17.04.2010, Miroslav Fuks

Vysočina veze velmi cennou výhru z Opavy!

Vysočina veze velmi cennou výhru z Opavy!Zvítězit na půdě Slezského FC Opava není jen tak. FC Vysočina se to však daří! Jihlavští fotbalisté zde zvítězili na podzim 2008, když domácí neproměnili 2 penalty, a na skvělé tři body dosáhli i dnes. A opavští v samotném závěru opět odmítli vyrovnání z pokutového kopu! Vysočina tak v ofenzivním duelu zvítězila 1:2 (1:0), když ve druhé části otočila průběh utkání góly Murise Mešanoviće a Petra Dolejše.

 
OpavaOpava
23.kolo, sobota 17.4.2010, 16:00
1:2
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 13. Partyš – 59. Mešanović, 73. Dolejš
ŽK: Bíro, Klesnil, Čáp – Franěk, Gába
Rozhodčí: Zelinka - Čecháček, Szarowski
Diváci: 1450
Opava: Novák - Kolínek, Mezlík (68. Cigánek), Uvíra (85. Korčián), Čáp - Furik - Partyš, Zapletal, Gonda, Schaffartzik (76. Bíro) - Klesnil.
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel (87. Caha), Tlustý, Šimáček, Gavrić – Zelinka (27. Dolejš), Görner, Karlík, Gába, Franěk (85. Veselý) - Mešanović.
 

Komentář

Kouč Luboš Urban opět nemohl počítat se všemi hráči. Nakonec scházel zraněný kapitán Dort a dle očekávání i vyžlucený Krutý. Toho v sestavě nahradil Gába, což dalo větší prostor ofenzivním výpadům Görnera. V základu nehrál ani Dolejš, místo kterého nastoupil Zelinka.

Oba celky i diváci na úvod utkání uctili minutou ticha oběti polského vládního letounu, který se minulý týden zřítil v Rusku. Poté se rozjela ofenzivní partie, v níž byla v úvodu mnohem aktivnější domácí Opava. Ta toužila po první jarní výhře a úvodní brance, která většinou bývá velmi důležitá. Ve 4. minutě pálil po přihrávce Kolínka velmi nebezpečně Zapletal, ale vylámal si zuby na Uvarenkovi. Vzápětí jihlavský gólman zneškodnil i pokus Zdeňka Klesnila. Ve 13. minutě se Opava dočkala. Partyš byl faulován těsně před šestnáctkou, postavil se k rozehrávce a balon z přímáku nádherně zakroutil k pravé tyči. O 5 minut později mohl vyrovnat Franěk, ale jeho střela z halfvoleje o půl metru minula pravou tyč. Ve 22. byla zblkována střela Görnera a vzápětí na druhé straně Klesnil posadil balon na Zapletalovu hlavu, ale Uvarenko se opět činil. Ve 33. minutě nepříjemně pálil Schaffartzik po zpětné náhře Čápa, ale poslal míč pár čísel vedle jihlavské branky. V 38. minutě odražený míč doputoval na hranici vápna Slezanů. Gába jej však z voleje napálil doprostřed brány, kde stál připravený Novák. Po chvilce hrubě chyboval Kolínek. Lacině se nechal předskočit Mešanovičem a jeho záludnou ránu k tyči vyškrábl Novák na roh. Tentýž hráč upaloval ve 44. minutě sám na Nováka. Bohužel, jeho střelecký pokus o půl metru minul levou tyč.

Pohledný útoční fotbal pokračoval i ve druhé části. Ve 49. minutě se po několika odrazech balonu v jihlavském vápně dostal ke střele Zapletal, ale Uvarenko byl u své levé tyčky včas. Tentýž záložník později po rohu Partyše hlavičkoval jen těsně vedle. Jihlava se hnala za vyrovnáním a domácí se dopouštěli defenzivních chyb. V 59. minutě ve vápně nechali zcela osamoceného Mešanoviče. Ten první šanci gentlemansky odmítl a míč poslal do tyče. Od té se však odrazil opět k němu a skórovat do prázdné brány bylo již jen dílem okamžiku. V 66. minutě už Vysočina mohl vést. Domácím nesklapla ofsajdová past a po přihrávce ze strany se ocitl trestuhodně sám Franěk. Místo snadného zasunutí do prázdné kasy, ale opět řinčela tyč. Hosté se nakonec dočkali v minutě 73. Špatně zahraná standardka Opavy umožnila únik střídajícího Dolejše, který postupoval víc jak přes polovinu hřiště sám a křížnou střelou k tyči zařídil svému týmu vedení. Slezané dostali pořádnou facku a nemohli se v ofenzívě prosadit. Ideální šanci alespoň k vyrovnání měli v nastaveném čase, kdy získali výhodu pokutového kopu. Míč si na penaltový puntík postavil opavský kapitán Kolínek, ale balon poslal zhruba deset centimetrů mimo branku!

Související odkazy:
On-line přenos: ZDE
Předzápasový rozhovor: K úspěchu povede perfektivní defenzíva, zdůrazňuje Urban

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Opava | 0:0
23.kolo | Opava - FC Vysočina | 1:2
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu