldyna, 87. vlastní - 4. Mikula, 13. Svatonský, 32. Holub

Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Urban

Ž.K.: Mikula, Michal


Diváci: 1680

FC Vysočina: Tulis - Bartoš, Šedivý (72. Faldyna), Gebresselasie, Vepřek - Veselý (46. Čermák), Bayer, Lovětínský, Mezlík - Simr, Rabušic (46. Vácha).
Dukla Praha: Rada - Kopta, Kudla, Hubka, Daněk Mikula (79. Pokorný), Ludačka, Holub (85. Berger), Michal (90. Hendrych) - Svatonský, Kunc.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Při nepříjemné absenci Michala Kadlece vedl fotbalisty FC Vysočina na hřiště nový kapitán Michal Lovětínský. „Jeho“ jedenáctka doznala po porážce v Hradci Králové poměrně velkých změn, když letos poprvé nastoupili v základní sestavě Vepřek, Rabušic a překvapivě i nováček týmu Bayer. Naopak oproti Hradci na lavičce zůstali Vácha, Drga a Faldyna.

Přesto měl úvod utkání obdobný průběh… Vysočina i v tomto utkání inkasovala již v průběhu první minuty, když hosté už po 48 sekundách otevřeli skóre. Po rychle rozehraném autu se dostal do otevřené obrany Mikula a poslal míč podél bezmocného brankáře Tulise. Domácí se z velkého šoku nevzpamatovali a po třinácti minutách si jihlavská obrana vybrala další slabou chvíli. Obrovské díry ve středu obrany využil Holub a mohl tak před gólmanem Tulisem nahrát zcela volnému Svatonskému, který usměrnil míč do opuštěné sítě. Katastrofální jihlavský poločas však pokračoval. Ve 33. minutě se domácí zapomněli na polovině Dukly a hosté trestali z rychlého brejku. Mikula mohl v klidu naservírovat centrem na hranici vápna gólovou přihrávku Holubovi, který si Tulise vychutnal s pomocí tyče. A kdyby Šedivý skluzem před Tulisem nezastavil střílený centr Michala, mohli hosté přidat před pauzou čtvrtý gól.

Po přestávce se už do hry nevrátili Veselý s Rabušicem, které nahradili Čermák s Váchou. Domácí se herně zvedli, ale na víc než platonickou převahu se nezmohli. Gólové probuzení přišlo až po čtvrthodině, když v 57. minutě poslal míč od rohového praporku na první tyč Lovětínský a Simr hlavou snížil. Vysočinu branka povzbudila, probudilo se i zamlklé obecenstvo a její tlak začal narůstat. Velký impuls dostal po příchodu třetího útočníka Faldyny dvacet minut před koncem. Byl to právě tento kanonýr, který v 81. minutě po centru Lovětínského hlavou k tyči bez potíží snížil na rozdíl jedné branky. Závěr utkání gradoval a v 89. minutě se fanoušci dočkali kýženého vyrovnání. Bylo dost šťastné, neboť Bayerovu střelu, která mířila mimo branku, šťastně tečoval do sítě Lovětínský. Nadšené publikum hnalo domácí na další zteč a skutečně nechybělo mnoho, aby Faldyna skóre otočil. Po průniku Váchy a následné přihrávce před branku však v gólové pozici mířil těsně vedle levé tyče.

Preview: Představujeme domácího soupeře - FK Dukla Praha

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 3:3
19.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 1:1
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu