18.09.2007, DENÍK - Ondrej Dudáš

Defenzivní činnost se musí rapidně zlepšit, ví nový kouč

Defenzivní činnost se musí rapidně zlepšit, ví nový koučBRATISLAVA/JIHLAVA - Na jihlavské poměry to zřejmě bude trochu exotické koření. Vysočinu má dostat ze současné krize muž, který se učil trénovat v Itálii, za sebou má i angažmá v Mexiku a v Polsku. Slovenský trenér Karol Marko nyní bude vpisovat svůj rukopis do herního stylu Jihlavy, která se nyní trápí. „Hlavní jsou výsledky. Jihlava inkasuje strašně moc gólů, to musíme změnit,“ říká jednačtyřicetiletý trenér.

 
 Co od svého nového angažmá očekáváte?

Já nejsem ten, kdo by měl něco očekávat. To je otázka pro vedení klubu, hráče a fanoušky.

Tak jinak: jaké máte ambice?

Jihlava je v současné době v těžké situaci. Při pohledu na tabulku a konkrétně na počet inkasovaných gólů je zásadní problém jasný - defenziva. Čeká nás teď těžká série, kterou načne domácí zápas se Slováckem.

Už jste Jihlavu viděl hrát?

Byl jsem tu na Ústí.

Nepovídejte, že šlo o náhodu...

Skutečně. Slovenská liga měla pauzu, Jihlava hrává v pátek a z Bratislavy to jsou dvě hodiny cesty.

A už jste vypozoroval, co je na hře Vysočiny špatného?

Výsledky. Když vyhráváte, tak můžete hrát antifotbal a všem je to jedno. Líbí se mi třeba styl Slovácka, které sice tolik gólů nedává, ale zase skoro vůbec neinkasuje. Dnešní fotbal je především o taktice.

Takže preferujete urputnou defenzivu?

Ale vůbec ne. Mám rád komplexní fotbal. Svoje povinnosti si mužstvo přece musí plnit i směrem dozadu. Nazval bych to kontrolovanou ofenzivou.

Hodláte na týmu aplikovat svoje poznatky z italského fotbalu?

Každý trenér má svůj rukopis. Já se v Itálii vlastně naučil trénovat a jsem velkým obdivovatelem tamního stylu a vůbec fotbalu. Hlavním úkolem a jakousi filozofií je, aby každý hráč dokázal plnit svoje úkoly.

Přicházíte úplně do neznámého prostředí, nebo se s některými hráči znáte?

Chtěl bych i nadále spolupracovat s oběma trenéry, kteří by mě do týmu zasvětili. Současné výsledky určitě nejsou jen jejich chybou. Jinak znám Slováky Šedivého a Suchého, kterého jsem trénoval.

Kdy se s týmem poprvé uvidíte?

V úterý po obědě máme sraz v kabině.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu