25.09.2007, Miroslav Fuks

Marko: „Chceme minimálně navázat na druhou půli proti Slovácku“

Marko: „Chceme minimálně navázat na druhou půli proti Slovácku“Ve středu čeká fotbalisty FC Vysočina domácí pohárový duel proti 1.FC Brno. Do něho od 18:00 hodin vstoupí s novou posilou Martinem Svitákem, naopak bude scházet Theodor Gebreselassie, který dnes přestoupil do Slavie Praha. Jak se na tuto změnu dívá trenér Karol Marko a jaké problémy se sestavou to pro něj znamená?

 
S klubovou filozofií se zcela ztotožňuji. Jsem přesvědčen, že Sviták bude Thea schopen nahradit. Je však otázkou, zda nastoupí na postu defenzivního záložníka nebo ho budeme muset stáhnout do středu obrany, kde je též schopen hrát. Nadále je totiž nejistý start Suchého. Není proto ani vyloučeno nasazení mladého stopera Havránka, který s námi spolu s dalším hráčem juniorky Chlupem začal trénovat.

V klubu jste velmi krátce, řešíte problémy se zraněnými hráči, mužstvu se výsledkově nedaří… Jste vůbec rád, že se pohárový zápas hraje? Nebyl by pro vás lepší běžný tréninkový cyklus?

Takto nelze uvažovat. Zápas je pevně zakotven v termínové listině, my se mu musíme přizpůsobit a přistoupit k němu s plnou vážností. Každý zápas je nyní pro nás důležitý a my v něm potřebujeme podat kvalitní výkon a minimálně navázat na naši hru ve 2. poločase proti Slovácku. Každopádně jsem přesvědčen, že tým je nyní po stránce psychické z nejhoršího venku.

Postavíte do zápasu to nejlepší? Budete některé hráče šetřit?

Jsme v polovině sezónu, tudíž není nutné fotbalisty šetřit. Naopak se musí co nejlépe sehrát a zvýšit si herní sebevědomí tím, že hráči budou schopní přenést věci z tréninku i do zápasu. Jsem přesvědčen, že zde máme kvalitní fotbalisty.

Do sestavy již můžete zařadit útočníka Faldynu. Budete hrát na dva útočníky?

Většina týmů dnes hraje tak, že bez míče prakticky každý hráč brání a naopak s míčem hráči přecházejí do útoku. My chceme praktikovat variabilní herní schéma 4 – 2 – 3 – 1 – 1, které vyhovuje i složení našeho kádru. V ofenzivní činnosti to neznamená, že hrajeme na jednoho útočníka, ale že útočíme s dvěma křídly, jedním hrotem, dalším podhrotovým hráčem a ty dále doplňují krajní obránci a jeden ze středních záložníků.

Velkým jihlavským talentem je útočník Michael Rabušic…

Rád bych předeslal, že velice rád pracuji s mladými hráči a nebojím se jim dát šanci. Jenže Rabušice jsem prakticky neznal a vzhledem k jeho startům za béčko jsem s ním nemohl počítat na některých trénincích. Je určitě pouze otázkou krátkého času, kdy dostane odpovídající herní šanci. Cítím, že jsem velmi zodpovědný za rozvoj talentovaných hráčů, kteří jsou největším bohatstvím každého klubu.

Zajímal jste se před středečním duelem i o soupeře?

Protivník nás vždy zajímá. Brno na vlastní oči viděl asistent Vrzáček a cenné informace mi poskytli mí čeští známí a kolegové. Navíc znám trenéra Uličného, se kterým jsem trénoval Ružomberok. Středeční prioritou však pro mne bude herní projev a výkon mého mužstva.

 
Související
Média
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu