28.08.2011, Miroslav Fuks

Roman Pivarník: Mužstvo zatím hraje pod své možnosti

Roman Pivarník: Mužstvo zatím hraje pod své možnostiFotbalisté FC Vysočina na vytouženou výhru z Čáslavi nedosáhli. Stejně jako na jaře se na stejném stadiónu museli spokojit s jednobodovým ziskem. Nutno dodat, že k výhře měli o něco blíže domácí hráči. Jak utkání viděl jihlavský trenér Roman Pivarník?

 

Do Čáslavi jsme přijeli s oprávněným respektem k soupeři, ale s jasným cílem zvítězit. Myslím si, že jsme byli na hru soupeře dobře připraveni a dokázali jsme eliminovat čáslavské náběhy za naši obranu. Bohužel, zároveň jsme byli velmi málo aktivní při kombinační hře a vypracovali jsme si minimum gólových příležitostí. Domácí byli velmi nebezpeční hlavně při standardních situacích. Tyto situace jsme přežili a uhlídali. Škoda, že někteří naši fotbalisté hrají pod své možnosti, čímž vázne souhra našeho mužstva.

Už jste to zmínil. Mužstvo zatím hraje pod své možnosti…
Mužstvo a hráče vidíme na tréninku a při přípravných zápasech. Ten rozdíl oproti mistrovským zápasům je zatím markantní. Skutečně v nich nehrajeme to, na co skutečně máme. Herně se nám nedaří a především hráčům chybí fotbalové sebevědomí. Nejsou schopní na sebe vzít zodpovědnost, něco udělat navíc. Převládá alibismus. Mnoho situací řeší nákopy a vysokými míči, přitom je našim cílem hrát před střed hřiště, využívat přihrávek po zemi.

Komentář trenéra doplnil zkušený krajní záložník Lukáš Vaculík: „Po domácím výprasku od Ústí jsme chtěli hrát více zezadu ze zajištěné obrany s důrazem na neobdržení branky. Zároveň jsme však nebyli tak nebezpeční v útoku, v neboť jsme si vytvořili jen 2 nebo 3 šance. Ty jsme bohužel neproměnili. Je to škoda, protože jsme doufali, že v Čáslavi urveme výhru, která by nás posunula kupředu a povzbudila psychicky. Sehráli jsme bojovné utkání, naší hře chybělo více klidu. Musíme se naučit více a déle podržet míč.“

Čáslavský trenér Oldřich Abrhám se chtěl se svým týmem divákům revanšovat za domácí prohru se Sokolovem. „Chtěli jsme diváky přesvědčit o tom, že je v Čáslavi dobré mužstvo, které umí hrát fotbal. Odměnit jsme se chtěli nejen dobrým výkonem, ale samozřejmě i výsledkem. Snažili jsme se v maximální míře prosadit fotbalem, je jen škoda, že za výkon, který jsme předvedli, jsme nebyli odměněni třemi body. Dnes jsme si je jednoznačně zasloužili. Soupeře jsme v podstatě k ničemu nepustili."

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu