09.09.2008, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – MFK OKD Karviná

Představujeme domácího soupeře – MFK OKD KarvináPo šesti a půl letech se v Jihlavě opět v rámci utkání II. ligy představí Karviná. Nováček soutěže přijede v pátek 12. září a znovu bude pasován do role outsidera. O to více nebezpečný tento duel pro FC Vysočina bude. Z domácího pohledu totiž přichází v úvahu pouze výhra.

 
„S cílem zvítězit jdeme do každého utkání. Je jedno, zda proti nám stojí Hradec Králové nebo nováček soutěže, kterému poslední dvě kola příliš nevyšla. Proti nám bude stát kvalitní a nevyzpytatelný soupeř a o konečném výsledku rozhodne celá řada faktorů včetně štěstí. Současná II. liga je skutečně velmi vyrovnaná. Věřím, že zápas i s pomocí fanoušků dotáhneme k tolik potřebnému vítězství. Pokud se chceme pohybovat na špici tabulky, tak ani za tímto cílem musíme jít od první minuty,“ řekl k zápasu kouč Karol Marko. Ten se v zápase bude muset obejít bez služeb záložníka Drábka, který si z poháru v Líšni přivezl otřes mozku a bude ještě zhruba týden v klidu.

Karviné náleží v aktuální tabulce 13. příčka se ziskem šesti bodů za 2 výhry proti Ústí nad Labem a Mostu. To samo o sobě vypovídá o kvalitách nadcházejícího protivníka. K nejvýraznějším postavám mužstva vedeného koučem Leošem Kalvodou náleží exolomoucký Rýdel, exmostecký Macek, zkušený obránce Buryán a neméně ostřílení útočníci Sourada a Opic. Ten však v Jihlavě nenastoupí, neboť pyká za červenou kartu z utkání proti Třinci.

Základní informace o soupeři:

předseda klubu: Ing. Jan Wolf, sport. manažer: Petr Mašlej
adresa: Sportovní 898/4, 735 06 Karviná – Nové Město
tel./fax: 596 341 731
e-mail: mfk.karvina@seznam.cz
internet: www.mfkkarvina.cz
klubové barvy: bílá a zelená
kapacita stadiónu: Městský stadión - 8.000 (902 k sezení)
B-tým: okresní přebor
mládežnické celky: 18

Pohled do historie:

Karvinský fotbal vždy trpěl velkou roztříštěností mnoha klubů a jeho zástupci vždy působili maximálně na úrovni III. ligy. Zvrat přišel v 90tých letech, kdy dohodou Kovony s Vítkovicemi přešla II. liga do Karviné. V ročníku 95/96 nastupují hráči pod hlavičkou FC Karviná a postupují do I. ligy. V té době dochází ke sloučení tří tehdy největších oddílů ve městě. I. liga se zde hraje i v sezónách 96/97 a 97/98. Do ligy se FC Karviná ještě vrátila v ročníku 99/00.

Po posledním sestupu z I. ligy došlo vzhledem ke špatné ekonomice klubu k trvalému poklesu výkonnosti, který vyvrcholil v ročníku 02/03, kdy FC Karviná nebyla schopna pokračovat v jarní části divize. Jediným životaschopným oddílem kopané v Karviné tak zůstali fotbalisté TJ Jäkl hrající krajský přebor. Jejich funkcionáři nechtěli dopustit zánik kopané v Karviné a pokusili se o zdánlivě nemožné. Vystoupili ze svazku s TJ Jäkl, přejmenovali se na Městský fotbalový klub, vyřešili dluhy FC Karviná a zajistili dohrání soutěže. Nakonec se s obrovskými potížemi zejména finančními, podařilo situaci zvládnout tak, aby mohly být zahájeny soutěže ročníku 03/04 v přeboru. Z něj se podařilo vzápětí postoupit do divize a v ročníku 06/07 se v Karviná hrála MSDL. Ročník 07/08 přinesl vytoužený návrat do II. ligy.

Vzájemná bilance ve II. lize ČMFS: 2 utkání 2 – 0 – 0 5 : 1

Předchozí zápasy:

MSFL - jaro 08: FC Vysočina B – MFK Karviná 2:4 (1:4)
Góly: 16. Havránek, 75. Čermák - 8. Opic, 20. Chlebek, 30. Opic, 31. Miko
VYS: Žejdlík - Benda, Kříž, Havránek, Nešpor - Čermák, Chlup, Pacholík, Netrda (64. Tecl) – J.Veselý (73. Naniaš), L.Procházka (31. Chmelík). KAR: Kučera - Hoffmann, Reichl, Brezničan, Gill – Knötig (86. Giňa), Chlebek, Sourada (74. Šuster), Michálek (46. Jursa) - Miko, Opic.

jaro 01: FC Vysočina – MFK Karviná 3:0 (1:0)
Góly: 39. Kadlec, 66. Slavík, 90. Kaplan
VYS: Bartoš (89. Padrnos) – Hekerle – Kadlec, Bratršovský – Sláma, Veselý (54. Šebek), Ryška, Slavík, Šustr (67. Večeřa) – Kaplan, Koníř. KAR: Čajka – Ondráček, Sáblík, Útrata (67. Prčík), Korytář – Gabriš (74. Špička), Kavuliak, Maniatis, Malíř (53. Kohút) – Volný, Rozhon.

pod. 00: MFK Karviná - FC Vysočina 1:2 (0:0)
Góly: 57. Klimek – 64. Hošťálek, 75. Drulák
KAR: Krabec – Bielan – Jurčík, Klimek (78. Špička) – Malíř, Maniatis, Fluxa, Korytář, Holý – Socha (26. Miklas), Kozák (83. Volný). VYS: Bartoš ¬- Kadlec – Hekerle, Kaplan (58. Veselý) - Sláma Ryška, Večeřa, Nečas, Malínek (41. Zimčík) -¬ Hošťálek, Drulák (90. Prchlý).

Pravděpodobná sestava: Kučera - Hoffmann Gill Buryán Brezničan - Macek Ficek Rýdel Juska - Sourada Juroszek

Trenér: Leoš Kalvoda

Střelci: 2 – Macek, Rýdel, 1 – Sourada, Macek, Juska.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Blaha, Richter, Rýdel (všichni hostování Sigma Olomouc), Dittrich (hostování Fulnek), Ficek (hostování Baník Ostrava), Buryán (hostování Viktoria Žižkov), Macek (hostování Baník Most), Juska (hostování Zlaté Moravce), Miloslavjev (hostování RAD Bělehrad).

Odchody: Giňa (hostování Havířov), Šuster (Petrovice), Chlebek (konec hostování Hlučín), Michálek (konec hostování Hranice), Helštýn (konec hostování Baník Ostrava).

 
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu