18.04.2005, Redakce

Tulis: „Na našich cílech se nic nemění!“

Ve stínu těžkého zranění Tomáše Kaplana se odehrával pondělní rozhovor s ředitelem FC Vysočina Ing. Zdeňkem Tulisem.

 
V tomto případě jde jakýkoli fotbal stranou. Nyní musíme všichni držet Tomášovi palce, aby se z těžkého zranění v podobě natržené sleziny, co nejdříve zotavil. V tuto chvíli nemá smysl přemýšlet o tom, jak dlouho nám nebude k dispozici. Takto vážné a pro fotbal dost netypické zranění může znamenat i konec jeho fotbalové kariéry.

Jako jeden z delegátu jste se zúčastnil páteční valné hromady ČMFS. Jak jste celý průběh neúspěšné volby viděl?

Ukázalo se, že stávající struktura kandidátů je neprůchodná. Pán Košťál není akceptovatelný pro Moravu a pan Mokrý zase pro Čechy. Při komplikovaném dvoukomorovém systému bude hodně složité někoho zvolit. Zklamalo mne, že přes velkou mediální propagaci dostal Ivan Hašek tak málo hlasů. Škoda, že nedokázal přistoupit na určitě požadavky Moravy, mohl mít více šancí na úspěch. Košťálův problém spočívá v jeho nedostatku pokory a přílišnému upřednostňování businessu před vlastním fotbalem.

Další valná hromada proběhne zhruba za 8 týdnů. Jaký předpokládáte průběh?

Bude třeba nalézt kandidáta přijatelného pro Čechy i Moravu. je možné, že předchozí uchazeči o post předsedy již svoji kandidaturu nebudou opakovat. Morava se též pokusí nalézt svého kandidáta, bude to však velice těžké, protože takový člověk se musí přestěhovat do Prahy a věnovat se výhradně nové pozici. Je též možné, že Morava podpoří vhodnou osobnost z Čech. Mezi novými kandidáty se skloňují jména Fousek, Károlyi či znovu Ivan Hašek, který by však určité věci musel přehodnotit.

Obecně lze říci, že bychom se měli zamyslet nad volebním systémem a nad funkcí předsedy. Ten by měl mít dle mého názoru třeba jen dvouleté období, ale jako řídící manažer by si sám mohl vybrat své spolupracovníky.

Jak hodnotíte dosavadní účinkování mužstva ve II. lize?

K naší spokojenosti chybí o 2 body více. Jsme rádi, že příležitost dostávají mladí hráči a že mužstvo dokázalo ve 2. půli proti Ústí a v zápase s Mostem potěšit diváky. Jen škoda, že se tento duel nepodařilo vyhrát. Před námi je nyní blok 3 utkání, která mnohé napoví. Poté si sedneme a zvážíme další strategii pro zbytek sezóny. Na naší ambici dosáhnout nejlepšího umístění v historii klubu se však určitě nic nemění.

Jak to vypadá s případným přestupem Sedláka do Vietnamu?

Společně s dalšími Čechy je na herních testech ve Vietnamu, které zatím vypadají úspěšně. V současnosti se dolaďují podmínky transferu do jednoho z týmu nově vzniklé profesionální ligy. Petr už nastoupil před 25 tis. diváky v duelu proti prvnímu týmu ligy a jeho týmu se podařilo zvítězit. Je zde spokojený a rád by to v exotickém Vietnamu zkusil. V pondělí 25. dubna se každopádně vrátí zpět a budeme jednat o přestupu.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu