30.01.2010, Miroslav Fuks

Vysočina stále čeká na zimní výhru

Vysočina stále čeká na zimní výhruFotbalisté FC Vysočina stále čekají na první výhru v zimní přípravě. Nedočkali si jí ani v šestém utkání proti prvoligovému soupeři. S Bohemians Praha, které ještě v květnu trénoval Luboš Urban, prohráli ve velkém větru 3:2 (1:1), když jihlavské branky stříleli Jan Šimáček a Jiří Gába. Vysočina stále doplácí na chyby v defenzívě a neproměňování šancí.

 
Bohemians PrahaBohemians Praha
přát., sobota 30.1.2010, 11:00
3:2
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 3. a 52. Ibe, 68. Kincl – 8. Šimáček, 83. Gába
Diváci: 50
Bohemians Praha: Pižanowski - Macháček (63. Modeste), Lencevič, Horáček, Flachbart - Demeter (46. Turtenwald) - Ditrich, Dobeš, Mach (46. Grznár) - Ibe, Kincl (69. Očovan).
FC Vysočina: Winter – Gabriel (46. Veselý), Šimáček, Karlík, Cihlář – Dolejš (46. R.Demeter), Görner, Dort (60. Gába), Krutý (46. Simr) – Mešanovič (75. Zelinka), Franěk (70. Caha).
 

Komentář

V sestavě absentovali zranění obránci Gavrič, Filip a Tlustý. Volno dostal gólman Uvarenko a za „B“ tým dnes nastoupí Lovětínský. Naopak se v jihlavském dresu poprvé představil Filip Dort a obnovenou premiéru zažil Muris Mešanovič.
Vysočina, jako již tradičně, velmi špatně začala. Už ve 3. minutě se kolem Šimáčka otočil Ibe a krásnou střelou skóroval. Šimáček však svoji chybu napravil v 8. minutě, kdy krásně skóroval hlavou po standardce Krutého. Hosté poté byli fotbalovějším týmem, když využívali silného větru v zádech. Dvě velké příležitosti však neproměnil Franěk a v závěru poločasu pálil po samostatném úniku jen vedle šibenice Mešanovič.
Ve druhé části vítr přál Bohemians, kteří zúročili též svoji výškovou převahu a nebezpečné standardky. V 52. minutě se Winterovi přímý kop odrazil od hrudi k volnému Ibemu, jenž mířil přesně – 2:1. Ve druhé části vítr ještě zesílil a na hřišti se odehrával spíše boj. Význam standardek v něm vyzdvihla 68. minuta, kdy na přední tyči přesně hlavičkoval urostlý Kincl. V 83. minutě Gába přesnou střelou k tyči z 20ti metrů snížil na 3:2. Závěrečná snaha už Jihlavě vyrovnání nepřinesla.
„Utkání znovu potvrdilo, že jsme silní v ofenzívě. Pokud bychom v první části proměnili některou z našich příležitostí, tak by zápas asi dopadl jinak. Zároveň je třeba říci, že nás nadále trápí defenzíva. Pod tlakem děláme chyby a inkasujeme. Poté musíme honit náskok soupeře. Na obraně musíme hodně zapracovat. Bohemka potvrdila, že je strašně silná při standardních situacích a že disponuje řadou fyzicky silných soubojových a zkušených hráčů,“ řekl k utkání trenér Luboš Urban.
Ve středu 3. února se přebudovaný tým Vysočiny konečně představí i na domácí půdě. Od 11:00 hodin nastoupí proti juniorce 1.FC Brno. Hrát se bude na umělé trávě v areálu Na Stoupách. Tamtéž se v sobotu 6.2. od 11:00 představí i Hradec Králové.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu