20.01.2012, Miroslav Fuks

Dlouhodobé smlouvy pro Tecla a Kotnoura

Dlouhodobé smlouvy pro Tecla a KotnouraFotbalový klub FC Vysočina si dlouhodobými smlouvami do 30. června 2015 pojistil dva talentované a perspektivní fotbalisty. Smlouvu s klubem podepsali jednadvacetiletý útočník Stanislav Tecl a sedmnáctiletý brankář Jan Kotnour. „Těší mne, že oba hráči využili naší nabídky a hodlají i nadále rozvíjet svůj nesporný potenciál v barvách našeho klubu,“ uvedl Ing. Zdeněk Tulis, ředitel FC Vysočina.

 

„Jsem velmi rád, že jsme se v předstihu dohodli na prodloužení smlouvy. Věřím, že se klubu odvděčím kvalitními výkony a že se v letošním roce dočkáme vytouženého postupu do Gambrinus ligy,“ zdůraznil Stanislav Tecl, který se ve středu zaskvěl dvěma góly do sítě Sigmy Olomouc a velmi dobrý výkonem: „Za velké množství a rychlý sled přípravných zápasů jsme všichni určitě rádi. Představují vítané zpestření náročných kondičních tréninků. Aktuální solidní výkony nás všechny těší, ale plně si uvědomujeme, že důležité zápasy přijdou až na jaře. Nyní je prioritní, abychom se na jarní boje co nejlépe připravili a nikdo se nezranil.“

Tecl s fotbalem začínal v Herálci, odkud v roce 1998 přešel do nedalekého Humpolce. V roce 2001 stihl půlrok v žákovské lize v Havlíčkově Brodě a v roce 2002 završil své putování po klubech našeho regionu přesunem do FC Vysočina. Už na jaře 2007 poprvé zasáhl do zápasů dorostenecké extraligy, kde do dovršení dorosteneckého věku celkem nastoupil k 51 duelům a vstřelil 22 branek. Zápasy za juniorku v MSFL si poprvé vyzkoušel v ročníku 2007/08. Dosud ve třetí nejvyšší soutěži startoval 12x a zaznamenal 1 branku. Ve II. lize debutoval 1. května 2008, když ho do zápasu nasadil trenér Karol Marko. Hned se mu v utkání odvděčil jedinou brankou zápasu. Podzim 2009 ho v jihlavském dresu zastihl ve skvělé formě. V šestnácti zápasech pětkrát skóroval a upoutal pozornost prvoligových klubů. Zájem Slavie Praha nakonec v lednu 2010 vedl k jeho hostování v sešívaném dresu. Tecl se ve velké konkurenci neprosadil a zasáhl jen do 4 duelů Gambrinus ligy. Nikdo mu však už neodpáře derby na Letné, kde nastoupil v základní sestavě Slavie. V létě 2010 se vrátil do Jihlavy a ve žlutomodrém dresu za půldruhého roku odehrál 42 utkání a vstřelil 15 gólů. V podzimní části byl nejlepším střelcem jihlavského týmu a jeho aktuální druholigová bilance činí 64 zápasů a 21 branek.

Brankář Jan Kotnour do Jihlavy přišel na počátku roku 2007, když s chytáním začal v Bystřici nad Pernštejnem. Jednotlivé mládežnické týmy FC Vysočina vždy přeskakoval a už na jaře 2010 se představil v dorostenecké extralize. O pár měsíců později dokonce na půdě HFK Olomouc debutoval v MSFL. V současné době se s extraligovým starším dorostem připravuje na jarní boje v nejvyšší soutěži, kde zatím nastoupil do 30 zápasů. Tým trenéra Procházky krátce opustí v pondělí 30. ledna, kdy zamíří na třídenní kemp brankářů reprezentací U18 a U19, který se koná Nymburku.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu