02.09.2012, Miroslav Fuks

Komňacký: „Další remízu už jsme opravdu nechtěli“

Komňacký: „Další remízu už jsme opravdu nechtěli“FC Vysočina na ligové utkání čekala strašně dlouho. Dlouhých bylo úvodních pět kol, kdy byli jihlavští fotbalisté několikrát blízko třem bodům. Ještě delší však bylo šest a půl roku, které uplynuly od poslední výhry v Gambrinus lize. Dne 29. dubna 2006 se Vysočina radovala z domácí výhry 3:0 nad Olomoucí. A poslední výhra venku? Ta už je pořádně vousatá – taktéž ji odnesla Olomouc a 27. listopadu 2005! Na tiskovce si pořádné oddechl i kouč František Komňacký.

 

„Jsme mužstvo, které nemůže přijet do Boleslavi a myslet si, že domácí přehraje fotbalově. Máme herní styl založený na kvalitním přístupu, bojovnosti, na jednoduchosti a rychlém přechodu do protiútoku. S těmito zbraněmi jsme přijeli i do Boleslavi a stejně jako ve většině předchozích zápasů se nám podařilo jít do vedení. Dokonce dvougólového. Připomínalo to čtyři z pěti minulých zápasů, kdy jsme duel dobře rozehráli, ale nakonec ztratili. Tentokrát se nám naše úsilí konečně podařilo dotáhnout do konce, protože jsme přinutili soupeře hrát v deseti. Přestože jsme až do pětaosmdesáté minuty trnuli, tak si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Jen jsme mohli rozhodnout mnohem dříve. Když Boleslav snížila z penalty a v naší hře se objevovaly chyby z předešlých zápasů, tak jsem si říkal, že bych snad raději v Boleslavi prohrál. Další remízu už jsme opravdu nechtěli. Ve výhru jsem začal naplno věřit až ve chvíli, kdy Venca Koloušek zvýšil na 1:3,“ uvedl František Komňacký a dále okomentoval výkony svého celku: „V naší hře je navíc stále ještě mnoho chyb, zmetků, nedostatků v jednoduchých věcech či vzájemné komunikaci. Celkově však chci říci, že naše mužstvo je zdravé a to, že jsme v lize neprohráli, není náhoda. Do každého zápasu jdeme s poctivým a skromným plánem. Pro hráče je výhra na půdě pohárového zástupce a klubu s velkými ambicemi obrovským povzbuzením do práce. Opět dokázali, že se mohou s prvoligovou konkurencí měřit. Chci věřit, že to není naše poslední výhra. Že na cestě za záchranou FC Vysočina v Gambrinus lize uděláme tolik bodů, abychom cíl splnili,"

Jihlavský lodivod se ještě vyjádřil k nečekaně dobré bilanci svého týmu: „Musím se přiznat, že jsem po losu vůbec nedoufal v 8 bodů po úvodních šesti kolech. Když jsem se podíval na to, že nás do reprezentační pauzy čekají tři pohároví zástupci, začínáme na Slavii a navíc doma hrajeme s Olomoucí, tak jsem měl strach, abychom nešli do této přestávky s nulovým ziskem. Přesto ani v nejmenším nemáme důvod k nějaké euforii. Záchrana, která musí být prioritním cílem Vysočiny, je stále v nedohlednu."

  • na Ježour TV si můžete vyslechnout nejen pozápasové hodnocení trenéra Komňackého, ale též slova kanonýra Stanislava Tecla, exboleslavského Lukáše Vaculíka a stopera Petra Tlustého. A nechybí ani to hlavní – vítězný pokřik!

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu