20.10.2009, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – FC Zenit Čáslav

Představujeme domácího soupeře – FC Zenit ČáslavFC Vysočina tento pátek musí vyhrát. Toť obvyklá věta domácích zápasů jihlavských fotbalistů, ovšem po výprasku v Sokolově platí dvojnásob. A možná i trojnásob, neboť nadcházejícímu soupeři má FC Vysočina co vracet. V loňském ročníku II. ligy to byl právě Zenit Čáslav, který Jihlavu v důležitém zápase porazil a nakonec vydoloval druhou postupovou příčku. Prvoligovou licenci však čáslavští prodali 1.FC Slovácko.

 
I proto Čáslav do letošního ročníku II. ligy vstoupila sebevědomější a pohled na její pozměněný, ale kvalitní kádr dával tušit, že se tento tým bude určitě pohybovat v horní polovině soutěže. Vstup do ligy se však Čáslavi příliš nepovedl, což stálo post trenéra Přemysla Bičovského, toho nahradil nedávný prvoligový fotbalista Teplic Zdenko Frťala. Se svým týmem nyní okupuje 10. příčku se ziskem 16ti bodů, tedy jen s jednobodovou ztrátou na trápící se Vysočinu. Ta je nyní se 17ti body sedmá. V posledních dvou kolech uhrála Čáslav 2 cenné remízy – v Mostě a doma ve východočeském derby proti Hradci Králové.

Čáslav v létě přišla o řadu kvalitních hráčů, kterým skončilo hostování z ligových týmů a též o zkušeného stopera Mráze, který přestoupil do Kladna. Na jejich místa však usedla slušná náhrada – Schut z Mostu, Markovič z Baníku Ostrava, Okleštěk z Brno, Kotyza z Bohemians 1905 či Vlasko z Liberce.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

vedení klubu: předseda klubu: ing. Milan Urban, sportovní manažer: Martin Svoboda, ekonomický ředitel Ing. Jaromír Strnad
adresa: Sportovní areál Vodranty, 286 01 Čáslav
tel. a fax: 327 314 478
e-mail: fczenit@seznam.cz
internet: www.fczenitcaslav.cz
klubové barvy: modrá a bílá
kapacita stadiónu: 2.500
B-tým: I.A třída
mládežnické celky: 10

Pohled do historie:

zal. 1902 jako SK STELLA (Hvězda) Čáslav
1927 – SK Čáslav
1949 – sloučení SK Čáslav se Slavoj Čáslav do SK KOSMOS Čáslav
Po roce 1989 přešel čáslavský fotbal pod záštitu závodu Zenit s.r.o. a změnil i svůj název na současný FC ZENIT ČÁSLAV. Novým prvkem v činnosti FC se stala zvýšená orientace na mládež, která spolu s dalšími změnami vedla k takovému zlepšení hráčských výsledků. Klub tak v roce 1998 postupuje opět do divize, v ročníku 2003/04 do ČFL a v sezóně 2005/06 dokonce do II. ligy. Přes nálepku outsidera si Čáslav II. lize vede skvěle. Za vše hovoří fakt, že Zenit v ročníku 2008/09 vybojoval konečné 2. místo a následně postupovou licenci, k lítosti FC Vysočina, odprodal 1.FC Slovácko.

VZÁJEMNÁ BILANCE

II. liga: 6 utkání 3 – 1 – 2 7 : 5

Poslední zápasy:

jaro 09: FC Zenit Čáslav - FC Vysočina  2:1 (0:0)
Góly: 72. a 80. Ondrášek - 68. Štohanzl
ČÁS: Frydrych - Kunášek, Mráz, J. Vít, Špidlen - Dolejš (90.+3 Brunclík), Prášil, Filip, Dian - Fikejz (83. Bednář), Ondrášek (90.+1 Skoupý). VYS: Vojáček - Veselý (83. Tecl), Kadlec, Tlustý, Vepřek - Štohanzl, Gába, Lovětínský, Gabriel (63. Vydra) - Kaplan (46. Faldyna), Simr.

pod. 08: FC Vysočina - FC Zenit Čáslav  1:0 (0:0)
Gól: 80. Faldyna
VYS: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Urban (56. Veselý), Gába, Lovětínský (81. Schneider) - Rabušic, Faldyna, Cihlář (72. Kaplan). ČÁS: Švenger - Kotrba, Mráz, Brezinský, Špidlen - Dohnálek (77. Dian), Prášil, Haniek, Brunclík, Fikejz (62. Nulíček) - Strnad.

jaro 08: FC Zenit Čáslav - FC Vysočina  1:1 (1:1)
Góly: 15. Sedláček - 17. Dupal
ČÁS: Havránek - Kotrba, Mráz, Haniak, Hozda - Skopalík, Jiroušek, O. Sedláček (69. Pokorný), Kocourek - Vošahlík (84. Veselý), Strnad. VYS: Šimon - Sláma, Gába, Kadlec, Vepřek - Dupal (87. Veselý), Lovětínský (76. Hušbauer), Schneider, Cihlář - Rabušic (65. Vácha), Faldyna.

Pravděpodobná sestava: Valeš - Kotrba T.Brezinský Skoupý Klučiar - Kotyza Haniak Brunclík Kunášek - Markovič Fikejz

Trenér: Zdenko Frťala

Střelci: 4 – Markovič, 3 – Okleštěk, 2 - Kotyza, 1 – Kunášek, Schut, Brezinský, Vlasko, Fikejz.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Houdek (hostování Viktoria Plzeň), Markovič (hostování Baník Ostrava), Dobal a Nitrianský (hostování České Budějovice), Schut (hostování Most), Okleštěk (hostování 1.FC Brno), Kotyza (hostování Bohemians 1905), Dubský (hostování SK Kladno), Vlasko (hostování Slovan Liberec)

Odchody: Frydrych, Vršecký, Špidlen, Filip, Süsser, Dian, Bednář, Peškar, Kocourek, Dolejš, Ondrášek a Nulíček (všichni konec hostování), Mráz (přestup Kladno), Prášil (Rakousko).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu