05.01.2009, www.efotbal.cz - David Kratochvíl

Navrátilec Simr: V Jihlavě začínám od nuly!

Navrátilec Simr: V Jihlavě začínám od nuly!V sezoně 2004/05 pomohl Pavel Simr Jihlavě premiérově vykopat postup do první české fotbalové ligy. Zároveň se stal druhým nejlepším střelcem soutěže. Jenže se musel vrátit zpátky do Brna. Za dva roky se na Vysočinu vrátil a během podzimní části nastoupil ke 14 zápasům, a dal osm branek. V zimě se ovšem opět poroučel zpět do jihomoravské metropole.

 
Oblíbenec jihlavských fanoušků Pavel Simr se do důvěrně známého prostředí vrací potřetí. Tentokrát ale v úplně jiné pozici. Kvůli zdravotním potížím i vyhořelému zahraničnímu angažmá mu chybí pravidelná zápasová kondice. Pětadvacetiletý útočník se proto pokusí v Jihlavě resuscitovat svoji uvadající kariéru.

Vaše poslední angažmá ve slovenské Nitře dopadlo neslavně. Nakonec jste zbytek podzimní část fotbalové sezony strávil s brněnským B-týmem. Přestup do Jihlavy je proto pro vás asi vysvobozením?

V pondělí nám začínám příprava, opravdu se do Jihlavy a na start zimního dril opravdu moc těším. Uvidíme, co mě tam čeká, bude to dřina, ale zvládnu to. Jak říkáte, angažmá v Nitře se moc nepovedlo, začínám prakticky od začátku. O to víc mě těší, že mě Jihlava vzala zpátky do kádru. Když se to podaří, tak si za půl roku můžu ještě zahrát první ligu. Jihlava je pro mě taková nová startovací čára.

Vysočinu vede trenér Karol Marko. Metody slovenského kouče jste měl možnost okusit v minulé sezoně na podzim. Jak vnímáte svou pozici na startu přípravy?

Moje pozice je v tuto chvíli diametrálně odlišná, než v minulosti. V té době se mi dařilo. To už je teď pryč. Začínám od nuly a je jen a jen na mě, abych trenéra svými výkony přesvědčil a vybojoval si místo v základní sestavě. S tím jdu do přípravy, chci se ukázat.

Už několik měsíců jste nenastoupil k žádnému mistrovskému zápasu, trénoval jste s B-týmem Brna a pak jste šel na operaci s očima. Jak jste se udržoval v kondici?

Po operaci jsem trénoval sám. Nabíral jsem fyzickou kondici běháním a hodně času jsem trávil v posilovně. Samozřejmě jsem tomu dával naprosté maximum. Kdybych ležel doma a čekal na 5. ledna, to by byla katastrofa. Myslím si, že připravený jsem dobře alespoň na ten začátek. Uvidíme, jak na tom budu až začneme běhat, jestli se nezačnu potit.

Zdravotní lapálie, které vám komplikovaly hráčskou kariéru už jsou definitivně pryč?

Teď už jsem stoprocentně zdravotně v pořádku. Chodím na kontroly. Po operaci jsem musel být tři měsíce bez fotbalu. To období vypršelo v prosinci, takže už můžu normálně absolvovat celou přípravu včetně přátelských zápasů.

Fanoušci ani po letech na vás nedají dopustit a váš příchod do Jihlavy vítají s nadšením. Není to svazující?

Pokusím se na moji formu, když jsem z Jihlavy odcházel, navázat. Když se daří, tak je vše jednodušší, fanoušci jsou spokojení. Vysočinští fanoušci jsou fantastičtí, i proto se vracím do Jihlavy rád, doufám, že mi dají šanci a já je svými výkony nezklamu.

Sledoval jste výsledky Jihlavy i poté co jste z krajské metropole odešel?

Samozřejmě. Četl jsem noviny, sledoval jsem to všude možně. Trenéra Marka už jsem zažil, má velmi tvrdé tréninky, s tím ale nemám vůbec žádný problém. Kouč přinesl do týmu něco nového. On je úplně jiný, než čeští trenéři. Podle toho, jaké má s Jihlavou výsledky, je vidět, že mu jeho sázka na italský model přípravy vychází.

Dal jste si nějaké novoroční předsevzetí?

Určitě jsem si dal. Můj cíl je jasný. Chci se zpátky dostat do vrcholového fotbalu a s Jihlavou postoupit do I. ligy a jako útočník dávat góly. Hlavně nezapadnout a pravidelně hrávat v základní sestavě.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu