16.04.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Máme problémy se složením sestavy

Komňacký: Máme problémy se složením sestavyFotbalová Vysočina se po 23. kole Gambrinus ligy vyšvihla do horní poloviny tabulky na skvělou 8. příčku se ziskem 28 bodů. Navíc má spolu s Ostravou odehráno o zápas méně. Sedm kol před koncem elitní soutěže však stále není jihlavská záchranářská mise zdaleka u konce! Tabulka je nesmírně vyrovnaná a proto Komňackého tým čeká tento pátek 19. dubna důležitý duel, kdy od 18:00 hodin hostí FK Teplice.

 

Vzájemná bilance zde už byla podrobně rozebrána (viz) a v ligových soutěžích hovoří jasně ve prospěch severočeského týmu. Ten byl úspěšnější i v podzimním duelu na teplických Stínadlech. Přesto je v aktuální tabulce mezi oběma celky 6 bodů. Čím si jihlavský trenér František Komňacký vysvětluje nečekaný útlum nadcházejícího soupeře v této sezóně? Vždyť Teplice dlouhé roky náležely do širší špičky Gambrinus ligy a měly z pohledu hráčského kádru, stadiónu i finančního zázemí oprávněné pohárové ambice? „V Teplicích se pravděpodobně sešlo několik faktorů. Vliv mohla mít volba mladého nezkušeného trenéra Přerosta, kádr mohl procházet nějakými vnitřními problémy a především se týmu nepodařil vstup do podzimu. Takto ambiciózní a kvalitní klub na tuto situaci nebyl zvyklý. Najednou nastal velký výsledkový tlak, který se negativně odrazil do sebevědomí týmu a jeho herního projevu. V Teplicích poté učinily veškeré kroky k nápravě – stabilizovali a posílili kádr, přivedli zkušeného kouče Ščasného a proměnou prošel i herní styl. Poslední zápasy ukazují, že severočeský tým je na správné cestě k záchraně. Myslím si, že Teplice disponují takovou tradicí a fotbalovou kvalitou, že se v letošním ročníku Gambrinus ligy zachrání,“ uvedl Komňacký.

V teplickém kádru lze nalézt hned několik známých a kvalitních fotbalistů. Na které by chtěl trenér Komňacký upozornit? „Předně je třeba říci, že Teplice svým kádrem nepatří na aktuální příčky tabulky. Disponují zejména velkou ofenzivní silu představovanou útočníky Mahmutovičem a Litsingim, kteří náleží k nejrychlejším hrotům v lize. Jsou stvoření pro brejky. Ve středu pole působí zkušení Ljevakovič, Matula a Vachoušek, který výborně zahrává standardní situace. Vše doplňuje dravé mládí – Lüftner, Vondrášek, Jindráček či Jablonský. Navíc je tu kvalitní gólman Grigar, jenž náleží do širšího hledáčku reprezentace.“

Jihlavské fanoušky v tuto chvíli nejvíce zajímavá zdravotní stav týmu. Vyprázdnila se od utkání s Příbramí marodka? Kdo bude v pátek scházet, krom dlouhodobě zraněného Kopice a vykartovaného Rady? „Už teď víme, že budeme mít velké problémy se složením sestavy. Krom Rady a dlouhodobě zraněného Kopice nejsou fit ani útočníci Vaněček a Vašíček. Otazník panuje i nad zdravotním stavem Kolouška, Čvirika a Mešanoviće, jenž by ale alespoň na lavičce mohl být. Navíc na základě smlouvy o hostování nemůžeme počítat ani s Jungrem. Naopak se do sestavy po karetním trestu mohou vrátit Vaculík a Marek. Zatím nepředpokládám, že bychom k týmu posunuli některého z hráčů juniorky,“ informoval trenér FC Vysočina, který na závěr zdůraznil: „Přes komplikace se sestavou v zápase chceme uspět a potvrdit naše dobré výkony a výsledky z posledních kol. V pátek proti Teplicím budeme o to více potřebovat podporu našich skvělých fanoušků. Věříme, že dorazí v hojném počtu a stadión zaplní.“

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 10 – Tecl, 3 – Koloušek, Karlík, 2 - Šourek, 1 - Vaculík, Jungr, Obert, Kučera, Rada, Masopust, Šimonek, vlastní.

Inkasované karty: 8 – Rada, 7 – Josl, 6 - Karlík, 5 - Jungr, Šourek, 4 - Vaculík, 3 - Kučera, Tlustý, 2 - Koloušek, Masopust, Obert, Šimonek, Čvirik, 1 – Tecl, Sedláček, Kryštůfek, Blažek, Hanuš, Marek.

Absence: Kopic, Vašíček a Vaněček (zranění), Rada (8 ŽK), Jungr (startu brání smlouva o hostování z Teplic), Koloušek, Čvirik a Mešanović (? – zranění)

FK Teplice

Základní informace:

vedení klubu – předseda představenstva: Ing. Pavel Šedlbauer, ředitel: František Hrdlička, marketingový ředitel: Ing. Petr Heidenreich, sportovní manažer: Pavel Verbíř
adresa: Na Stínadlech 2796, 415 01 Teplice
telefon: 417 507 401
internet: info@fkteplice.cz
klubové barvy: žlutá a modrá
kapacita stadionu: 18.221 diváků
počet mládežnických týmů: 6
Juniorka: Juniorská liga

Pohled do historie:

zal. 1945 jako SK Teplice - Šanov
1948 – Sokol Teplice
1949 – ZSJ Technomat Teplice
1951 – Sokol Vodotechna Teplice
1952 – Sokol Ingstav Teplice
1953 – DSO Tatran Teplice
1960 – TJ Slovan Teplice
1966 – TJ Sklo Union Teplice
1991 – TFK VTJ Teplice
1993 – FK Frydrych Teplice
1994 – FK Teplice

Úspěchy:

Gambrinus liga: 2. místo (1998/99), 3. místo (2004/05)
Pohár ČMFS: vítěz 2002/03, 2008/09
Poháru UEFA: účast 1971/72, 1999/00,  2003/04, 2005/06
Intertoto Cup: účast 2002/03, 2006/07

Vzájemná bilance v lize: 3 utkání  0 – 0 – 3   2 : 10

Ze vzájemných zápasů:

pod. 12 – I. liga: FK Teplice - FC Vysočina Jihlava  3:1 (1:1)
Góly: 10. Vůch, 60. Jarolím, 90(+2). Podaný – 42. Tecl
TEP: Grigar – Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa – (80. Kerič) Vůch, Ljevakovič (90. Melunovič), Jarolím, Podaný – Vachoušek, Mahmutovič (87. Jindráček). VYS: Blažek – Obert, Tlustý, Šourek, Josl – Karlík, Rada (67. Kučera) – Masopust (67. Mešanović), Koloušek (75. Sedláček), Vaculík – Tecl.

jaro 06 – I. liga: FK Teplice - FC Vysočina Jihlava  3:1 (2:0)
Góly: 6. Sabou, 18. Jirsák, 88. Džeko - 49. Svoboda
TEP: Poštulka - Benát, Hunal (89. Štohanzl), Klein, Krmaš - Verbíř, Jirsák, Sabou, Tesařík (68. Kaufman) - Kroupa (82. Džeko), Rilke. VYS: Rzeszoto - Bartoš, Šourek, Kadlec, Kopic - Svoboda, Vladyka, Zúbek, Lovětínský (40. Veselý), Liška (40. Kaplan) - Vácha (71. Pacholík).

pod. 05 - I. liga: FC Vysočina Jihlava - FK Teplice  0:4 (0:1)
Góly: 64. a 68. Mašek, 5. Sabou, 90+2. Doležal
VYS: Rzeszoto - Demeter, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Štohanzl (67. Lovětínský), Vladyka, Zúbek, Malínek (67. Veselý) - Perniš, Kaplan (72. Šourek). TEP: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal (79. Klein), Krmaš - Jirsák, Benát (86. Varadi), Sabou, Verbíř - Mašek, Rilke (68. Doležal).

Pravděpodobná sestava: Grigar - Jablonský  Kaufman  Matula - Vondrášek  Ljevakovič  Vachoušek  Vůch - Litsingi  Mahmutovič  Jindráček.

Trenér: Zdeněk Ščasný

Střelci: 8 – Mahmutovič, 4 – Jarolím, 3 - Litsingi, 2 – Vachoušek, 1 – Vůch, Vondrášek, Chovanec, Matula, Jindráček, Podaný, Lüftner.

Zimní změny v kádru:

Příchody: Kaufman (přestup SK Slavia Praha), Litsingi (přestup Kecskeméti TE/MAĎ), Janič (přestup FC ViON Zlaté Moravce/SK)

Odchody: Ježdík (přestup SK Dynamo Č.Budějovice), Dolejš (host. FC MAS Táborsko), Hošek (host. FK Baník Sokolov), Jarolím (přestup Hangzhou Greentown FC/CHI), Lukáš, Lácha a Melunovič (konec smlouvy)

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu