26.10.2012, Miroslav Fuks

Vysočina veze cenný plusový bod z Julisky!

Vysočina veze cenný plusový bod z Julisky!Fotbalisté Vysočiny na Julisce ještě nevyhráli a svoji normu splnili i v utkání Gambrinus ligy. Získaný plusový bod však lze hodnotit jako velmi cenný, protože Dukla velmi prahla po třech bodech a v utkání se ujala vedení. Na něj však odpověděl Karol Karlík a na počátku druhé půle dokonce Jihlava vedla díky hlavičce Igora Oberta. Dukla však dokázala vyrovnat z penalty proměněné Pospěchem. Oba celky si tak připsaly už sedmou remízu v tomto ročníku.

 
Dukla PrahaDukla Praha
12.kolo, pátek 26.10.2012, 18:00
2:2
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 16. Berger, 67. Pospěch z pen. – 26. Karlík, 47. Obert
ŽK: Malý – Obert, Karlík
Rozhodčí: Proske – Košec, Zeman
Diváci: 1135
Dukla Praha: Rada – Romera (87. Marek), Vorel, Štětina, Vrzal – Malý, Gedeon, Borek (74. Přeučil) – Podrazký (62. Pázler), Pospěch, Berger.
FC Vysočina: Blažek – Obert, Tlustý, Šourek, Josl – Karlík, Kučera – Masopust (89. Kosak), Jungr, Vaculík – Mešanović (87. Sedláček). Náhradníci: Hanuš – Kryštůfek, Kliment, Zeman.
 

Komentář

Trenér František Komňacký měl před utkáním velké problémy se sestavou. K dosavadním marodům přibyl kanonýr Tecl a kvůli čtyřem žlutým kartám musel stát i Rada. Jeho místo ve středové řadě dle očekávání zaujal Kučera a šanci na hrotu dostal uzdravený Mešanović.

Hned v první minutě zahrozili rychlým brejkem Jungr s Masopustem, který domácí museli vyřešit odkopem na první roh zápasu. Z něj nic nebylo a stejně tak si vedla i Dukla v minutě 4. První střelu na branku vypustil v 10. minutě Mešanović, ale Radu příliš neprověřila. Dukla poprvé vystřelila v 16. minutě a hned se ujala vedení. Josl chyboval v rozehrávce, Podrazký poslal centr do vápna a ten dopadl přesně na placírku skórujícího Bergera. Ten z blízkosti propálil Blažka mezi nohama – 1:0. Dukla i nadále lépe kombinovala a Vysočina se spíše soustředila na brejky. Velmi nadějný kontr ve 23. minutě rozběhl Masopust, ovšem Vaculík ve finální fázi ani nevystřelil, ani nepřihrál. Lépe bylo ve 26. minutě, kdy Vysočina dokázala vyrovnat ze standardní situace zahrávané právě Vaculíkem z levé strany. Do sítě ji hlavou prodloužil Karlík – 1:1. Situaci předcházel faul na Mešanoviće. Ve 32. minutě se do šance dral Pospěch, který dostal dobrý míč za obranu. Stopery byl vytlačen z dobré pozice a pálil tak jen do Blažka. Na druhé straně zakončil střelou jihlavský brejk Karlík – po přistrčení Jungra pálil nad branku. V 35. minutě Dukla zmáčkla jihlavskou defenzívu a Bergerově střele k levé tyči scházel k úspěchu jen kousek. Vzápětí se svojí střelou ze střední vzdálenosti neuspěl Masopust. V 39. minutě „vojáci“ šikovně rozehráli roh a k odraženému míči za vápnem se dostal Podrazký – z osmnácti metrů ho napálil do levé tyče Blažkovy branky. Dukla byla nebezpečnější celkem, což dokumentovala i kombinace žlutých ve 44. minutě. Skončila zablokovanou střelou Pospěcha z otočky a rohovým kopem. Do kabin tak oba celky zamířily za nerozhodnutého stavu.

Vysočině se velmi povedl vstup do druhé půle. Vyplatil se přitom poctivý čtvrteční nácvik rohových kopů. Vaculík ho rozehrál na Jungra, který zhruba na penaltě našel zcela volného a přesně hlavičkujícího Oberta – 1:2! V 51. minutě krásně napřáhl Josl, ale jeho projektil proletěl nad břevnem. V dalších minutách měla hra paradoxní průběh – vedoucí Vysočina držela míč a útočila a Dukla se snažila o brejky. Velmi nadějný byl z jihlavského pohledu průnik Jungra v 59. minuty. Ten hledal spoluhráče ve vápně, ale nalezl až Oberta na hranici šestnáctky. Jeho tvrdá rána byla zablokována. O minutu později se po standardce dostal míč k Vaculíkovi, který z velkého úhlu přestřelil. V 62. minutě se Josl prosadil na levém křídle a poslal dobrý míč do vápna. Poskakující kulatý nesmysl se nakonec dostal k Vaculíkovi, který střílel těsně vedle branky. V 64. minutě Vaculík zahrával standardní situaci z levé strany, která přinesla hodně perné chvilku pro domácí obranu. Balón však po velkém závaru v síti neskončil. Vysočina útočila do otevřené obrany a v 65. minutě se hnal na branku Mešanović. Jeho centr na Vaculíka skončil faulem na jihlavského kapitána, jenž následně sám zahrál přímý kop. Bohužel, jen do zdi. Dukla v těchto chvílích tahala za kratší konec, přesto se dočkala vyrovnání. Obert v 66. minutě ve vápně zbytečně fauloval pronikajícího Pázlera a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Exekuce se ujal Pospěch. Jeho střelu k pravé tyči sice dokázal Blažek vyrazit, míč se ovšem vrátil k útočníkovi Dukly, který se už napodruhé nemýlil – 2:2. V závěru se oba celky snažily strhnout výhru na svoji stranu. Nutno přiznat, že Dukla byla v tomto snažení o něco aktivnější. Jihlavským fanoušků zatrnulo zejména při střele Pospěcha v 78. minutě. Ta naštěstí letěla nad břevno. Na druhé straně v 79. minutě kvalitně odcentroval Masopust z pravé strany a Vaculíkovi chybělo jen málo ke gólové hlavičce. Dukla tlačila a Vysočina přežila hned dva nepříjemné momenty – v 81. minutě sudí pro faul neuznal gól z volného přímého kopu a v 84. minutě ukázal opět na penaltu po hře rukou, ovšem vzápětí svůj verdikt odvolal, neboť situaci předcházel ofsajd. Závěr byl hodně hektický a Dukla měla tlak. Vysočina nedokázala souvisle udržet míč a kupila fauly. V nastavení přesto mohl rozhodnout Kosak, kterého vyslal do šance Josl. Pálil však jen do pozorného Rady.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 2:2
26.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 1:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu