22.09.2011, Miroslav Fuks

Vysočinu čeká nevyzpytatelná juniorka Sparty

Vysočinu čeká nevyzpytatelná juniorka SpartyPřed čtrnácti dny se fotbalisté FC Vysočina chystali na utkání na půdě posledního celku tabulky Slovanu Varnsdorf. Tuto sobotu je od 10:15 hodin v Horních Počernicích čeká znovu poslední tým druholigového pelotonu – juniorka Sparty Praha. Svěřenci kouče Romana Pivarníka si v tomto duelu musí dát pozor hned dvojnásobný.

 

Krom varnsdorfské paralely se totiž nabízí rok stará vzpomínka na jihlavský druholigový duel proti Spartě B hraný též v areálu v Horních Počernicích. Sparťanští mladíci tehdy Vysočinu zaskočili dvěma rychlými góly Kroba v 9. a Třešňáka ve 12. minutě. Navíc Dort ve 23. minutě neproměnil penaltu a tak domácí zvítězili zaslouženě 2:0.

Současný tým trenéra Zdeňka Svobody tvoří poměrně široký kádr talentovaných mladíků, které občas doplňují hráči z kabiny „áčka“. Jsou to gólman Kamenár, krajní záložníci Krejčí a Podaný nebo středový halv Abena. Za pozornost stojí další Sparťané, kteří přispěli stříbrné medaili na nedávném evropském šampionátu do 19ti let – stoper Brabec a střední záložník Jánoš. Naposledy se juniorka Sparty představila v Sokolově v tomto složení: Kamenár - Sus, Doležal, Brabec, Frýdek - Ujlaky (59. Jirásek), Tomášek, Rada, Podaný - Putz (46. Nádeníček), Jeřábek.

Sparťané do II. ligy nevstoupili vůbec ideálně. Hned na úvod doma podlehli 1:4 Znojmu, přičemž od té doby na vypůjčeném xaverovském stadiónku stále čekají na první body. Dále zde prohráli se Zlínem i s Karvinou. Venku nestačili na Ústí nad Labem, Opavu a Sokolov, ovšem další varováním pro FC Vysočina by mělo být jejich výrazné vítězství z Varnsdorfu v poměru 2:5. To zatím představuje jediný bodový příspěvek v tomto ligovém ročníku.

Trenér Roman Pivarník na Spartě nemůže počítat se zraněnými obránci Gavrićem a Filipem, naopak však může využít služeb (staro)nových posil Marka Jungra a Jana Halamy: „O jejich zařazení samozřejmě uvažuji. Jsem rád, že se kádr podařilo doplnit a že mám, z čeho vybírat. O našem základním složení proti Spartě hodně napoví zdravotní stav hráčů. Čeká nás hodně nevyzpytatelný soupeř, u něhož lze jen těžko předem odvozovat, v jaké sestavě nastoupí. Uvidíme, kteří hráči sparťanského „áčka“ juniorku posílí. Každopádně nás čeká velmi těžký a důležitý zápas. Postavení Sparty v tabulce je při současné vyrovnanosti II. ligy hodně zrádné, o čemž jsme se nedávno přesvědčili ve Varnsdorfu. Musíme k němu přistoupit maximálně soustředěně a především aktivně. Tedy stejně jako naposledy doma proti Vlašimi.“

Poslední vzájemný zápas: Jarní vzájemný duel se proměnil v gólové představení střelců Stanislava Tecla a Murise Mešanoviće. Ti skutečně mají v sobotu na co navazovat, neboť mladý Bosňan se trefil dvakrát a Tecl dokonce zaznamenal hattrick! Vysočina se tak v tomto utkání radovala z výrazné výhry 5:1 (2:0).

Vzájemná ligová bilance AC Sparta Praha B a FC Vysočina Jihlava:
- 12 utkání  2 – 3 – 7  12:26

Web soupeře: www.sparta.cz

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu