20.03.2009, Miroslav Fuks

Simr: „Naše zápasy byly jako den a noc“

Simr: „Naše zápasy byly jako den a noc“Útočník Pavel Simr je s FC Vysočina spojen již od léta 2004. Během těchto let však v Jihlavě vždy pouze hostoval z Brna, kam se posléze vracel a vedení FC Vysočina hledalo cesty k jeho definitivnímu získání. Příhodné klima k tomu nastalo v závěru podzimu loňského roku, kdy do Brna přestoupil Michael Rabušic. Součástí obchodu se stal i transfer „Simíra“ na Vysočinu.

 
Vraťme se na konec podzimu 2007, kdy jsi zamířil z Jihlavy zpět do Brna. Jak se dále vyvíjela tvá kariéra?

Do Brna jsem se bohužel vrátil s dvouzápasovým trestem za červenou kartu z utkání proti Krči. Trenér Uličný tak se mnou nemohl počítat do úvodních duelů a šanci tak dostali jiní. Během jara jsem proto naskočil jen do šesti zápasů Gambrinus ligy a bylo jasné, že v létě zamířím jinam.

Skončil jsi v Nitře, ovšem toto působení nelze hodnotit jako podařené...

Měl jsem několik nabídek z české II. ligy včetně Jihlavy, ale přednost jsem dal slovenské I. lize. V Nitře to však vůbec nevyšlo. Klub po velmi úspěšné sezóně v létě opustila řada opor a nový tým nebyl schopen naplnit velká očekávání vedení. Tomu došla trpělivost po pětibrankovém výprasku s Trnavou. Já, jako cizinec, na kterého byly větší nároky než na domácí hráče, jsem byl první na ráně a mé hostování bylo předčasně ukončeno. Uškodil mi fakt, že jsem do zápasů nastupoval zraněný a v bolestech, což mne ve výkonech limitovalo.

Jak jsi nenadálou fotbalovou pauzu strávil?

Vše zlé je pro něco dobré, tudíž jsem o dva měsíce dříve vyrazil na zlínskou oční kliniku, kde mi provedli plánovanou transplantaci oční rohovky. Nyní vidím dobře a konečně nemusím používat kontaktní čočky.

Kdy ses znovu vrátil k tréninku?

Po 1. říjnu jsem byl týden v nemocnici, poté jsem měl 14 dní absolutní klid a následně jsem mohl pomaličku začít posilovat a běhat na pásu. Trénování s týmem však znamenalo určité riziko, tudíž jsem se na hřiště poprvé dostal až na počátku ledna s Jihlavou.

Bylo těžké vrátit se do odpovídající kondice a fotbalového rytmu?

Přestože jsem v listopadu a prosinci hodně běhal a posiloval, tak pro mne byl první měsíc zimní přípravy velmi náročný. Běhání jsem nějak fyzicky zvládl, ovšem problémy jsem měl v zápasovém zatížení. Rychle jsem byl zahlcen a pak už jsem se nemohl rozběhnout... Dobrý pocit jsem měl až v Dubnici, kde jsem vstřelil i první gól. Od té doby to bylo jenom lepší a já musím poděkovat trenérovi Markovi za důvěru.

Změnila se nějak atmosféra v jihlavské kabině oproti tvým předchozím působením?

Nálada je zde stále perfektní, velmi pozitivní a hodně odhodlaná. Je až s podivem, že se na atmosféře kabiny nijak neprojevují poměrně velké změny v kádru. Vždy přijdou noví hráči, kteří do mančaftu výborně zapadnou.

Jak hodnotíš vstup do jara?

Naše zápasy byly jako den a noc... Na Slovácku nám to vůbec nesedlo, možná jsme si mysleli, že nám body spadnou do klína. Výkon proti Opavě už byl diametrálně odlišný. Pevně doufám, že jsme se ze Slovácka dostatečně poučili a že budeme v tomto trendu pokračovat celé jaro.

A otázka na závěr. Je něco nového v tvém osobním životě?

Ženatý nejsem, ale s přítelkyní jsem už dva a půl roku. Náš byt je nyní ve výstavbě.

ABECEDA

AUTO: Audi

BARVA: černá a modrá

CESTOVÁNÍ: snem je Tokio

DOMOV: Brno

FILM: Zvíře v hlavní roli s Belmondem

GÓL: každý je super

HUMOR: určitě ten inteligentní

INTERNET: používám ho docela často

JÍDLO: mám rád špagety a těstoviny

KOUČ: do ligy mne v Brně vytáhl Karel Večeřa, nyní děkuji za šanci a důvěru Karolu Markovi

LITERATURA: čtu historické romány

MUZIKA: hip - hop

NÁPOJ: červené víno

POLITIKA: vnímám ji jen okrajově

RITUÁL: žádný nemám

SPORT: sleduji bojové sporty

ŠKOLA: jsem absolvent Střední ekonomické školy

TELEVIZE: jedině dobré filmy

VZOR: žádný nemám a ani jsem neměl

ZVÍŘATA: pořídil bych si jedině psa

ŽENY: preferuji blondýnky


 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu