10.09.2009, Miroslav Fuks

Urban: „V pátek prostě musíme zvítězit!“

Urban: „V pátek prostě musíme zvítězit!“Fotbalový ročník je dlouhodobou soutěží, to je známý fakt. Relativně malý počet třiceti zápasů však mnohdy už třeba po šestém kole vytváří na ambiciózní celky, kterým se vstup do ročníku zcela nepodařil, velký tlak. V této situaci jsou nyní fotbalisté FC Vysočina, kteří v pátek nutně potřebují zvítězit. Potvrzují to i slova kouče Luboše Urbana.

 
Nadcházející zápas proti Karviné prostě musíme zvládnout k tříbodovému konci. Pokud se chceme pohybovat v horních patrech tabulky, tak ani jinou možnost nemáme. Z našeho pohledu jde skutečně o hodně a rozhodně nás čeká velká zkouška psychiky. Podle toho musí vypadat i náš herní projev, kterým chceme potěšit naše fanoušky. Očekávám, že budeme aktivní a agresivní a že si vytvoříme tlak. Klíčové samozřejmě bude, zda se nám konečně podaří skórovat. Zatímco v obranné hře jsme se rapidně zlepšili, tak v ofenzívě se trápíme.

Jaké plánujete složení útoku? Kdo bude střílet góly?

Do útoku stále moc variant nemáme. Pracujeme na tom, abychom do konce přestupního termínu přivedli skutečnou posilu pro zakončení. Náš aktuální výběr je při dlouhodobém zranění Pešky a výpadku Simra, který po zranění teprve začal trénovat, omezený. Věřím, že budu mít při výběru dvou útočníků šťastnou ruku. Góly však nejsou pouze o hrotových hráčích. Do koncovky se musí tlačit i další hráči a důležité bude i kvalitní zahrávání a zúročení standardek.

Co říci k týmu Karviné?

Jde o velmi kvalitní a zkušené mužstvo. Zejména defenzíva Karviné je plná ostřílených harcovníků, kteří perfektně plní své úkoly a jsou velmi důrazní. Velmi dobře je doplňuje mladá běhavá záloha, kterou může už v tomto utkání posílit skvělý Radek Slončík. Je otázkou, zda už bude fit. Velký pozor si musíme dát na oba útočníky – Opice a Mišinského. Oba jsou neustále v pohybu a nebojí se hrát jeden na jednoho. Musíme si na ně dát pozor a pokrýt je!


 
Související
Média
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu