05.10.2012, Miroslav Fuks

Tecl: Zájem reprezentace odráží výkony celého týmu

Tecl: Zájem reprezentace odráží výkony celého týmuÚtočník Stanislav Tecl prožívá jedinečný podzim. Dosud nastoupil do 13 ligových, pohárových či reprezentačních zápasů a v nich zaznamenal senzačních 12 branek! Jeho skvělá forma neušla pozornosti ani reprezentačnímu kouči Michalu Bílkovi, který jihlavského odchovanec zařadil do širšího reprezentačního kádru a dokonce ho zmínil ve svých úvahách pro užší nominaci na nadcházející kvalifikaci. Věří nejlepší střelec Gambrinus ligy, že se do národního týmu může v dohledné době probojovat?

 

Každý fotbalista od malička touží po tom dosáhnout té nejvyšší mety, tedy zahrát si v národním týmu. Stejnou touhu mám samozřejmě i já. Teď jsem se k tomuto cíli možná trochu přiblížil, ovšem k tomu, abych na reprezentační dres skutečně dosáhl, je ještě dlouhá cesta. Určitě mne to velmi motivuje do další práce a tréninku. Rád bych však zdůraznil, že zájem reprezentace je odrazem dobrých výkonů a výsledků celého týmu. Pokud bychom nyní měli v tabulce 5 bodů, tak by si na mne nikdo ani nevzpomněl.

Z pohledu reprezentace je před tebou nyní jiná výzva – barážový dvojzápas na EURO U-21. Jak vidíš šance českého týmu Rusko vyřadit?
Ruský tým jsem si při losu moc nepřál. Přesto si myslím, že šance na úspěch jsou v tomto utkání otevřené. Hrát se dá s každým. Od trenéra Dovalila jsme o ruském týmu obdrželi bližší informace. Víme, že dobře kombinují, drží míč a jsou velmi silní v ofenzívě. Jejich defenzivní hráči v ruské lize příliš nenastupují, ovšem už jen fakt, že v těchto špičkovým týmech působí, je důkazem jejich kvality.

Velkou roli jsi sehrál i ve středečním pohárovém utkání ve Zlíně, kde jsi dvakrát skóroval. Trenér Komňacký však s výkonem týmu nebyl příliš spokojen...
Herně jsme tento zápas moc dobře nezvládli. Náš výkon byl nevýrazný, byl trochu „profesorský“. Domácí byli pohybliví a aktivní a ve druhé půli dokázali potrestat dvě naše chyby. Naštěstí jsme náš postupový cíl splnili, když jsme zvládli penaltový rozstřel.

Schoval sis nějaký gól do Teplic? Co od nedělního duelu očekáváš?
Zápas v Teplicích je vždy těžký, což nyní zdůrazňuje příchod nového kouče Ščasného. Domácí hráči tak dostali nový impulz a budou maximálně motivovaní. My se však v zápase nemáme čeho bát, protože v Teplicích můžeme jenom získat.

Jaký je vlastně tvůj recept na střílení branek?
Nerad bych to zakřikl, ale zatím mi to tam padá a mám i nezbytné štěstí. Poděkování náleží spoluhráčům, kteří mne na hřišti nacházejí v dobrých pozicích. Určitě nemusím zdůrazňovat, že se budu snažit, aby se mne gólové úspěchy držely i v dalších zápasech. Třeba hned teď na teplických Stínadlech.

Jsi nyní středem zájmu médií a veřejnosti. Oslovují tě lidé na ulici či v restauraci? Užíváš si této pozornosti, anebo bys dal přednost více klidu?
Je pravdou, že v posledních měsících vše nabralo hodně rychlý spád. Vnímám příjemný zájem médií a stejně tak mne těší, že fotbal získává na popularitě i na veřejnosti. Svědčí o tom návštěvy našich domácích zápasů a vůbec výrazně zvýšená popularita fotbalu na Vysočině. Je jenom na nás, abychom ji svými výkony a přístupem dále živili.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu