18.09.2012, Miroslav Fuks

Komňacký: Vážím si toho, jak hráči šli za výhrou

Komňacký: Vážím si toho, jak hráči šli za výhrouFotbalová pohádka z Vysočiny pokračuje. Po sedmém kole Gambrinus ligy je jihlavský celek jediným klubem soutěže, který dosud nepoznal hořkost porážky. Fotbalovou euforii na Vysočině nejlépe dokumentoval pondělní duel s Baníkem Ostrava – před televizními kamerami bylo beznadějně vyprodáno, hrál se ofenzivní fotbal, padlo pět branek a Jihlava v atraktivním představení vybojovala nesmírně cennou a historicky první výhru nad Baníkem! Jak tento duel viděl kouč František Komňacký?

 

„Na první domácí výhru v této sezóně jsme se pořádně nadřeli. Ostrava zde odehrála dobrý zápas. Zvlášť ve druhé půli hrála kvalitní fotbal a často nás dokázala ve středu hřiště přehrát. Nám se vydařil zdařilý úsek zápasu mezi 10. a 40. minutou, kdy jsme otočili skóre a vytvořili jsme si několik dalších zajímavých akcí. Zdálo se mi, že hráči možná až moc podlehli pocitu, že už se nic stát nemůže a že zápas mají pod kontrolou. Za to nás soupeř potrestal. Do druhé půle jsme šli s tím, abychom znovu strhli výhru na svoji stranu. Bylo to o tom, abychom hráčům vytknuli chyby, kterých se během prvního dějství dopustili. Mnohdy jsme byli sami sobě největším škůdcem. Je jasné, že fotbal je o chybách a patří k němu. Naše mužstvo se pořád formuje a učí se v I. lize. Na druhou stranu si velmi vážím, že hráči šli za úspěšným výsledkem a šli za vítězstvím. Ostrava zde odehrála dobrý part a dokázala, že venku hraje dobře. Nakonec jsme však s přispěním štěstí, které při hře musíme mít, a díky parádní trefě Vaška Kolouška z přímého kopu zvítězili. Je to pro nás historická záležitost, neboť Baník jsme ještě nikdy neporazili a jsem po 7. kole v horní polovině tabulky. Myslím si, že jsme zase udělali krůček k tomu, aby Jihlava byla vnímána jako mužstvo, které chce a umí hrát fotbal,“ uzavřel své hodnocení zápasu trenér Komňacký.

Asistent Jiří Neček za potrestaného ostravského trenéra Radka Látala zaskakoval nejen na zápasové lavičce, ale i na tiskovce. Zde jsou jeho slova: „Do zápasu jsme solidně vstoupili, když jsme dali rychle. Vzápětí jsme však předvedli fatální chyby, které dostali na koně Jihlavu. Tam jsme nestíhali ve středu hřiště, měli jsme velké problémy. Do druhé půle jsme učinili nějaké přesuny s cílem zvítězit. Bohužel, znovu přišla chyba, kdy Tecl výborně sklepl míč na nabíhajícího Kolouška, srazil ho Droppa a sám faulovaný přímý kop krásně trefil. Jihlava tak šla do vedení 3:2. Přesto musím říci, že jsme měli dost šancí na to, abychom vyrovnali. Hned zkraje druhé půle jsme trefili tyč a nebezpečné byly i Lukešovy centru za obranu. Při nich jsme často měli dobrý náběh, ale chybělo nám štěstí v zakončení. Poté už jsme nic lepšího nevymysleli. Prohráli jsme 3:2 a musíme domácímu celku pogratulovat k vítězství.

  • další pozápasové ohlasy včetně slov Stanislava Tecla a Jaromíra Blažka naleznete ZDE

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu