09.01.2013, Miroslav Fuks

Vysočina do roku 2013 vstoupila vysokou výhrou

Vysočina do roku 2013 vstoupila vysokou výhrouFotbalisté FC Vysočina do roku 2013 vstoupili povzbuzující výhrou 0:4 (0:2) nad Zbrojovkou Brno. Jihlavský tým byl v úvodním duelu Tipsport ligy nebezpečnějším a především efektivnějším týmem. O vstřelené góly se rovným dílem podělily obě různé jedenáctky, přičemž skórovali Vaculík, Šourek, Karlík z penalty a druhá branka zápasu byla vlastní.

 
BrnoBrno
Turnaj, středa 9.1.2013, 13:00
0:4
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 23. Vaculík, 28. vlastní Pernica, 70. Šourek, 71. Karlík z pen.
ŽK: Gavrić, Karlík – Huška
Rozhodčí: Machálek
Diváci: 150
Brno: Hladký (46. Petr) - Pašek, Huška (46. Brabec), Pernica, P. Buchta (57. Šoljič) - Mezlík, Sus, Frejlach (60. Fall), Lutonský (46. Glaser) - Škoda (65. Traore), Šamánek (46. Přerovský).
FC Vysočina: I. půle: Blažek – Gabriel, Tlustý, Rada, Leibl – Marek, Vaculík - Masopust, Jungr, Kosak – Glasnovič. II. půle: Hanuš - Obert, Šourek, Gavrić, Šilinger – Karlík, Kučera – Kliment, Vašíček, Tomeček – Bjedov.
 

Komentář

Kouč František Komňacký naordinoval individuální program brankářům Rožníkovi a Kotnourovi, stejně tak i Joslovi, Kolouškovi, Kopicovi, Kroupovi a Kryštůfkovi. Útočník Sedláček se v pondělí podrobil artroskopii kolena a jeho parťák Mešanović v závěru minulého týdne absolvoval zákrok, po kterém mu byly z poraněné nohy vyjmuty šrouby. Nyní už může na nohu došlapovat a zahájit regeneraci. Zbývajících 22 hráčů se rovnoměrně podělilo o celou zápasovou porci.

Brno do utkání vstoupilo lépe. Drželo míč, solidně kombinovalo a vypracovalo si i první velkou šanci zápasu. To se ve 13. minutě Mezlík uvolnil na pravém křídle a poslal přesný centr na Šamánka, ten však hlavou střílel nad branku. Poté už se rodily šance jen před brankou Brna, výjimkou byla 65. minuta, kdy hezky vystřelil Šustr a mířil těsně vedle šibenice. A jak se výrazné jihlavské vedení zrodilo? První varování pro obranu v červených dresech přinesla 15. minuta, kdy pěkně vystřelil Jungr po přiťuknutí Glasnoviče. O 8 minut později přišla první branka zápasu, když Masopust pronikl po pravém křídle a předložil míč do vápna. Ten se dostal na hranici velkého vápna k Vaculíkovi, jenž se neukvapil po zemi posla přesnou střelu k pravé tyči Hladkého branky – 0:1. Ve 25. minutě našel Masopust Glasnoviče, který bez přípravy vystřelil k první tyči, kde však byl připravený brněnský brankář. O 3 minuty později si na levé křídlo naběhl bek Leibl a poslal přízemní centr před branku. Ten si před nabíhajícími útočníky Vysočiny srazil ve skluzu do sítě stoper Pernica – 0:2. Vzápětí mohlo být skóre pro Zbrojovku ještě hrozivější, kdyby Vaculík z malého vápna trefil míč po přesném centru Jungra. Šance Jihlavy v první půli uzavřela pohotová střela Marka z 36. minuty. Ten napálil odražený míč po rohovém kopu – jeho střela prosvištěla kolem pravé šibenice.

I druhá půle patřila Vysočina, k čemuž mohla částečně přispět i kompletní obměna sestavy, zatímco Brno postupně vystřídalo jen sedm hráčů. V první příležitosti se v 53. minutě zjevil Šourek po rohu Tomečka. Na zadní tyči však míč hlavou netrefil ideálně a mířil vedle. Mnohem lépe se mu vedlo ze stejné situace v minutě 70. Tomeček ho opět nalezl na zadní tyči a jihlavský stoper měl při skórování poměrně lehkou úlohu – 0:3. Brno rozehrálo míč, ztratilo ho, za obranu ho dostal útočník Bjedov a byl sražen v pokutovém území Paškem – penalta! Tu v 71. minutě bezpečně proměnil Karlík – 0:4. Utkání se dohrávalo za převahy a aktivity borců v modrém. V 74. minutě musel gólman Petr zasáhnout proti Vašíčkovi, o dvě minuty později dobře zasáhl i proti střele Kučery, kterému nahrál Kliment. Poslední možnost duelu si připsal Kliment, kterého do vápna uvolnil Kučera – Petr však vyběhl včas.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:0
27.kolo | FC Vysočina - Brno | 2:1
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu