09.08.2008, Miroslav Fuks

Marko: „S hrou ve druhé půli nemohu být spokojen“

Marko: „S hrou ve druhé půli nemohu být spokojen“Domácí remíza s Fulnekem je zapomenuta. Vysočina zvítězila na horké půdě ve Vítkovicích, kde v předchozích čtyřech zápasech třikrát prohrála a pouze jednou remizovala. Navíc tak po dlouhých deseti měsících zvítězila venku. Jak tento výsledkově úspěšný duel viděl kouč Karol Marko?

 
První půli jsme sehráli zcela podle mých představ. Byli jsme nebezpeční v útoku, pozorní v obraně a vypracovali jsme si minimálně čtyři velmi dobré šance. Ty jsme neproměnili, ovšem v závěru půle jsme se po zásluze ujali vedení, když Faldyna zakončil výbornou kombinaci po ose Gabriel – Rabušic – Dupal. Ve druhé části to už bylo horší. Stejně jako v jiných zápasech jsme se báli o výsledek, byli jsme pasivní a v příliš hlubokém bloku. Postupně jsme se však z tohoto útlumu dostali a dokázali jsme podnikat nebezpečné protiútoky. Výsledkem byla červená karta po faulu na Cihláře a penaltová situace po dobrém zaběhnutí Lovětínského za obranu. Poté jsme už utkání kontrolovali do úspěšného konce. Zásluhu na tom má i gólman Vojáček, který nás třikrát podržel. Vyrovnali jsme se s nástrahami vytrvalého deště a produkovali jsme málo faulů, tudíž se domácí tolik nedostávali k nebezpečným standardkám. Dosáhli jsme velmi cenného výsledku, ale nemohu být spokojen s našim herním projevem.

Čím si vysvětlujete herní útlum ve 2. poločase?

Problém je v psychice hráčů. Hráči měli 100% přístup, ale propukla u nich určitá „panika“ z obavy o udržení výsledku. Kazili přihrávky, situace řešili netakticky a nepodrželi míč. Prostě na hřišti nepředvedli to, co umí. Rezervy jsme měli i v organizaci hry a krajní hráči měli být ve druhé části více nebezpeční.

Jste spokojen s dosavadním bodovým ziskem?

Soutěž je strašně dlouhá a já rozhodně nejsem matematik. Jdeme postupně zápas od zápasu.

Dočkáme se i jiného střelce než Petra Faldyny?

Faldyna je na hřišti kvůli střílení branek. Ostatní pracují na tom, aby se do těchto šancí dostal. Ve Vítkovicích však byly v dobrým příležitostech i další hráči, zejména Rabušic. I oni brzy střeleckou smůlu protrhnou.

Co čekat v pátek od Slovácka? Znáte rukopis bývalého kouče slovenské reprezentace Jurkemika?

Jurkemika znám velmi dobře a stejně tak máme dostatek informací i o hře Slovácka. To disponuje velice silným kádrem a jednoznačně náleží k favoritům na postup. Kvalitní tým navíc v létě posílili zkušení a dobří hráči Randa, Formánek, Berger, Filipko, Psohlavec a Hrotek. My k zápasu musíme přistoupit maximálně poctivě a zodpovědně. Věřím, že si tento atraktivní duel nenechají ujít ani fanoušci a přijdou nás ve velkém počtu povzbudit. O tři body se porveme!

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu