08.09.2009, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – MFK OKD Karviná

Představujeme domácího soupeře – MFK OKD KarvináVelmi silný a ambiciózní tým přijede v pátek na stadión FC Vysočina v Jiráskově ulici. Jihlavští fotbalisté budou hostit MFK OKD Karviná, který si svými výkony sjednal velký respekt v uplynulém ročníku II. ligy a tomto trendu pokračuje i na podzim. Bez ohledu na kvality Slončíka a spol. však svěřenci Luboše Urbana nutně potřebují zvítězit.

 
Karviná byla v loňském ročníku nováčkem, přesto v konečném účtování obsadila 8. příčku se ziskem 43 bodů. Tým Leoše Kalvody vstoupil do podzimu ještě silnější, což potvrzují i jeho aktuální výsledky. Karviná dosud vybojovala 9 bodů za tři výhry, přičemž největší pozornost vzbudilo vítězství 0:1 na Dukle Praha a jasné domácí tříbodové zisky nad Mostem (4:0) a Hlučínem (2:0).

Největší osobností karvinského týmu je velezkušený exreprezentant Radek Slončík, který však pro zranění v novém ročníku dosud nenastoupil. Neméně zkušení jsou gólman Kafka, stoper Buryán či útočník Opic. Ty velmi dobře doplňují šikovní mladíci Jursa, Ficek, Tchami, Mišinský či Milosavljev.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

předseda klubu: Ing. Jan Wolf, sport. manažer: Petr Mašlej
adresa: Sportovní 898/4, 735 06 Karviná – Nové Město
tel./fax: 596 341 731
e-mail: mfk.karvina@seznam.cz
internet: www.mfkkarvina.cz
klubové barvy: bílá a zelená
kapacita stadiónu: Městský stadión - 8.000 (902 k sezení)
B-tým: okresní přebor
mládežnické celky: 18

Pohled do historie:

Karvinský fotbal vždy trpěl velkou roztříštěností mnoha klubů a jeho zástupci vždy působili maximálně na úrovni III. ligy. Zvrat přišel v 90tých letech, kdy dohodou Kovony s Vítkovicemi přešla II. liga do Karviné. V ročníku 95/96 nastupují hráči pod hlavičkou FC Karviná a postupují do I. ligy. V té době dochází ke sloučení tří tehdy největších oddílů ve městě. I. liga se zde hraje i v sezónách 96/97 a 97/98. Do ligy se FC Karviná ještě vrátila v ročníku 99/00.

Po posledním sestupu z I. ligy došlo vzhledem ke špatné ekonomice klubu k trvalému poklesu výkonnosti, který vyvrcholil v ročníku 02/03, kdy FC Karviná nebyla schopna pokračovat v jarní části divize. Jediným životaschopným oddílem kopané v Karviné tak zůstali fotbalisté TJ Jäkl hrající krajský přebor. Jejich funkcionáři nechtěli dopustit zánik kopané v Karviné a pokusili se o zdánlivě nemožné. Vystoupili ze svazku s TJ Jäkl, přejmenovali se na Městský fotbalový klub, vyřešili dluhy FC Karviná a zajistili dohrání soutěže. Nakonec se s obrovskými potížemi zejména finančními, podařilo situaci zvládnout tak, aby mohly být zahájeny soutěže ročníku 03/04 v přeboru. Z něj se podařilo vzápětí postoupit do divize a v ročníku 06/07 se v Karviná hrála MSDL. Ročník 07/08 přinesl vytoužený návrat do II. ligy.

Vysočina se s Karvinou ve II. lize dosud střetla čtyřikrát a nikdy neprohrála. V loňském ročníku v Karviné 1:1 remizovala a na podzim na domácí půdě po velmi dramatickém průběhu vyhrála 3:2. Určitě bychom se nezlobii, kdyby se tento výsledek podařilo zopakovat i v pátečním podvečeru.

VZÁJEMNÁ BILANCE

II. liga: 4 utkání 3 – 1 – 0 9 : 4

Poslední zápasy:

jaro 09: MFK Karviná - FC Vysočina Jihlava 1:1 (1:0)
Góly: 37. Opic – 46. Simr
KAR: Kučera - Jursa, Čeman, Buryán, Juska - Ficek, Pavlík, Slončík, Milosavljev (77. Tchami) – Opic (64. Sourada), Mišinský. VYS: Winter - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Cihlář – Štohanzl (68. Veselý), Karlík, Urban, Lovětínský (64. Vydra) - Simr, Faldyna (76. Gába).

pod. 08: FC Vysočina Jihlava – MFK Karviná 3:2 (1:1)
Góly: 22. a 47. Faldyna, 58. Kadlec - 13. Brezničan, 88. Ficek
VYS: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Dupal (73. Veselý), Gába, Lovětínský, Cihlář (90. Oliveira) - Rabušic (61. Kaplan), Faldyna. KAR: Kučera - Juska, Jelič, Buryán, Brezničan - Macek (Juroszek), Ficek, Rýdel, Jursa (79. Milosavljev), Dittrich (64. Sourada) - Richter.

jaro 01: FC Vysočina Jihlava – MFK Karviná 3:0 (1:0)
Góly: 39. Kadlec, 66. Slavík, 90. Kaplan
VYS: Bartoš (89. Padrnos) – Hekerle – Kadlec, Bratršovský – Sláma, Veselý (54. Šebek), Ryška, Slavík, Šustr (67. Večeřa) – Kaplan, Koníř. KAR: Čajka – Ondráček, Sáblík, Útrata (67. Prčík), Korytář – Gabriš (74. Špička), Kavuliak, Maniatis, Malíř (53. Kohút) – Volný, Rozhon.

Pravděpodobná sestava: Kafka - Hoffmann Čeman Buryán Staš - Jursa Ficek Pavlík Tchami - Mišinský Opic

Trenér: Leoš Kalvoda

Střelci: 3 – Opic, 2 - Mišinský, 1 – Hoffman, Pavlík, Juroszek

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Knötig (návrat z hostování v Zábřehu), Kafka (přestup GKS Jastrzebie), Pontus (přestup AL Larnaca).

Odchody: Sourada (Havířov), Juska (Zlaté Moravce), Pillár (1. FC Humenné), Damiano (hledá angažmá), Dittrich (konec hostování Fulnek)


 
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu