28.08.2012, Miroslav Fuks

Matěj Vydra poprvé v nominaci reprezentace

Matěj Vydra poprvé v nominaci reprezentaceOdchovanec FC Vysočina a aktuálně útočník druholigového anglického Watfordu Matěj Vydra figuruje v nominaci českého reprezentačního týmu na kvalifikační duel proti Dánsku (8.9.) a pro následnou přípravu proti Finsku (11.9. v Teplicích). Hráčů, u nichž můžeme vystopovat jihlavskou stopu je však ve výběru Michala Bílka mnohem více!

 

Matěj Vydra (nar. 1.5.1992) do Jihlavy přišel jako mladší žák z Chotěboře v roce 2003, ovšem už jako šestnáctiletý debutoval v druholigovém „áčku“. Strávil v něm pouze rok 2009, protože v lednu 2010 přestoupil do Baníku Ostrava. Během jediného roku nastoupil do 27 druholigových duelů a vstřelil 5 branek.

Dalším odchovancem v nominaci je Theodor Gebre Selassie (nar. 24.12.1986), který se za poslední dva roky stal základním kamenem české reprezentace. Čerstvá posila Werderu Brémy už v ní nastoupila patnáctkrát včetně červnového EURA. Do Jihlavy přišel z Velkého Meziříčí v roce 1998, přičemž do kádru „áčka“ se prosadil až na podzim 2006. Druholigové starty si připisoval až v roce 2007 a celkem jich bylo 28 se dvěma vstřelenými brankami. Uprostřed podzimu 2007 přestoupil do Slavie Praha.

Záložník Josef Hušbauer (nar. 16.3.1990) je odchovancem pražské Sparty a do Jihlavy přišel jako dorostenec na podzim 2007. V „áčku“ nastupoval pouze na jaře 2008, kdy si připsal 8 startů. V létě 2008 nabral znovu kurz Praha, neboť přestoupil do Viktorie Žižkov.

Útočník David Lafata (nar. 18.9.1981) se v Jihlavě pouze mihnul. Během podzimu 2002 přišel na hostování z Českých Budějovic a stihl nastoupit do 5 zápasů s bilancí jedné vstřelené branky. Dobré výkony ho však brzy vrátily do mateřského klubu.

Doplňme, že mezi náhradníky reprezentace figuruje další odchovanec FC Vysočina – jablonecký krajní záložník Jan Kopic (nar. 4.6.1990), který do Jihlavy přišel v roce 2004 z Humpolce. Nebýt zranění, tak by měl velkou šanci prosadit se alespoň do širšího výběru reprezentace útočník Michael Rabušic (nar. 17.9.1989), který je momentálně hráčem Liberce. Na Vysočinu zamířil v roce 2003 z Náměště nad Oslavou.

Věřme, že si o nejcennější dres v brzké době řeknou i další odchovanci ze současného kádru FC Vysočina. Třeba právě útočník Stanislav Tecl, jenž spolu s Janem Kopicem figuruje v aktuální nominaci reprezentačního výběru U-21 pro závěr kvalifikace. Český tým stojí jen krůček od vytoužené baráže. Na prvním místě tabulky 3. kvalifikační skupiny mají čeští mladíci dvoubodový náskok před Arménií a v případě, že v nadcházejích dvou utkáních (7. 9. v Nikšiči proti Černé Hoře a 10. 9. v Jablonci proti Walesu) získají alespoň jeden bod, postup do baráže se stane jistotou.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu