06.09.2012, Miroslav Fuks

Ženský tým FC Vysočina podzim otevře v sobotu

Ženský tým FC Vysočina podzim otevře v sobotuMoravskoslezská liga žen, druhá nejvyšší ženská soutěž, prošla před aktuálním ročníkem zeštíhlením, tudíž boje pouhých šesti celků budou zahájeny až o tomto víkendy. Nebude mezi nimi chybět ani celek FC Vysočina, který na jeho úvod v sobotu 8. září změří síly proti Olomouci. Zápas bude zahájen v 11:00 hodin na stadiónu v Jiráskově ulici. Trenéra Josefa Žampy jsme se zeptali, jak jsou jeho svěřenkyně na ligu připraveny?

 

Letní přípravu jsme zahájili už 23. července, ovšem musím říci, že jsem s její kvalitou a přístupem hráček nebyl úplně spokojen. Potýkali jsme se s nedostatkem hráčem a zdravotními problémy, což se promítlo i do výsledků. Na úvod jsme po solidním výkonu prohráli s Rakovníkem 3:1, poté přišla pohárová prohra na půdě Holešova 1:0 a nakonec dva vyložené propadáky – 7:0 s Duklou Praha a 9:0 s prvním týmem Zbrojovky Brno.

V jaké formě tedy do soutěže vstupujete?
Jsem přesvědčen, že s dotažením příchodů a uzdravením některých hráček půjdeme herně nahoru. Čeká nás početně okleštěná soutěž, v níž by však mělo startovat šest kvalitních celků. Rozhodně mezi nimi nechceme hrát druhé housle. Chceme se pohybovat na předních pozicích tabulky.

V osmnáctičlenném kádru máte pouze čtyři hráčky starší dvaceti let...
je to tak. Do soutěže vstoupíme s velice mladým kádrem, který má poměrně velkou perspektivu ke zlepšení. Právě zapracování mladých fotbalistek do týmu je jedním z hlavních úkolů nadcházející sezóny. V uvozovkách starší hráčky Valentovou, Zdeňku Žampovou a Petru Žampovou ještě doplňuje nejzkušenější členka kádru náhradní gólmanka Pojezná. Kolem nich by měli stále více fotbalové zodpovědnosti přebírat mladé hráčky – Štefaniková, Lačná, Šerá či Dáňová. Hodně si slibujeme i od nových fotbalistek Burešové a Králíkové.

Jakými změnami váš tým v létě prošel?
Za prvoligovými ambicemi odešla útočnice Čechová a nepodařilo se prodloužit střídavé starty hráček SFK Vrchovina Procházkové a Jančíkové. S fotbalem skončila Wasserbauerová a Petra Žampová odešla na delší dobu do zahraničí. Naopak nás z juniorského týmu doplnila Sedláková, z Herálce přišla Jouklová, z Kostelce přestoupila Králíková a před dotažením je příchod Burešové ze Zbrojovky Brno.

Mimochodem, ve třetí nejvyšší soutěži už nebude pokračovat juniorský tým FC Vysočina?
Bohužel, „béčko“ už jsme početně nebyli schopní utáhnout. Tyto problémy se datují od zimní přestávky, kdy se tento tým prakticky rozpadl. Jaro jsme dohrávali díky výpomoci „staré gardy“ a hráček z „áčka“. Ve strukturách našeho klubu tak vedle ženského týmu zůstávají už je žákyně.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu