19.10.2011, Miroslav Fuks

Pivarník: Věřím, že to tam útočníkům začne padat

Pivarník: Věřím, že to tam útočníkům začne padatJe odehráno 11 kol II. ligy, v nichž na lavičce FC Vysočina stál trenér Roman Pivarník. Po úvodním klopýtání se jeho svěřenci uchytili na předních příčkách tabulky a zaujali kvalitní ofenzivní hrou. Ta však zatím nenese kýžené gólové ovoce. V čem trenér vidí jihlavský problém v koncovce?

 

Všichni naši útočníci na tréninku dokazují velmi dobrou kopací techniku a jsou schopní své šance proměňovat. Navíc se střelbě v poslední době intenzivně věnujeme. Prolomení střeleckého trápení našich útočníků je jen otázkou času a štěstí. Věřím, že jim to tam brzy začne pravidelně padat. Pro nás však není důležité, kdo branky střílí. Jsem rád, že hrotové hráče gólově zastoupili hráči ze středové řady, a že jsme potřebné body získali.

Jak vlastně zpětně hodnotíte duel s Karvinou?
Sestřih, který jsem si po zápase udělal, potvrdil mé bezprostřední pozápasové hodnocení a ukázal, na co se musíme do dalších zápasů zaměřit a intenzivně na tom pracovat. Oproti předchozím zápasům nám chyběla kompaktnost, dostupování protihráčů a stlačování hřiště. Náš pohyb, výběr místa a tlak na míč nebyl ideální.

V neděli se představíte v Mostu? Co říci k tomuto soupeři?
Postavení Mostu v tabulce není ideální, ovšem jeho výkony nás musí od jakéhokoliv podcenění řádně odradit. Baník předvádí dobrý fotbal a disponuje velice nebezpečnými hráči do ofenzívy. Zatím v každém utkání dokázali skórovat a Danoski je se šesti brankami nejlepším střelcem soutěže. Mostecký útok tedy musíme eliminovat a zároveň se pokusit využít problémů v obraně, které Most v některých utkáních měl.

Sledujete statistiky a bilanci s daným soupeřem? Víte, že se Jihlavě v Mostě příliš nedaří?
Tato čísla nikdy nesleduji. Zajímají mne jen aktuální body a skóre. Snad je dobře, že Vysočina v Mostě ještě nikdy nevyhrála. Vše přeci jednou končí a já věřím, že tuto bilanci můžeme v neděli zlomit!

V zápase s Karvinou nepodalo hned několik hráčů optimální výkon. Uvažujete, že v sestavě učiníte změny? Na čekané jsou Halama, Dolejš, Sedláček a další hráči…
Sestavu doplní Jungr, kterému skončí jednozápasový trest za červenou kartu. Další změny nemohu vyloučit, ovšem nepředpokládám, že dojde k nějakým velkým změnám. V posledních pěti zápasech se nám stabilizovala jedenáctka, která získala 13 bodů z maximálního počtu patnácti. Není důvod, abych do této sestavy výrazně sahal po jednom méně vydařeném utkání.

Jak se fotbalisté vyrovnávají s konkurencí, která v kádru panuje?
Musím říci, že jsem se tohoto aspektu trochu bál. V československých podmínkách často není konkurence motivující, ale spíše demotivující. V našem případě ji však fotbalisté, kteří nenastupují pravidelně, vzali za správný konec. Zaslouží respekt, neboť na tréninku tvrdě pracují a bojují o šanci. Přestože výkonnostně mají na základní sestavu, tak si uvědomují, že na hřišti může být v jednom momentě pouze 11 fotbalistů.

Co marodi Plumb, Veselý, Gavrić a Filip?
Filipovi už sundali sádru a může se zapojit do zápasů. Tréninkové manko nemá a v neděli bude k dispozici juniorce. Gavrić je v pořádku a o víkendu nastoupil za juniorku v Brně. Veselý se zapojil do tréninků, zatím však s týmem dělá jen nekontaktní cvičení. Na hru ještě není připraven. Plumb se zatím připravuje pouze individuálně s kondičním trenérem.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu