19.04.2013, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina proti Teplicím v závěru vydřela bod

Vysočina proti Teplicím v závěru vydřela bodNa jihlavském stadiónu se v rámci 24. kola Gambrinus ligy hrál nesmírně těžký záchranářský duel, v němž domácí tým především nechtěl prohrát. Svěřenci Františka Komňackého bojovným výkonem čelili ofenzivní síle Teplic, ovšem jediné chyby se nevyvarovali, když v 72. minutě skóroval Mahmutovič. Vysočina se až poté vrhla do útoku a dvě minuty před koncem se dočkala strašně důležitého vyrovnání z hlavy mladíka Jana Klimenta, jenž zaznamenal premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. Oba celky tak braly po bodu a Vysočina domácí neporazitelnost prodloužila na 6 utkání.

 
FC VysočinaFC Vysočina
24.kolo, pátek 19.4.2013, 18:00
1:1
(0:0)
TepliceTeplice
 
Góly: 88. Kliment – 72. Mahmutovič.
ŽK: Kaufman, Matula.
Rozhodčí: Příhoda – Peřina, Štěrba.
Diváci: 3043
FC Vysočina: Blažek – Vaculík, Tlustý, Šourek, Josl – Masopust (83. Kliment), Marek, Koloušek (77. Kučera), Karlík, Tomeček (57. Kosak) – Šimonek. Náhradníci: Obert, Mešanović, Čvirik.
Teplice: Grigar – Jablonský, Kaufman, Matula – Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek (88. Lüftner), Podaný – Litsingi, Mahmutovič (85. Kerič), Jindráček (78. Chovanec)
 

Komentář

Kouč František Komňacký mohl počítat i s Kolouškem, Čvirikem a Mešanovićem, ovšem do základní sestavy nasadil pouze prvně jmenovaného špílmachra. Ten v sestavě oproti Příbrami nahradil Kučeru. Místo distancovaného Rady obsadil Marek, na pravém beku hrál místo Oberta Vaculík, Čvirika dle očekávání v obraně nahradil Josl a místo v jedenáctce nezbylo ani na Kosaka, jehož post na levé záloze zabral Tomeček.

Teplice do Jihlavy přijely s cílem zvítězit a tomu odpovídalo i dění na hřišti. Severočeši byli aktivnější, ovšem naráželi na soustředěnou defenzívu domácího celku. Jihlava se po zisku míče pokoušela o brejky, ovšem zapojoval se do nich malý počet hráčů nebo ztroskotaly na nepřesnostech. Na hřišti se odehrával spíše nervózní boj odpovídající významu zápasu dvou celků bojujících o záchranu. V první půli se tak urodilo jen minimum šancí. V první půli stojí za zmínku snad jen 32. minuta, kdy Masopust dvacet metrů od Blažkovy branky fauloval, ke standardní situaci se postavil Kaufman, ale jihlavská jednička mezi třemi tyčemi dokázala jeho tvrdou ránu vytěsnit alespoň na roh.

Teplice měly i po přestávce optickou převahu a držely častěji míč na svých kopačkách. Vysočina Grygarovu branku ohrožovala jen sporadicky ze standardních situací. Jedna taková přišla v 67. minutě, kdy si na centr Kolouška nejvýše vyskočil domácí forvard Šimonek, ale svou hlavičku nedokázal vměstnat mezi tři tyče teplické brány. Jihlavané v předchozích pěti zápasech před vlastními fanoušky neinkasovali, ovšem šestou nulu v řadě Blažkovi zkazil v 72. minutě nejlepší střelec Teplic Mahmutovič. Litsingi dostal na pravém křídle přesný míč za obranu a Mahmutoviče stejně ideálně našel přízemní přihrávkou na malém vápně. Ten z první zamířil neomylně k tyči – 1:1. Až poté přišlo jihlavské ofenzivní vzedmutí, které podpořili střídající mladíci Kosak, Kučera a Kliment. Vysočina se tlačila před Teplickou branku, ovšem na vyloženou šanci musela čekat. Domácí celek vysvobodila tradiční zbraň – standardní situace. Dvě minuty před koncem posadil Vaculík rohový kop přesně na hlavu Klimeta, který zůstal na zadní tyči trestuhodně neobsazen. Svoji hlavičku umístil přesně k levé tyči Grigarovy brány a dočkal se premiérové a zároveň převelice důležité branky v nejvyšší soutěži – 1:1. Závěrečné minuty přinesly ještě několik nervózních momentů, ovšem na stavu se už nic nezměnilo. Jihlava tak brala bod, s kterým nemohla být nespokojená. Tepličtí z Vysočiny odjeli zklamaní. Severočeši svého soupeře počtvrté za sebou neporazili a ani ve 24. kole Gambrinus ligy se nedočkali první venkovní výhry v této sezoně.

  • sestřih důležitých momentů zápasu naleznete ZDE

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
10.kolo | Teplice - FC Vysočina | 3:1
24.kolo | FC Vysočina - Teplice | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu