14.04.2009, DENÍK - Edita Palkovičová

Poprvé poražený gólman Winter: Všechno máme ve svých rukách

Poprvé poražený gólman Winter: Všechno máme ve svých rukáchJihlavský gólman Václav Winter musel na Julisce zkousnout první prohraný zápas, ve kterém byl brankářskou jedničkou. Čtyřzápasová série bez prohry skončila. „Utkání jsme si prohráli sami,“ přiznal.

 
 Utkání nejprve vypadalo nadějně, po poločase jste vedli 1:0, ale druhá půle byla velmi špatná. Jak ho hodnotíte vy?

Já zápas hodnotím z naše ho pohledu tak, že jsme si ho prohráli sami. Je fakt, že jsme v první půli jednou vystřelili na bránu a dali jsme jeden gól. Byli jsme ale nebezpeční, měli jsme hru pod kontrolou. Ruda Urban dával perfektní centry ze standardek. Pořád to tam smrdělo. Soupeř měl dvě tři šance, ale nedal. Rozhodně bych nečekal, že druhá půle bude taková. My jsme si v kabině řekli, že musíme zapomenout, že vedeme 1:0. Že se hraje nový poločas. Bohužel, hrál se přesný opak!

Před vámi nastoupila obrana v novém složení, ale asi to nebylo to pravé, ne?

Nebylo, protože nám onemocněl Míša Kadlec, takže musela nastoupit nová stoperská dvojice. Vetšinou když se obdrží branky, tak to není chyba jednoho dvou hráčů. Je to systémová chyba. Vzadu to nebylo ideální, ale my musíme mít hru pod kontrolou. A jak říkám, porazili jsme se sami.

Během druhé půle za stavu 2:1 si soupeř dokázal ještě vytvořit dvě tři vyložené šance a výsledek mohl být i krutější. Bylo to i tím, že jste hráli dopředu, abyste s výsledkem ještě něco udělali?

Jistě. Chtěli jsme alespoň srovnat. Je to o tom, že pro nás body hodně řeší. Prohrávali jsme, tak jsme se snažili dát na 2:2, ale nepodařilo se nám to.

Patnáct minut před koncem se domácí dožadovali penalty. Vypadalo to na faul na Kolomazníka. Odpustil vám rozhodčí penaltu?

Bude to znít jako alibismus z mé strany, ale neodpustil. Nedohodli jsme se stopery. Já jsme skočil pod nohy Míšovi Kolomazníkovi, ale bez rukou jenom tělem a on mě přeskakoval. Kdybych tam dal ruce, tak bych s penaltou souhlasil, ale jelikož jsem tam měl jen tělo a hlavu, tak by to bylo hodně přísné.

Dukla má na váš tým po 22 odehraných kolech jen tříbodovou ztrátu. Co to bude znamenat pro další vývoj soutěže?

No kdyby se vyhrálo na Dukle... Ale pozor! Nemluví se o Čáslavi, takže to není jen o Dukle, ani o zápase s ní. Samozřejmě, kdybychom vyhráli, je to o devět bodů, kdybychom remizovali, bylo by to o šest. Teď je to jen o tři. Ale pořád máme vše ve svých vlastních rukách a nohách.


 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu