18.10.2011, Miroslav Fuks

Vysočina chce v Mostu bojovat o první výhru

Vysočina chce v Mostu bojovat o první výhruFotbalisté FC Vysočina se po domácím zaváhání s Karvinou chtějí vrátit na vítěznou vlnu. V Mostu to však nebudou mít vůbec jednoduché. Z devíti dosavadních pokusů zde ani jednou nevyhráli a poslední tříbodový zisk Jihlavy proti mosteckému Baníku se zrodil v srpnu 2009. Podaří se tuto nepříznivou vzájemnou bilanci v neděli vylepšit?

 

Cesta k vytoužené výhře však může být hodně trnitá. Na půdě Baníku v tomto ročníku prohrála Zbrojovka Brno, Čáslav i juniorka Sparty. Tímto však končí mostecký bodový výčet. Dosavadních 9 bodů tak týmu trenéra Michala Zacha stačí pouze k předposlední příčce. Mladý mostecký tým navíc trápí množství inkasovaných branek. O zranitelnosti severočeské defenzívy svědčí poslední domácí zápas proti Opavě, při němž Baník jen za první poločas čtyřikrát inkasoval. Čtyři góly v Mostu vsítil i Třinec a hned sedmkrát nadcházející jihlavský soupeř inkasoval ve Vlašimi.

V nedělním zápase trestala Opava každičkou mosteckou chybu. "Do zápasu jsme vstoupili hodně nešťastně. Dva úvodní slepené góly ovlivnily celé utkání. Přestože jsme ještě vstřelili kontaktní branku, psychiku našeho mladého kádru to poznamenalo. Poté jsme opakovaně zaplatili za hrubé chyby. Soupeř v útoku prokázal kvalitu," viděl trenér Baníku Michal Zach.

"Potřebujeme zlepšit defenzívu. Není to o systému, ale nazval bych to spíše osobní statečností hráčů v soubojích. Někteří hráči ty souboje nezvládají na úrovni, jak by měli. Budeme se snažit mužstvo postavit na nohy. Věřím, že budeme mít k dispozici už Honzu Procházku, který teď chyběl kvůli zranění. Na něj jsme hodně spoléhali, že nám v obraně pomůže," přiznává na mosteckém webu kouč Zach, který také připomněl, že k dispozici bude mít proti Jihlavě také obránce Řeháka, který stál kvůli čtyřem žlutým kartám.

A na koho si musí dát jihlavští fotbalisté v nedělním odpoledni pozor? Zejména na nebezpečné ofenzivní zahraniční hráče – Keňana Oboyu, Argentince Rosenda a Makedonce Danoskiho, který je zatím se šesti góly nejlepším střelcem II. ligy. Důležitým hráčem pro střed pole je Schut, prvoligovými zkušenostmi disponuje krajní obránce Jendruščák a především ostřílený stoper Jan Procházka. Ten má na svém kontě 109 duelů v I. lize za Kladno a Most a po zranění kolene by se měl do mostecké sestavy vrátit právě pro duel s Vysočinou.

Poslední vzájemný zápas: Na jarní vzájemný duel v Jihlavě nevzpomínají rádi. Vysočina vyrazila do Mostu s jasným cílem zvítězit, aby zachovala své postupové naděje. Místo toho však přišla krásná trefa Badalyana z 18. minuty, na kterou již jihlavští střelci nedokázali reagovat. V ofenzivním duelu hraném ve velkém vedru už další gól nepadl. Vysočině ke zlomení střeleckého prokletí nepomohlo ani nasazení trojice útočníků - 1:0 (1:0).

Vzájemná ligová bilance FK Baník Most a FC Vysočina Jihlava:
- 18 utkání  8 – 6 – 4  18:14

Web soupeře: www.fkbm.cz

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu