09.04.2013, Miroslav Fuks

Mezi juniorkami Vysočiny a Liberce se zrodila zasloužená remíza

Mezi juniorkami Vysočiny a Liberce se zrodila zasloužená remízaPřed zraky trenérů Františka Komňackého a Jaroslava Šilhavého změřily síly juniorské týmy Vysočiny a Liberce. Na umělé trávě v Jihlavě byli svědky vyrovnaného utkání, v němž se v samotném závěru zrodila zasloužená remíza 3:3. Za domácí tým skórovali Luboš Košulič, Jindřich Kučera a z penalty Daniel Kavka.

 
FC VysočinaFC Vysočina
25.kolo, úterý 9.4.2013, 16:00
3:3
(2:2)
LiberecLiberec
 

Góly: 8. Košulič, 32. Kučera, 48. Kavka (pen.) – 6. Kmoníček, 45. Mouhamadou, 90+2. Patka
ŽK: 22. Kryštůfek, 79. Vacek – 33. Krystan, 41. Mouhamadou, 77. Coufal, 81. Patka, 87. Komenda
ČK: 82. Vacek (VYS)
Rozhodčí: Černý – Fišer, Fridrichovský
Diváci: 100
FC Vysočina: Kotnour – Fadrný (72. Vonásek), Obert, Kryštůfek, Urbánek - Štancl (82. Šuta), Vacek - Košulič, Kavka, Tomeček (65. Koudelka) – J.Kučera (59. Mešanović).
Liberec: Zoul – Lukeš, Patka, Janec, Kmoníček, Mouhamadou, Drobílek, Dydowicz, Komenda, Krystan, Coufal.
 

Komentář

Na umělce se hrálo kvalitní a pohledné utkání. Už v 6. minutě se hráči z Podještědí dostali do vedení. Kmoníček se po chybné rozehrávce Kotnoura dostal k míči a domácího gólmana prostřelil mezi nohy – 0:1. Odpověď Jihlavy naštěstí přišla velmi záhy. Pěkná akce v 8. minutě skončila gólem Košuliče – 1:1. Následovala klidnější pasáž hry, v níž stála za zmínku hlavička Patky po standardní situaci z 23. minuty, která skončila těsně mimo. Slovan postupně získával optickou převahu, ovšem do vedení šli domácí. Po rychlém brejku našel v 32. minutě Kavka nabíhajícího Kučeru, jenž se zaseknutím zbavil obránce a míč uklidil do branky podél nohy hostujícího gólmana – 2:1. Liberec se za svoji snahu dočkal odměny těsně před odchodem do kabin. Fadrný poslal na Kotnoura hodně nevydařenou malou domů, kterou vystihl Mouhamadou, udělal dlouhou kličku Kotnourovi a z úhlu vyrovnal na 2:2.

Vysočina si však nemohla přát lepší nástup do 2. půle. Ve 47. minutě postupoval Kučera na gólmana Zoula, který ho v pokutovém území fauloval, a byla nařízena penalta. Z té se Kavka nemýlil – 3:2. V 51. minutě se aktivní Kučera prezentoval křížnou střelou na vzdálenější tyč a jen těsně minul libereckou branku. O minutu později mohlo být opět srovnáno! Krystan ze standardní situace z dobré pozice orazítkoval břevno domácí brány. Následně dorážel Mouhamadou, ale jeho pokus už postrádal potřebný důraz. V 59. minutě došlo ke střídání v jihlavském dresu, kdy velmi dobře hrajícího Kučeru nahradil útočník „áčka“ Muris Mešanovič. Ten se tak do zápasů vrátil po pětiměsíční absenci zaviněné zlomeninou lýtkové kosti. Hosté byli v 68. minutě blízko vyrovnání, kdy výborně hlavičkoval Kmoníček, ale ještě lepší zákrok předvedl domácí brankář Kotnour, jenž tak zabránil téměř jistému gólu. V 72. minutě pěkně vypálil z hranice vápna Urbánek, ovšem Zoul jeho umístěnou střelu vytáhl konečky prstů. V 81. minutě běžel Mešanovič sám na bránu, ale Patka za dres stáhl k zemi. K údivu všech inkasoval pouze žlutou kartu. Naopak Jihlava o minutu později o jednoho hráče přišla - za druhou žlutou kartu odešel do sprch Vacek. Liberec se poté vzepjal k závěrečnému náporu a snaze o vyrovnání. V první minutě nastavení Mouhamadou hlavičkoval v dobré šanci, ovšem získal jen rohový kop. Z něj se hosté dočkali zaslouženého vyrovnání. Po závaru před brankou byl nejdůraznější Patka – 3:3.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
4.kolo | Liberec - FC Vysočina | 1:1
18.kolo | FC Vysočina - Liberec | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu