29.10.2011, Miroslav Fuks

Roman Pivarník: V zápas v Sokolově jsme měli zvládnout

Roman Pivarník: V zápas v Sokolově jsme měli zvládnoutPo sérii čtyř výher v řadě, která Vysočinu posunula na přední příčky tabulky, přišlo období, které je z bodového pohledu nepříliš podařené. Dva body ze dvou zápasů a pouhé dva vstřelené branky – to je prostě málo. Své o tom ví i trenér Roman Pivarník.

 

Je velká škoda, že jsme nedokázali navázat na dobrý výkon a velmi cenné tři body ze Zlína. Místo toho přišla zbytečná domácí ztráta s Karvinou, remíza v Mostu a nyní prohra v Sokolově. Nyní jsme se z pohledu kontaktu se špičkou tabulky vrátili zpět. Musíme se nyní maximálně soustředit na závěr podzimu a vytěžit z něj nejvíce bodů.

Jak jste viděl utkání v Sokolově?
Tento duel jsme rozehráli výborně. Měli jsme hru pod kontrolou a především jsme vstřelili velmi důležitý první gól. Hrát jsme nepřestali a nadále jsme se snažili ve hře dominovat. Velká škoda, že Dolejš svůj nájezd na gólmana nezvládl a nezvýšil na 0:2. Bohužel, v rozmezí 30. a 32. minuty přišly dvě naše hrubé individuální chyby, které domácí využili k obratu. Ti přitom byli za nepříznivého stavu zaskočení ztratili jistotu. Když jsme v samotném závěru poločasu z nevinné akce inkasovali potřetí, tak už byla naše situace do druhé části velmi komplikovaná. Domácí hráli z defenzivního bloku a nechali nás kombinovat. My jsme sice drželi míč, ale do šancí jsme se kombinačně nedokázali pořádně  dostat. Vysoké dlouhé míče neměli proti urostlým obráncům Sokolova naději na úspěch.
Musím to zopakovat – zápas v Sokolově jsme po takovém úvodu měli zvládnout. Místo toho jsme utkání po naivních chybách a laciných gólech ztratili.

Pod trenérova slova se podepsal i útočník Stanislav Tecl, který měl prsty v úvodní brance zápasu: „Utekl jsem po křídla a dal balón mezi stopera a gólmana. Dvorník ho špičkou posunul do branky. Až do 30. minuty jsme byli lepší a snažili jsme se vstřelit další branku. Místo toho jsme po třech chybách třikrát inkasovali… Možná jsme se měli více zatáhnout a počkat si, s čím domácí přijdou. Na nepříznivého stavu už jsme nebyli schopní nic vymyslet. Hra do plných nám vůbec nevyhovuje. Bohužel jsme potvrdili, že v Sokolově se nám vůbec nedaří. Ze 4 posledních zápasů mám bilanci 0 bodů a skóre 3:15. Musíme zvednout hlavu a urvat maximum ze závěru sezóny. Předně je však třeba zvládnout nadcházející domácí duel se Zbrojovkou.“

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu