05.08.2011, Jaroslav Wollmann & Miroslav Fuks

Vysočina do ligy nevstoupila správnou nohou

Vysočina do ligy nevstoupila správnou nohouPo sedmnácti měsících a 22 zápasech skončila série domácí neporazitelnosti FC Vysočina. Přišla ve velmi nevhodný okamžik - při důležitém startu nového ročníku, proti jednomu z dalších ambiciózních celků usilujících o postup. Bohemians Praha se ujali velmi šťastného vedení již ve třetí minutě zásluhou Macháčka. Svěřenci Romana Pivarníka se sice snažili, leč bez výsledku. Na začátku druhého poločasu přidal druhý gól Očovan a bylo rozhodnuto. Domácí se i přes řadu nadějných pokusů branky nedočkali. V závěru přidal z penalty třetí gól Flachbart. Vysočina podlehla Bohemians Praha 0:3.

 
FC VysočinaFC Vysočina
1.kolo, pátek 5.8.2011, 19:00
0:3
(0:1)
Bohemians PrahaBohemians Praha
 
Góly: 3. Macháček, 47. Očovan, 79. Flachbart (p).
ŽK: Filip - Macháček, Očovan, Janda, Demeter.
Rozhodčí: Orel - Ubias, Šecová.
Diváci: 1996
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel (53. Cihlář), Filip, Komárek, Šilinger - Dolejš (89. Kosak), Dort, Velický, Vaculík - Tecl, T.Kučera (71. Sedláček)
Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Horáček, Drsek, Grznár - Fenyk (65. Duchnič), Macháček, Demeter, Janda - Očovan (85. Sajtl), Huňa (90. Adjei)
 

Komentář

Kouč Roman Pivarník se musel ze zdravotních důvodů obejít bez Tlustého, Karlíka a Fadrného. Šanci tak dostala sestava, která se takřka shodovala s jedenáctkou z pohárového duelu proti Vrchovině. Jen místo Simra hrál od začátku Tecl.
Jihlavští nemohli do nového ročníku vstoupit hůře. Hned ve 3. minutě zápasu se z 20 metrů opřel do míče středopolař Macháček a jeho střela byla jedním z hráčů Vysočiny nešťastně tečovaná přesně do protipohybu Uvarenka – 0:1. Zaskočený domácí celek se poté pustil do komplikovaného dobývání strížkovské defenzívy dirigované velezkušeným a vynikajícím Drskem. Zahuštěný prostor se Vysočina snažila zdolal samostatnými průniky, centry ze stran i kombinací, leč bez úspěchu. Krom několika nebezpečných závarů a standardních situací byl nejblíže brance ve 33. minutě Kučera. Dolejš ho našel přesným centrem na malém vápně, jenže mladík v jihlavském útoku mířil nad. Gólem neskončily ani akrobatické nůžky v podání Tecla. Ofenzivní aktivita hostujícího celku hrajícího se dvěma defenzivního středovými záložníky byla v první půli jen sporadická.

Ovšem ihned po změně stran Pražané navýšili svůj náskok už na rozdíl dvou gólů, když Vysočině nevyšla offsidová past a po samostatném průniku od půli hřiště se s přehledem trefil útočník Očovan – 0:2. Snaha Jihlavy o vyrovnání tak byla zmražena hned v úvodu. Domácí byli blízko brance v 56. minutě, střelu Velického však zlikvidoval Winter. V 73. minutě po standardce Dorta neuspěl Komárek, který hlavou zamířil do náruče pozorného Wintera. Bohemians zkázu dokonaly v 79. minutě, kdy sudí odpískal pokutový kop po střetu Cihláře s pronikajícím Jandou. Následnou penaltu bez větších obtíží proměnil Flachbart, čímž definitivně zajistil svému celku tříbodový zisk. Vysočina se až do konečného hvizdu úporně snažila alespoň snížit, branku ale nakonec do sítě Bohemians vsítit nedokázala.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
1.kolo | FC Vysočina - Bohemians Praha | 0:3
30.kolo | Bohemians Praha - FC Vysočina | 2:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu