11.04.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Zachránění se rozhodně necítíme!

Komňacký: Zachránění se rozhodně necítíme!Dosavadní jarní část Gambrinus ligy, to jsou z pohledu FC Vysočina hlavně domácí zápasy. Ty sehrály už čtyři, přičemž proti tomu se jen jednou představili na půdě soupeře. Na tento duel proti Sigmě Olomouc by jihlavští hráči nejraději zapomněli, utkání na Baníku bylo kvůli sněhové kalamitě odloženo a nyní je před nimi další ze série záchranářských zápasů – na horké půdě 1.FK Příbram.

 

Příbram do letošního ročníku nejvyšší soutěže vstoupila velice špatně a dlouho se nemohla odlepit ze sestupových příček. Zabraly však výměny trenérů. Nejprve v polovině podzimu kouče Davida Vavrušku nahradil Karol Marko, pod kterým se Příbram dočkala většího bodového přísunu. Ten však po zimní přestávce nepokračoval požadovaným tempem a tak byl po prohraném utkání na Dukle exjihlavský trenér odvolán a na příbramskou lavičku usedl motivátor a záchranářský specialista František Straka. Zlepšení nastalo okamžitě. Zeleno-černí během tří duelu vydolovali 7 bodů, když vyhráli na Slovácku, remizovali doma s Jabloncem a brali výhru v Českých Budějovicích. Jak aktuální příbramský vzestup vidí jihlavský kouč František Komňacký? „Předně je třeba říci, že Příbram má kvalitní kádr a solidní zázemí. Rozhodně nejde o tým, který by měl mít tak výrazné záchranářské starosti, jako před měsícem. S příchodem trenéra Straky se zvedla morálka a bojovnost týmu, navíc se takto více projevila herní kvalita mužstva. Příbram v uplynulých kolech učinila výrazný krok k záchraně a své zlepšení bude jistě chtít potvrdit i v sobotním duelu proti nám. I my však hodláme navázat na poslední bodové zisky a po delší době se chceme prezentovat dobrým herním projevem na hřišti soupeře. Vždyť venku jsme bodovali naposledy někdy v říjnu na Dukle Praha.“

Bodové zisky našeho nadcházejícího soupeře nejsou až tak překvapivé, když se podíváme na soupisku Příbrami. Na které hráče by chtěl Komňacký upozornit? „Příbram má kompaktní mužstvo, jehož hra je hodně založená na bojovnosti a důrazu reprezentovaném obránci či útočníky Wagnerem a Střihavkou. Zároveň však v sestavě nechybí ani kreativita a invence. Platí to například o kuvajtském reprezentantovi Azizovi.“

V Jihlavě po heroickém výkonu v pondělním televizním duelu proti Brnu panuje dobrá nálada. Tým se vyhřívá na 8. – 9. příčce tabulky se ziskem 27 bodů. Je už záchrana na dosah? „Řekl jsem to hned na tiskové konference po utkání se Zbrojovkou – zachránění se rozhodně necítíme! Soutěž není ani v poslední čtvrtině a ve hře je ještě spousta bodů. Co nejdříve musíme uhrát minimálně čtyři a ještě lépe šest bodů, abychom měli klid pro závěrečná kola Gambrinus ligy. Na všechny v klubu apeluji, že i nadále musíme být koncentrovaní a ve střehu. O dobrý výsledek, za nějž bych považoval i remízu, se chceme poprat i v Příbrami,“ zdůraznil Komňacký.

Mimochodem, vybavíte si obdobný zápas, v němž vaši svěřenci sehráli praktický celý duel bez jednoho hráče a nakonec zvítězili o dvě branky? „Takový duel si skutečně nevybavuji, protože jsem se svým týmem snad nikdy neměl tolik žlutých a červených karet, jako v Jihlavě. Buď jsme vyhráli soutěž slušnosti, anebo jsme byli do třetího místa. Hráče musím za poctivý výkon proti Brnu pochválit, ale skutečně nejsem hrdý na to, že jsme v zápase měli takto brzy vyloučeného hráče. Už bych obdobný moment nechtěl opakovat!“

Jak se jihlavský lodivod hodlá vypořádat s karetními tresty Vaculíka a Marka? Nastoupí očekávání Karlík a Kosak? Nebo trenér zvažuje další změny základní jedenáctky? Jsou ostatní hráči zdraví? „Náš kádr není tak široký, abychom měli při absencích příliš možností na výběr. Přesto zvažujeme i jiné varianty, než jsou uvedení hráči. Například je ve hře nasazení Kučery. Sestavu teprve skládáme dohromady, přičemž musíme sledovat nejen karetní tresty, ale i zdravotní stav hráčů. V tomto ohledu visí otazník nad startem Kolouška,“ informoval Komňacký.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a 1.FK Příbram: 5 utkání  2 – 0 – 3  7 : 11

Poslední vzájemný zápas: Vysočina v pátek 28. září odčinila debakl z Brna tím nejlepším způsobem – důležitou domácí výhrou nad Příbramí. Jihlava se před vyprodaným stadiónem vrátila na vítěznou vlnu a udržela tehdejší domácí neporazitelnost! Tým exjihlavského kouče Karola Marka srazil brzký vlastní gól po akci Jungra a ve druhé půli penalta proměněná nejlepším střelcem ligy Teclem. O drama se postaral svým snížením Trapp, ovšem Jihlava nakonec i s přispěním štěstí tři body udržela - 2:1.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 10 – Tecl, 3 - Koloušek, 2 - Karlík, Šourek, 1 – Šimonek, Obert, Vaculík, Jungr, Kučera, Rada, vlastní.

Inkasované karty: 7 – Josl, Rada, 6 - Karlík, 5 - Jungr, Šourek, Vaculík, 3 - Kučera, Tlustý, 2 - Šimonek, Čvirik Koloušek, Masopust, Obert, 1 – Tecl, Sedláček, Kryštůfek, Blažek, Hanuš, Marek.

Absence: Koloušek (? – zdravotní problémy), Marek (trest za ČK), Vaculík (trest za ŽK), Kopic (zranění).

1.FK Příbram

Trenér: František Straka

Sestava v posledním ligovém utkání: Hruška - Jugas, Trapp, Mišůn, Pleško (62. Macháček) - T. Pilík, Tarczal, Aziz (90. Abraham), Šlapák - Střihavka (77. Valenta), Wágner.

Zimní změny v kádru:

Příchody: Aziz (přestup Al Qadsia/KUV), Abraham (hostování Arsenal Česká Lípa), Macháček a Kraus (hostování FC Graffin Vlašim).

Odchody: Štochl (hostování Bohemians 1905), P.Pilík (hostování FK Bohemians Praha), Kvída (hostování FC Graffin Vlašim), Papšys (přestup FK Javor Ivanjica/SLO).

Web: ZDE

Stadión: ZDE

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu