17.01.2009, Miroslav Fuks

Znojmo veze z Jihlavy cennou výhru

Znojmo veze z Jihlavy cennou výhruPrvní zimní přípravný zápas Jihlavě poněkud zhořkl. Ambiciózní třetiligové Znojmo v první půli dvakrát trestalo ze standardních situací jihlavskou nepřesnost a horší pohyb a ve druhé části umožnilo svěřencům kouče Karola Marka skórovat pouze jednou. Znojmo tak zvítězilo 1:2 (0:2), když za domácí hlavou skóroval Rostislav Šamánek.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 17.1.2009, 11:00
1:2
(0:2)
ZnojmoZnojmo
 
Góly: 59. Šamánek – 11. Šuráň, 29. Yonov
Diváci: 100
FC Vysočina: I. půle: Michalík – Gabriel, Procházka, Karlík, Cihlář – Vyskočil, Drábek, Lovětínský, De Oliveira – Simr, Vydra (30. Šamánek). II. půle: Michalík – Veselý, Tlustý, Procházka, Vepřek – Bogdanov, Dupal, Karlík, Štohanzl – Kaplan, Šamánek (60. Tecl).
 

Komentář

Jihlavští trenéři po velmi náročném tréninkovém týdnu šetřili Vojáčka, Kadlece, Faldynu, Gábu a Urbana. Tréninkovou zatavenost FC Vysočina bylo možné velmi dobře pozorovat v první půli, kdy se domácí sestava hůře pohybovala a její hra trpěla nepřesností. Dobře hrající Znojmo využilo hned první standardky, když v 11. minutě přistál rohový kop přesně na hlavu Šuráně, který si naběhl na první tyč. Domácí byli nadále bezzubí a tak hostující kapitán Yonov využil své parádní disciplíny a z přímého kopu zhruba z dvaceti metrů nedal Michalíkovi šanci.
Do druhé půle v dresech FCV nastoupilo osm čerstvých sil, které sebou přinesl zlepšený výkon. Znojmo se soustředilo na bránění výsledku a nebezpečné brejky. Z jihlavské převahy přišly nebezpečné střely Veselého, Štohanzla, Vepřeka či hlavičky Tecla a Tlustého. Gólem skončila pouze akce z 59. minutě, kdy se Štohanzl uvolnil na levém křídle, zpětnou přihrávkou našel Vepřeka a ten balón přesně nacentroval na hlavu Šamánka.
„Nacházíme se přesně uprostřed nejnáročnějšího dvoutýdenního tréninkového bloku, ve kterém hráči dostávají opravdu hodně do těla. Do tohoto prvního utkání zimy šli po deseti tréninkových jednotkách během pěti dnů, což bylo na jejich výkonu znát. Hlavním cílem zápasu bylo nezranit se, vidět v akci nové hráče a začít do naší hry zapracovávat nové taktické prvky pro nový herní systém, který tvoříme. Právě v taktice dnes byl vidět rozdíl mezi hráči, kteří s námi trénují delší dobu a mezi nováčky. Z tohoto pohledu jsem po dnešním zápase spokojen,“ uvedl po utkání kouč Marko, který dodal: „Výsledek bych nijak nepřeceňoval, rozhodně jím nejsem zklamaný. Mužstvo hrálo v tomto složení poprvé pohromadě a souhra nám viditelně vázla. Jsem rád, že jsme nedostali gól ze hry a že jsme odehráli slušnou druhou půli. Navíc Znojmo dokázalo, že je kvalitním týmem na úrovni druhé ligy. V úterý nás čeká zajímavý dvojzápas proti Spartě Praha, v němž budou moci všichni hráči odehrát 90 minut. Ideálně nám tak nahradí kondiční běh, který jsme měli na tento den naplánován. Duel proti špičkovému soupeři rozhodně vítáme.“

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu