29.05.2008, Miroslav Fuks

ABECEDA s... Martinem Dupalem

ABECEDA s... Martinem DupalemProstřednictvím profilové ABECEDY představujeme další novou tvář v kádru FC Vysočina a na jaře čtyřikrát úspěšného střelce Martina Dupala.

 
AUTO: Jezdím s Fiatem Stilo.

BRNO: Boby Brno si mne vyhlédlo do mladšího dorostu. Postupně jsem prošel „déčkem“, „céčkem“ a poté jsem rovnou skočil do „áčka“ staršího dorostu. Ještě jako dorostenec jsem na jaře 2003 začal naskakovat do třetiligové juniorky a přispěl jsem tak k 3. místu v MSFL. To tehdy stačilo na postup do II. ligy, kterou jsem v příští sezóně pravidelně hrál. Dokonce jsem si v dubnu 2004 připsal první a zatím poslední prvoligový start, když jsem dostal šanci na 18 minut v Teplicích. Bohužel, dobrou sezónu přerušilo zranění v podobě přetržených vazů v kotníku, které jsem utrpěl v zápase s Jihlavou. Navíc v „áčku“ skončili trenéři Schwarz a Jarůšek, místo kterých v létě 2004 nastoupil Kotrba. Já se po zranění rozehrával v „béčku“ a krom dvou posezení na prvoligové lavičce jsem už šanci v lize nedostal. V létě 2005 jsem byl v jednadvaceti označen za neperspektivního pro juniorku a začalo tak mé putování po hostováních.

CÍLE: Nejsem ještě tak starý, abych se vzdal myšlenky na vyzkoušení nejvyšší soutěže. To je můj cíl.

ČESKÁ REPRE: Dostal jsem se do českých výběrů U18 a U19, za které jsem nastoupil k devíti přípravným zápasům. Poté bohužel od týmu odešel kouč Mareček, kterého si mimochodem velmi vážím nejen jako trenéra, a byl nahrazen panem Bílkem, který mi šanci nedal a já na Euro neodjel. Později jsem měl být nominován na přátelák U21 s Tureckem, ale přišlo již zmiňované zranění kotníku v zápase s Jihlavou...

DRNOVICE: Poté, co již o mne nebyl v Brně zájem, jsem přijal nabídku Drnovic na hostování. Zpočátku to vypadalo, že by zde mohl vzniknout slušný mančaft, jenže brzy přišly velké ekonomické problémy. Ke všemu mi v polovině podzimu při zápase v Brně zlomil bývalý spoluhráč Kuncl čéšku a já tak vlastně promarodil celý soutěžní ročník 2005/06. Určitě šlo o nejhorší zranění mé kariéry.

FILM: Do kina chodím velmi rád, zejména na krimi filmy. Mým oblíbencem je herec Denzel Washington.

HUDBA: Nejsem příliš vybíravý posluchač. Pokud by měl rychle někoho zmínit, tak jsou to U2 a Lucie.

JIHLAVA: Z Jihlavy jsem si pamatoval kvalitní hráče, jako třeba Vladyku, a věděl jsem, že zde vždy byly ambice, dobré ekonomické zázemí a tréninkové podmínky. Můj příchod určitě ulehčila skutečnost, že nových hráčů bylo v týmu víc a že nás „starousedlíci“ velmi dobře přijali. Vytvořili jsme opravdu velmi dobrou partu, která se určitě pozitivně podílí na našich dobrých jarních výsledcích. Jen mne trochu mrzí, že diváci, kteří nás při domácích zápasech výborně povzbuzují, nechodí v ještě větším počtu. Naše výkony a výsledky by si to určitě zasloužily.

Osobně nemohu být spokojen se všemi výkony, přesto lze tento půlrok z mého pohledu hodnotit jako povedený. Určitě mne potěšily čtyři vstřelené góly, které u mne byly výrazně nad plán, a velmi mi vyhovuje náš styl hry. Cítím, že je na můj post velká konkurence, která je však určitě ku prospěchu. Rád bych v Jihlavě působil i v další sezóně.

KONÍČKY: Relaxuji s kamarádem při rybaření na soukromém rybníku a nebo chodím na procházky se svým černým labradorem. Dříve jsem s ním trávil hodně času na cvičáku. Pokud mám jmenovat nějaký sport, tak rád plavu nebo jezdím na kole.

LÍŠEŇ: Rodina zde bydlí, můj otec v FK Líšeň hrál fotbal, později i trénoval a proto mé první fotbalové krůčky vedly v sedmi letech právě sem. Někdy v páté třídě jsem absolvoval fotbalový výběr a dostal jsem se do sportovní školy LeRKu Brno. Tady jsem bez ohledu na později přeměnu na Zeman Brno strávil zbylé žákovské roky.

MUTĚNICE: V létě 2006 jsem byl na zkoušce v Bystrci, ale s vedením jsem se nedomluvil na podmínkách. Vyšlo až angažmá v třetiligových Mutěnicích. Ty byly nováčkem soutěže, ale nakonec skončily druhé za Fulnekem. Byla zde skvělá parta a já se mohl po zranění rozehrát.

NÁPOJ & JÍDLO: Mimo sezónu si rád dám pivo, jinak minerálku. Z jídla je nejlepší cokoli od mé maminky

RÁJEC: Skončilo mi hostování v Mutěnicích, v Brně neměli o můj návrat zájem a já se proto domluvil s koučem divizního Rájce panem Záleským, že u nich strávím podzim a poté mi pomůže v hledání angažmá ve vyšší soutěži. Skutečně se tak stalo a já se dostal na listopadovou zkoušku do Jihlavy. Trochu ve hře byl i Fulnek, ovšem já preferoval Vysočinu. Byl jsem rád, že se mohu vrátit do ligového fotbalu, protože divize byla přeci jenom málo.

ŠKOLA: Udělal jsem maturitu na SOŠ stavební v Brně, ale stavařině se rozhodně věnovat nehodlám. Půl roku jsem ještě byl na FTVS v Brně, ale brzy jsem zjistil, že nejsem studijní typ.

ŽENY: Nemám zcela vyhraněný typ. Určitě se mi však líbí tmavovlasé dívky, tedy moje přítelkyně Monika.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu