28.08.2010, Miroslav Fuks & Michal Jindra

Luboš Urban smeká před svými hráči

Luboš Urban smeká před svými hráčiZ pohledu nezaujatého utkání se v páteční podvečer v Jihlavě hrálo výborné fotbalové utkání. Oba celky bojovaly o tři body, šance střídala šanci a diváci se dočkali vygradované tečky zápasu. Nervová soustava fanoušků a trenérů obou celků však v tomto zápase dostala pořádně zabrat. „Po inkasované brance jsme byli velmi zklamaní. Smekám před hráči, že dokázali zvednout hlavu a hned z první akce strhnout výhru na naši stranu. Konec tohoto výborného zápasu byl opravdu bláznivý a jeho zvládnutí mne velmi těší. Zítra už bude důležitý pouze fakt, že jsme zdolali velice kvalitního soupeře a máme 9 bodů, řekl po utkání trenér Luboš Urban.

 

„Hrálo se ofenzivní a nadstandardní druholigové utkání. Prošlo několika vlnami, v nichž vždy jeden z celků byl více nebezpečný. My jsme měli výborný vstup do utkání, ale gólu jsme se nedočkali. Naopak soupeř si vypracoval dvě tutovky, v nichž nás výborně podržel Uvarenko. V závěru první půle jsme byli lepší a vše vyústilo v pokutový kop po výborné individuální akci Filipa Dorta. Jsem rád, že na sebe vzal zodpovědnost a následně ji, ač sám faulovaný, proměnil. V druhém poločasu jsme chtěli hrát od kruhu a nechat soupeře útočit do naší uzavřené obrany. Sokolov se skutečně tlačil dopředu, z čehož jsme si mezi 45. až 60. minutou vypracovali čtyři tutové šance. Bohužel, nedokázali jsme je proměnit. Místo toho, abychom pojistili vítězství na 2:0 a donutili soupeře ještě více riskovat a útočit, tak se Sokolov nadechnul a začal nás přehrával. My jsme se prakticky jenom bránili, docházely nám síly a našich nebezpečných protiútoků ubývalo. Soupeř navíc kvalitně vystřídal a bylo to znát. Inkasovaná branka vznikla po nesmyslné malé domů Šimáčka, kterou na poslední chvíli Uvarenko ukopl do rohu. Poté jsme špatně odvrátili míč, soupeř se dostal do vápna a po následném závaru vyrovnal. Za takové situace je nesmírně cenné, že hráči nerezignovali. Veselý potáhl míč, Krutý se obtočil kolem soupeře a udělal to nejlepší, co mohl. Poslal přízemní centr směrem na bránu a Bača byl na správném místě,“ zhodnotil duel Luboš Urban.

Jak utkání viděl hostující kouč Stanislav Purkart? „Hráli jsme tady vloni na jaře, ovšem dnešní zápas měl větší náboj a kvalitu. Přispěl k tomu fakt, že obě mužstva potřebovala body. Hrálo se na vítězství, což fotbalu velice prospělo. Jihlava měla na začátku prvních patnáct minut převahu a my jsme si vyloženější šanci nevytvořili. Poté se hra vyrovnala, měli jsme tam dvě šance, jednou jsme nastřelili tyčku. Bohužel, kdyby jsme proměnili gólové šance, tak by Jihlava jistě znervózněla. Místo toho jsme na konci poločasu udělali zbytečný faul a z penalty šli domácí do vedení. Ve druhém poločase jsme to moc brzy otevřeli a nebyli jsme trpěliví. Vysočině jsme dali až moc velký prostor a ona si dokázala vytvořit tři velké brejkové šance. Pokud by z nich dokázala skórovat, tak by asi bylo po zápase. Měli jsme štěstí a tyto příležitosti jsme přežili bez úhony. Poté jsme se opět nadechli a měli jsme tam vyloženou šanci Pilaře. Snad zaslouženého gólu jsme se nakonec dočkali v 88. minutě. Jenže my si za třicet vteřin necháme dát druhý gól, což je naše blbost, ale i to se stává. Poté nám ještě chybělo štěstí, protože jsme v samotném závěru nastřelili břevno. Hrajeme dobrý fotbal od začátku sezóny, ale body neděláme. Jsme samozřejmě velmi zklamaní."

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně přináší webová televize JEŽOUR TV. Nechybí zde názory střelců Martina Bači a Filipa Dorta. Omluvte, prosím, zhoršenou kvalitu zvuku.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu