07.08.2009, Jakub Mezlík

Standardky Krutého srazily Most na kolena

Standardky Krutého srazily Most na kolenaJihlavští fotbalisté v prvním domácím utkání letošního ročníku II. ligy předvedli proti Mostu pohledný útočný fotbal a odměnou jim bylo zasloužené vítězství 3:1 a tříbodový zisk. Vedení zařídil Vysočině mladý talent Matěj Vydra, poté přidal dvě výstavní trefy z přímých volných kopů Peter Krutý. Most pouze korigoval z penalty.

 
FC VysočinaFC Vysočina
2.kolo, pátek 7.8.2009, 19:00
3:1
(2:0)
MostMost
 

Branky: 35. a 51. Krutý, 27. Vydra - 55. Franěk.
ŽK: Winter, Gába - Franěk.
Diváci: 1450
FC Vysočina: Winter - Veselý, Tlustý, Kadlec, Karlík - Vydra (89. Vyskočil), Gába, Lovětínský, Krutý (66. Korčián) - Simr (90. Peška), Tecl.
Most: Paleček - Hrechishka, Tonev, Knakal, Sigmund - Loos (67. A. Da Silva), Jedinák, Hofmann (75. Štumpf), D. Da Silva (46. Hora) - Franěk, Onyango.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Po hradeckém neúspěchu učinil kouč Luboš Urban dvě změny v základní sestavě. Cihlář zůstal na lavičce a v průběhu utkání se z ní nezvedl a Korčián na hřiště přišel až v průběhu druhé půle. Post levého beka, stejně jako ve druhé půli v Hradci, obsadil Karlík a ve středu zálohy působil Lovětínský. Na hrotu se s obranou soupeře bil Simr.

Vysočina o sobě dala poprvé vědět ve čtvrté minutě, kdy mosteckého brankáře Palečka prověřil z přímého kopu Kadlec. Zato Baník poprvé nebezpečně zaútočil až ve 20. minutě, kdy na Wintrovu branku poslal prudkou ránu Jedinák, domácí opora ale stačila vyrazit míč na roh. I ten však byl nebezpečný, neboť Winter centr podběhl a hlavička Hofmanna skončila jen těsně nad brankou Vysočiny. Skóre se poprvé změnilo o sedm minut později, kdy se na levém křídle prosadil důrazný Tecl a na hranici velkého vápna našel dalšího mladíka Vydru, který se trefil prudkou polovysokou střelu k levé tyči. Ještě větší uklidnění do jihlavských řad přinesl za dalších osm minut z přímého kopu Krutý, který krásně překonal zeď a míč uklidil k levé tyči Palečškovy branky.  Závěr první půle však patřil ofenzivně hrajícímu Mostu. Hrechishkovu dělovku z dálky vytáhl konečky prstů na roh.

Snahu Mostu o zvrat v utkání zbrzdil už v 51. minutě znovu Krutý. Ten odčinil svůj penaltový zákrok z Hradce Králové a z přímého kopu skóroval podruhé. Jeho levačka tentokráte mířila přesně z dobrých 35 metrů a k překvapení Palečka zapadla k pravé tyči - 3:0. Vedení však vydrželo Jihlavským jenom čtyři minuty, protože po faulu gólmana Wintra snížil z nařízené penalty Franěk. Most se dál snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale nebezpečné akce přicházely spíše z kopaček hráčů Vysočiny. V 70. minutě Lovětínský centroval z přímého kopu od postranní čáry do pokutového území, tam si na balon naskočil Karlík, ale poslal jej těsně nad Palečkovu branku. V 76. minutě se k odraženému balonu ve vápně dostal Franěk a trefil pravou tyč jihlavské branky! Na druhé straně se prezentoval dobrou střelou Lovětínský, balon skončil jen těsně nad brankou. V 83. minutě se po rohovém kopu balon odrazil k Tlustému, ten jen nastavil nohu, ale balon zamířil vedle Palečkovy branky. V 88. minutě se Simr se ocitl v obrovské šanci, naběhl si do pokutového území, obhodil Palečka, ale trefil pouze tyč! Na skóre tak už nic nezměnilo.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | FC Vysočina - Most | 3:1
16.kolo | Most - FC Vysočina | 4:3
Související
Média
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu