06.09.2008, Miroslav Fuks

Žáci v neděli o světové medaile!

Žáci v neděli o světové medaile!Skvělé tažení mladších žáků FC Vysočina na pařížském Danone Nations Cupu se nezastavilo ani ve čtvrtfinále! Zde v sobotu odpoledne 1:0 zdolali favorizované Argentince a v neděli budou hrát na slavném stadiónu v Parku princů o světové medaile. Jihlavský tým reprezentující české barvy přitom bude sledovat patron turnaje Zinedine Zidane.

 
Osmifinále:
Česko – Indie 1:1 (gól: Klíma), 3:2 na penalty
Neuvěřitelné drama se odehrálo v osmifinálovém zápase proti Indii: „Začali jsme velmi dobře a v úvodu neproměnili velkou šanci. Indie však z protiútoku udeřila a ujala se vedení. Naše hra pak byla velmi nervózní a nepřesná. Z křeče nás vysvobodil až krásný gól Jirky Klímy z přímého kopu. Zápas tak dospěl až do remízového stavu a o postupujícím rozhodovali 3 pokutové kopy na každé straně. Za stavu 1:2 z našeho pohledu kopali Indové třetí penaltu, která mohla rozhodnout o jejich postupu. V tu chvíli však podržel svůj tým brankář Filip Jícha, který penaltu chytil a Tomáš Kliment pak vrátil náš tým do hry. Filip pak zneškodnil i další penaltu a Tomáš Duba rozhodl o našem šťastném postupu do čvrtfinále.

Čtvrtfinále:
Česko – Argentina 1:0 (gól: Rychetník)
„Jednoznačně nejtěžší soupeř čekal naše chlapce ve čtvrtfinálovém zápase. Tým Argentiny předvádí na turnaji jeden z nejlepších fotbalů a během celého zápasu měl mírnou převahu. Kluci poctivě bránili a kromě několika závarů nepustili soupeře do žádné vyložené šance. Rozhodujícím momentem byla nakonec vydařená standartní situace – po rohu Tomáše Duby se důrazem prosadil Jakub Rychetník a zajistil našemu týmu senzační postup do semifinále.

V nedělním programu čeká jihlavské fotbalisty opravdový bonbónek. O postupu do finále se na slavném stadionu Parku Princů utkají s domácím týmem Francie. „O zápas je tu neskutečný zájem. Vysílat ho bude přímým přenosem francouzská verze Eurosportu a očekává se návštěva až 30 000 diváků. Bude to pro nás opravdový vrchol turnaje, držte nám zítra palce!“ uvedli trenéři Pavel Tvarůžek a Vladimír Hekerle.

Další výsledky čtvrtfinále:
Rusko – Brazílie 1:0
Německo – Alžírsko 4:1
Francie – Belgie 2:0

Semifinále – neděle 12.9.:
Rusko – Německo
Francie – Česko (11:55 hod.)
 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu