11.01.2011, Miroslav Fuks

Zimní přípravu dnes zahájila i juniorka

Zimní přípravu dnes zahájila i juniorkaDlouhou jedenáctitýdenní zimní přípravu dnes zahájila třetiligová juniorka FC Vysočina. Jihlavští mladíci budou postupně ladit formu směrem k jarnímu startu MSFL, který je na programu 27. března na půdě „béčka“ Sigmy Olomouc. Trenér Josef Morkus dnes v kabině přivítal 18 hráčů. Jeho tým k prvnímu přípravnému utkání nastoupí ve středu 19. ledna, kdy se v Humpolci postaví druholigovému Zenitu Čáslav.

 

„Vzhledem k dlouhé zimní přípravě půjdeme pozvolnou cestou s postupným nárůstem tréninkových objemů. Kondiční část přípravy by měla vyvrcholit v polovině února. Poté se zaměříme více ne herní činnosti, které samozřejmě nebudou scházet ani v při trénincích v prvních dvou měsících tohoto roku. Zimu strávíme v Jihlavě, kde máme k dispozici nejlepší tréninkové zázemí od kvalitních ploch, přes halu, posilovnu až po regeneraci,“ uvedl Morkus, kterého bude jako hrající asistent doplňovat zkušený zanedlouho třiatřicetiletý záložník Michal Lovětínský. Ten je čerstvým držitelem trenérské licence B.

Josef Morkus vítá příchod pětice starších dorostenců: „Na příkladu Tomáše Kučery a Františka Ptáčka, kteří do juniorky přišli před rokem a nyní se bez problémů zapojili do přípravy „áčka“, je vidět, že tento zimní přesun může hráče výkonnostně posunout. Věřím, že tomu tak bude i u gólmana Víta Kopečka, obránců Lukáše Kryštůfka a Davida Čížka, defenzivního hráče Jiřího Fadrného či krajního záložníka Ondřeje Přibyla. Všichni dostanou velkou herní příležitost v přátelských duelech a bude záležet jen na nich, zda se prosadí i do sestavy pro třetiligové zápasy. Minimálně získají cenné zkušenosti a poznají své aktuální fotbalové schopnosti.“

Přípravu v Jihlavě nezahájil krajní bek Štěpán Bambula, který vzhledem ke studijním povinnostem míří na hostování v některém z pražských celků. Útočník David Korčián, který naposledy působil v Opavě, nyní vyjednává o hostování v 1.HFK Olomouc.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu