02.04.2011, Miroslav Fuks

Vysočina se ze Sokolova opět vrací z prázdnou

Vysočina se ze Sokolova opět vrací z prázdnouFotbalisté FC Vysočina si připsali první jarní porážku a promarnili tak šanci přiblížit se v tabulce II. ligy vedoucí Dukle Praha. Stalo se tak na stadiónu Baníku Sokolov, kde se jihlavskému týmu dlouhodobě nedaří. Domácí ve velice kvalitním zápase zvítězili 2:1 (1:0), když za ně skórovali Podrazký a Duchnič. Korigující branka Stanislava Tecla, který vstřelil 4. gól ve třech posledních zápasech, padla v 79. minutě a bodový zisk již nevykřesala.

 
SokolovSokolov
20.kolo, sobota 2.4.2011, 10:15
2:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 30. Podrazký, 55. Duchnič - 79. Tecl
ŽK: 44. Dřížďal, 45. Darida - 46. Krutý, 64. Halama, 66. Tlustý
Rozhodčí: Makovička - Štěrba, Pilný
Diváci: 1350
Sokolov: Dvořák - Blažek, Dřížďal, Šindelář, Hanzlík - Darida (88. Šmerda), Čada, Javorský, Vaněček (73. Dittrich) – Podrazký, Duchnič (90. Šilhan).
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Halama, Šilinger (60. Kosak) - Dolejš, Dort, Karlík (46. Krutý), Görner (74. T.Kučera), Kopic - Tecl.
 

Komentář

Kouč Josef Vrzáček potvrdil svá slova a od začátku dal důvěru sestavě, která se skoro shodovala se složením týmu z posledního domácího duelu proti Sezimovu Ústí. Jen místo Gáby dostal ve středu zálohy důvěru Karlík. V průběhu utkání si první druholigový start připsal jihlavský útočník či ofenzivní záložník Tomáš Kučera.

V první půli se hrál pohledný, rychlý a kombinační fotbal z obou stran. Jako první zahrozila ve 13. minutě Vysočina, když jihlavští využili několika chyb v sokolovské rozehrávce a útok zakončil střelou Gabriel. Několikrát ztečovaná střela byla pro Dvořáka lahůdkou. První obrovskou šanci zápasu měla hostující Vysočina, a sice v 15. minutě. Baník neuhlídal Dolejše, který vyslal na Dvořáka nebezpečný balon. Sokolovský gólman sice míč chytl, následně mu ovšem vypadl a se štěstím ho opět chytl až před brankovou čárou. Ve 21. minutě Görnerova standardka našla jen prvního hráče Baníku, ale opětovný pokus se odrazil k Halamovi, jehož tečovaná střela skončila metr nad břevnem. Ve 27. minutě Dvořák výběhem odkopl míč před dobíhajícím Dortem, ale balón skončil u Karlíka, jenž ho zkusil poslat do prázdné brány. Netrefil. Ve 29. minutě se domácí útočník Duchnič dostal za obranu, zkusil přehodit vyběhnuvšího Uvarenka, ale z branky míč vykopl jeden z dobíhajících obránců. Sokolovské fanoušky neproměněná šance nemusela vůbec mrzet, už ve 30. minutě se totiž Baník dostal do vedení. Darida zahrával rohový kop, který mířil na přední tyč. Tam číhal záložník Podrazký, který lehkou tečí otevřel skóre zápasu – 1:0. Ve 37. minutě středem hřiště prošel Karlík až k vápnu, ale jeho střela se směrovala ven z branky, a tak Dvořák nemusel zasahovat.

Začátek durhé půle patřil spíše domácímu celku. V 50. minutě utkání Vaněček přihrál na vápně Duchničovi, jenž sklepl míč pro záložníka Čadu. Ten branku hostí přestřelil. O další tři minuty později se málem prosadil Vaněček. Forvard Sokolova se dostal k odraženému míči, který napálil do tyče Uvarenkovi branky. Balon sice do sítě následně dopravil Dřížďal, ten byl ovšem v ofsajdu. V 55. minutě už ovšem Vysočina velkému náporu Západočechů podlehla. Záložník Čada prošel nikým nehlídaný středem hřiště, následně vyslal dopředu útočníka Duchniče, který dal gólmanovi housle a zvýšil tak na rozdíl dvou branek - 2:0. Jihlava se ovšem zase tak snadno nevzdala. V 79. minutě gólman Dvořák lapil Teclovu hlavičku, ovšem o chvíli později tentýž hráč prošel mezi stoperskou dvojící Baníku a střelou na vzdálenější tyč snížil stav zápasu – 2:1. Vysočina poté bojovala alespoň o remízu, ale přes domácí dobře hrající obranný val se neprosadila. Naopak v 89. minutě střílel nebezpečně Podrazký po zemi na vzdálenější tyč, kde míč tečoval jen do zámezí Javorský. Na skóre zápasu se tak již nic nezměnilo.

Související odkazy:

On-line přenos: ZDE
Předzápasová informace: Vrzáček: „Každá výhra posílí psychiku týmu“

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Sokolov | 2:1
20.kolo | Sokolov - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu