16.09.2009, Miroslav Fuks

Tecl: „S Jihlavou chci postoupit do I. ligy!“

Tecl: „S Jihlavou chci postoupit do I. ligy!“Do kabiny „áčka“ ho už před rokem jako talentovaného dorostence zařadil Karol Marko, ovšem ve II. lize se začal prosazovat až v závěru jara. V novém ročníku II. ligy na něj sází i kouč Luboš Urban a mladý útočník Stanislav Tecl se stal nedílnou součástí základní sestavy. Pojďme si ho blíže představit.

 
Kdy jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?

Snad už někdy v pěti letech mne táta přivedl na hřiště u nás Herálci v okrese Havlíčkův Brod. Kategorii přípravek jsem strávil v Humpolci a první zápasy za mladší žáky jsem hrál za Havlíčkův Brod. Zde jsem však byl pouze půl roku, neboť jsem společně s trenérem Kučerou a dalšími hráči zamířil do Jihlavy

Jak probíhal tvůj průchod jednotlivými mládežnickými týmy FC Vysočina?

Začal jsem v mladších žácích u trenéra Morkuse, ale na poslední půl rok této kategorie jsem už byl přesunut rovnou do starších žáků „A“ k panu Fenclovi. Zde jsem zůstal, přičemž nás později vedl trenér Křeček. Do „D“ dorostu k panu Procházkovi jsem přešel s celým ročníkem a ve stejném složení jsme za rok hráli extraligu mladšího dorostu. Následoval přechod do staršího dorostu, přičemž jsem „béčko“ přeskočil a šel jsem rovnou do „áčka“ k trenérovi Kriegovi.

Jak vzpomínáš na první dny v kabině a na trénincích „áčka“? Měl jsi velký respekt?

Měl jsem před sebou ještě jeden rok v dorostu a proto mne letní přeřazení překvapilo. Navíc jsme za sebou neměli moc povedenou sezónu. V prvním krocích mi hodně pomohli zkušení hráči, jako Falďas či Vesy. Navíc jsem se znal s Rabušicem či Cihlářem. Největší rozdíl oproti dorostu byl ve zkušenostech hráčů, v nasazení a rychlosti.

Nevadilo ti, že jsi loni často pomáhal extraligovému dorostu?

Po nadějném vstupu do přípravy a poté, co jsem si hned 1. kole loňského ročníku připsal první start ve II. lize, jsem byl zklamaný, že nehraji za „áčko“ nebo alespoň za juniorku. Bylo mi vysvětleno, že budu trénovat s prvním mužstvem a že je potřeba pomoci k záchraně staršího dorostu. Já to samozřejmě akceptoval a nakonec jsem byl velmi rád, že hraju pravidelně. Dával jsem góly, zvedl jsem si sebevědomí a to mi pomohlo na konci jara, kdy jsem začal hrát II. ligu pravidelně. Rád vzpomínám na první gól proti HFK Olomouc, který rozhodl o naší výhře, a též na dobrý výkon proti Spartě B, kdy jsem hrál poprvé v základní sestavě.

Jaké byly tvé pocity, když se nepodařilo dotáhnout do konce vytoužený postup do I. ligy?

Byl jsem určitě hodně zklamaný, poněvadž Vysočina by si I. ligu zasloužila. Bohužel se najednou sešla hned okolností, které přispěly k našemu nepostupu. Velká škoda, že jsme nedotáhli do konce dobře rozehrané zápasy na Dukle a v Čáslavi. Na druhou stranu si uvědomuji, že ve II. lize mám větší šanci pravidelně hrát a že se snad v budoucnu nejvyšší soutěže dočkám. Druhá liga je pro mne ideální začátek.

Jaké jsou rozdíly trénincích pánů Marka a Urbana?

Náplň tréninků je dost podobná, přesto lze říci, že pan Marko dbal více na taktiku a pan Urban se více soustředí na kombinaci a práci s míčem.

Co říci ke vstupu Vysočiny do nového ročníku?

Určitě jsem si vstup do podzimu představovali jinak. Měli jsme těžký los a zápasy v Hradci a ve Zlíně nám nevyšly ideálně. Velká chyba a škoda, že jsme k tříbodovému konci nedotáhli domácí duel s Hlučínem. Stále jsme ještě na začátku a já věřím, že se budeme prát o přední příčky.

Už máš za sebou i starty za reprezentaci...

Poprvé mne vzal pan Bokša do U-18 na Memoriál Václava Ježka. Zde jsem si zahrál proti Polsku, Norsku, Švédsku a Ukrajině. Na jaře jsem byl nominován do U-19 na kvalifikační turnaj o postup na ME. Bohužel, v konkurenci Španělska, Německa a domácího Estonska jsme neuspěli. Byl to však velký zážitek. Vždyť řada hráčů Německa či Španělska už tehdy nastupovala v jejich nejvyšší soutěži. Jen škoda, že jsem za Česko ještě neskóroval. Určitě bych se chtěl prosadit do budoucí U-21 a jít ve stopách Míši Rabušice.

Jaké jsou tvé fotbalové plány?

Především bych s Jihlavou chtěl postoupit do I. ligy. TU bych jednou rád hrál pravidelně. Velkým snem je určitě anglická Premier League.

ABECEDA

AUTO: jezdím se Škodou Octavia.

BARVA: mám rád bílou.

CESTOVÁNÍ: k fotbalu prostě patří a rozhodně mi nevadí. Jako turista sním o dovolené v Karibiku.

DOMOV: každý den dojíždím domů do Herálce.

FILM: nejraději rád komedie jako Trestná lavice nebo Bezva vejška. Výborný byl film Gladiátor

GÓL: ten proti HFK – první ve II. lize a hned za 3 body.

HUMOR: mám rád Jana Krause či Leoše Mareše

INTERNET: dnes je nedílnou součástí a já jsem zde denně. Nevynechám ani klubový web.

JÍDLO: kuře na všechny způsoby.

KOUČ: hrozně těžko se mezi nimi vybírá. Přesto se o to pokusím. Hodně mne naučil pan Hapka v Humpolci, fotbalově mi moc pomohl pan Kučera a nejvíce mi dal pan Procházka, který mne vedl skoro celý dorost.

LITERATURA: čtu noviny a články na webu

MUZIKA: poslouchám skoro všechno

NÁPOJ: pomerančový džus. Z alkoholu jedině víno.

POLITIKA: letos asi půjdu poprvé volit, politiku však sleduju dost povrchně.

RITUÁL: ten si nechám pro sebe.

SPORT: jsem kluk z vesnice, tudíž jsem vyzkoušel skoro všechno. Rád hraju hokej a tenis.

ŠKOLA: letos se vyučím na truhláře. Nebránil bych se poté nějakému pokračování vzdělávání.

TELEVIZE: hodně koukám na fotbal. Jinak sleduji pořady typu Uvolněte se prosím nebo Superstar.

VZOR: tím je brazilský útočník Ronaldo.

ZVÍŘATA: žádné nemáme.

ŽENY: jsem svobodný a zatím nezadaný.


 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu