26.01.2012, MF DNES - Vysočina - Michal Jindra

Vydrův rozlet zastavilo zranění. Návrat nesmím uspěchat, ví útočník

Vydrův rozlet zastavilo zranění. Návrat nesmím uspěchat, ví útočníkJe nevybroušeným klenotem italského klubu z Udine, v prestižní Sérii A však devatenáctiletý Čech Matěj Vydra v konkurenci zkušených domácích útočníků Di Nataleho a Floro Florese zatím příliš prostoru nedostal. Proto se talentovaný odchovanec Jihlavy loni v létě rozhodl zkusit štěstí na hostování a vydal se na rok do belgického celku FC Bruggy.

 

Jenže angažmá v týmu třináctinásobného belgického mistra Vydrovi zatím příliš úspěchu nepřineslo. Brzy se zranil a na marodce je s přetrženým křížovým vazem dodnes.

"Lékaři říkali, že bych už na začátku února mohl začít trénovat s týmem,“ popisuje svůj aktuální stav. "Ale opravdu to nechci uspěchat. Pak bych toho mohl litovat," uvědomuje si.

V létě jste odešel na roční hostování z Udinese Calcio do belgického FC Bruggy. Jak k tomu došlo?

Chtěl jsem hrát, což jsem oznámil manažerovi, a ten mi hledal angažmá. Dostal jsem nějaké nabídky z druhé anglické ligy, ze Španělska, ale také z Belgie, o které je prý známo, že v ní dávají šanci mladým hráčům. Proto jsem se ve spolupráci s agentem Chovancem domluvil, že půjdu tam.

Když jste ještě trénoval v Belgii, jak jste se domluvil?

Bylo to stejné, jak když jsem přešel z Ostravy do Udine. Taky jsem neuměl řeč. V Bruggách navíc mluví třemi jazyky: angličtinou, francouzštinou a holandštinou, takže ten první týden to bylo překvapení, protože jsem jazyk neuměl. Ale nic se nedá dělat. Musel jsem se zkrátka začít učit anglicky, abych to alespoň srovnal s italštinou, kterou nyní poměrně zvládám.

  • kompletní podobu rozhovoru naleznete ZDE

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu