08.01.2009, DENÍK - Vít Brabec

Starší dorostenci se "pochlubí" váhou, pak jim začnou galeje

Starší dorostenci se ”pochlubí” váhou, pak jim začnou galejePrvoligoví fotbaloví starší dorostenci FC Vysočina se dnes (pozn.: středa 7.1.) budou hlásit trenérovi Romanu Kučerovi na prvním tréninku. Začíná jim nepříliš oblíbený, ale potřebný zimní dril, do něhož se zapojí dvaadvacet hráčů. Jihlavské naděje čekají dva měsíce náročné práce, z níž by měly v jarní části I. ligy co nejvíce vytěžit. Po podzimu jedenáctý celek tabulky má na svém kontě 19 bodů, které pohodový průběh nevyzpytatelné druhé půlky soutěže rozhodně nezaručují.

 
 Zimní „galeje“ dnes odstartuje trénink v hale. Předtím se ale hráči budou muset „pochlubit“, jak krotili své chutě o svátcích. „Začneme vážením a kontrolou, jak jsou na tom po Vánocích hmotnostně,“ nastiňuje trenér Roman Kučera. „A samozřejmě kluky seznámíme s tím, co je v přípravě čeká a nemine,“ doplňuje.

Jedno je jasné už teď. Hráči si zejména v lednu sáhnou na dno svých sil. „Budeme kombinovat kondiční přípravu s herním blokem. Preferovat ale budeme rozvoj vytrvalosti a silových schopností,“ přibližuje náplň kouč, jehož tým se v týdnu bude muset poprat s šesti tréninkovými dávkami.

Slušně vytížený bude i herně. V kondičním bloku odehraje starší dorost hned čtyři zápasy. Poprvé bude Kučera moci sledovat svůj tým v akci v sobotu v Praze, kde se utká s Motorletem. „Přihlásili jsme se také do celorepublikového Memoriálu Vlasty Marečka, v jehož rámci sehrajeme utkání se Znojmem a Pardubicemi,“ doplňuje trenér. Na začátku února prověří Jihlavu Olomouc.

„Ten blok vyvrcholí na konci ledna tradičním soustředěním v Nové Včelnici,“ doplňuje Roman Kučera. K dispozici bude mít dvaadvacet hráčů, mezi nimiž by se marně hledal Vydra, který zamířil na přípravu do mužského A-týmu. Naopak novými tvářemi se to hemží.

„Zkoušíme Bustu z Moravských Budějovic a šanci dáváme i čtyřem mladým hráčům. Chceme, aby si vyzkoušeli zimní přípravu ve starším dorostu,“ vysvětluje trenér zapojení Götha, Ptáčka, Čížka a Vokouna do přípravy. „Z hostování z krajských soutěží se navíc vrátili Štancl a Urbánek,“ doplňuje trenér, který zúží kádr těsně před soustředěním.

V únoru budou tréninky převážně herního charakteru. „Budeme upřednostňovat herní část a ladit to do hry,“ uzavírá Roman Kučera.

Kdo je v týmu

Brankáři: Jan Procházka, Martin Matiášek.
Obránci: Štěpán Bambula, Jakub Göth, Zdeněk Kučera, David Čížek, Petr Pražák, Ondřej Busta, Martin Štěpán, František Ptáček, Jakub Urbánek, Michal Štancl.
Záložníci: Vojtěch Šandera, Jiří Pikl, Tomáš Kučera, Jiří Fadrný, David Vacek, Jan Leligdon, Jan Dobrovolný, Jan Kopic.
Útočníci: Petr Poláček, Martin Vokoun, Jan Kosak, Tomáš Machálek.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu