23.04.2013, Miroslav Fuks

Juniorka početní převahy proti Plzni nevyužila

Juniorka početní převahy proti Plzni nevyužilaPlzeňské juniorce se v Jihlavě vydařila odveta za podzimní porážku. Přestože hrála od 24. minuty jen o deseti, dokázala na Vysočině zvítězit 3:4 (1:2). První jihlavská branka byla vlastní, druhou zaznamenal Daniel Kavka a třetí David Vacek.

 
FC VysočinaFC Vysočina
27.kolo, úterý 23.4.2013, 16:00
3:4
(1:2)
PlzeňPlzeň
 

Góly: 22. vlastní Růžička, 50. Kavka, 89. Vacek – 17. Pernglau, 20. Beránek, 47. ..., 59. Veselinovič
ŽK: 9. Brych (PLZ)
ČK: 24. Brych (PLZ)
Rozhodčí: Lerch – Kovařík, Reich.
Diváci: 100
FC Vysočina: Matiášek – Fadrný (46. Kavka), Vonásek, Kryštůfek, Urbánek - Gabriel, Vacek, Koudelka (66. Šuta), Košulič (74. Štancl) - J.Kučera, Mešanović (69. Zeman).
Plzeň: Brych – Růžička, Domabyl, Hamerník, Štípek (61. Lukeš), Vondráček (61. Hradecký), Kužel, Pernglau (80. Hvězda), Veselinovič (90. Hošťálek), Beránek, Chocholoušek.
 

Komentář

Po opatrné úvodní čtvrthodině se v Jihlavě začaly dít věci. V 17. minutě skončila ojedinělá akce hostujícího celku brankou, když Pernglau otevřel skóre přesně mířenou dalekonosnou přízemní střelou. O tři minuty později už Plzeň vedla 0:2, když Beránek polocentrem překvapil domácího brankaře Matiáška. Šanci Vysočiny na bodový zisk vykřesal už o dvě minuty později ukázkovým vlastním gólem Růžička – 1:2. Plamínek naděje se ještě více rozhořel v minutě 24., kdy už druhou žlutou kartu v utkání obdržel plzeňský gólman Brych. Jihlavská juniorka se poté více tlačila do ofenzívy, více držela míč, ale šance si nevytvářela. Naopak hosté i v početním oslabení hrozili z rychlých brejků. Z pohledu Vysočiny stojí za zmínku 43. minuta, kdy se řítil do vápna Vacek, ale jeho střelu z úhlu zneškodnil náhradní brankář hostí Šiman. Očekávaný jihlavský nápor se tak nekonal a Plzeň poločasové vedení uhájila.

Do druhé půle Vysočina nasadila dalšího útočníka, jenže ve 47. minutě přišel šok. Hosté zahrávali přízemní rohový kop, který k údivu všech přítomných doskákal do sítě – 1:3. Jihlava však opět brzy snížila skóre. V 50. minutě střídající Kavka vyřešil slibnou standardku na jedničku a trefil míč na zadní tyč Šimanovy brány – 2:3. Byl to však tradičně divoký juniorský zápas, v němž diváci na další branku nemuseli dlouho čekat. Pohříchu opět padla do jihlavské sítě, neboť v 59. minutě Veselinovič předvedl úchvatné sólo! Nejprve se zaseknutím zbavil obránce a pak krásným Messiho lobem zesměšnil brankáře Matiáška – 2:4. Vysočina nadále bojovala o další snížení stavu. V 67. minutě krásně vystřelil Kavka, ovšem jeho rána skončila na tyči. V 78. minutě skončil akrobatický pokus Jindřicha Kučery nad brankou. V 85. minutě pro změnu Štancl napálil břevno. Minutu před koncem Vacek zaznamenal třetí kontaktní branku v utkání, ovšem to už bylo ze strany domácí juniorky vše.

Ohlasy trenérů

"Ráz utkání určily hrubé individuální chyby v defenzívě. Naše snaha o vyrovnání bohužel skončila na tyči a břevně. Plzeň i v deseti držela míč a přesnou kombinací otupila naši snahu," řekl k utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
2.kolo | FC Vysočina - Plzeň | 1:1
16.kolo | Plzeň - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu