16.10.2010, Michal Jindra

Luboš Urban je obrovsky zklamán

Luboš Urban je obrovsky zklamánTápající se FC Vysočina hostil ve 12. kole druhé fotbalové ligy FK Baník Most a k vidění nebylo příliš pohledné utkání. I přes brzké vstřelení branky se jihlavským fotbalistům nepodařilo napravit tříbodovou ztrátu z Třince. „Z dnešního utkání jsem vysoce zklamaný. Dnes se ukázalo, jak dokáže být sport nevyzpytatelný, protože inkasovat branku v posledních vteřinách, to se může povést opravdu jenom nám,“ uvedl na pozápasové tiskovce domácí koučLuboš Urban.

 

„Měli jsme strašně blízko k vítězství a ke třem vydřeným bodům proti kvalitnímu soupeři. Nyní však u mě přetrvává obrovské zklamání. Bod je pro nás z domácího utkání málo, my už jsme potřebovali zabodovat, ale opět se nezadařilo. V prvním poločase jsme začali dobře, podařila se nám vstřelit z první standardky branka a nebyli jsme daleko od zvýšení o dvě branky. Z jedné situace mohla být odpískána penalta, ale nejvíce nás mrzí neproměněná šance Krutého. Po pravé straně skvěle pronikl Dolejš, který poté výbornou přihrávkou Krutému připravil gólovou šanci, ale ten nepochopitelně míč zvedl a netrefil Palečkovu branku. Myslím si, že kdybychom stav zvýšili na 2:0, tak by bylo skoro rozhodnuto. V druhé polovině prvního poločasu mostečtí ožili a závěr poločasu nám znepříjemnili. Do druhé části jsme si kladli za cíl zpřesnění přihrávek. Zpočátku byla hra klidnější, což nám vyhovovalo. Jenomže kolem sedmdesáté minuty se soupeř dostával do postupného tlaku a díky mnoha standardním situacím před naší brankou vznikaly závary. Když už závěr směřoval k našemu vítězství, tak si necháme dát gól. Z posledního nákopu od nejmenšího hráče na hřišti, který si zpracoval míč na prsa a poté ho druhým dotykem dal do branky... To je prostě fatální chyba. A z podobných situací my v poslední době bohužel dostáváme branky. V kabině je hrobové ticho, naštvané je vedení, naštvaný jsem já, ale takový už je fotbal... Z dnešního výsledku každopádně panuje obrovské zklamání, jinak se to nedá říci,“ uzavřel svůj hodnotící monolog Urban.

Trenér Mostu Jorge Aňon byl samozřejmě mnohem spokojenější: „Už před utkáním jsme věděli, že zápas bude velice těžký. Jihlava má v týmu hodně zkušených hráčů a tím se my lišíme. V kádru máme mladé a méně ostřílené hráče. V prvním poločase Vysočina držela míč více na svých kopačkách a my jsme se snažili hrát defenzivní hru s čekáním na chybu domácích, kteří jich v dnešním utkání udělali několik. Když jsme vytěžili z chyby jihlavských fotbalistů protiútok, nikdy se nám nepodařila zakončit finální fáze, a tak nás domácí fotbalisté ze standardní situace potrestali. Do druhého poločasu jsme kvůli inkasované brance chtěli hrát ofenzivní fotbal a přechod do útočné fáze se nám dařil více. Vytvořili jsme si několik šancí a jedna z nich byla i gólová. Tu jsme však neproměnili. V šancích neuspěli ani jihlavští a tak se k nám v závěru přiklonila štěstěna, když se trefil Danoski. Pro nás je bod z dnešního utkání velice cenný, protože Jihlava patří mezi nejlepší týmy druhé ligy.“

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně přináší webová televize JEŽOUR TV. Krom kompletních názorů trenérů zde najdete slova Petrů Tlustého a Krutého.

 
Související
Média
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Zbrojovka Brno
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu