23.04.2013, Miroslav Fuks

Marek: První poločas jsme prohospodařili

Marek: První poločas jsme prohospodařiliČtyřzápasová série FC Vysočina bez porážky skončila. Jihlavský tým podlehl nejtěsnějším poměrem 1:0 ostravskému Baníku na jeho půdě. Domácí nutně potřebovali získat tři body, což se jim nakonec podařilo. Hostující tým měl zejména ve druhé půli územní převahu, ale šancí si dokázal vytvořit jen minimum. Na jihlavské straně tedy nebylo možné hovořit o spokojenosti s výkonem.

 

Tomáš Marek, který v Baníku strávil šest sezón, zažil velký návrat do Ostravy. Předvedl dobrý výkon a vystřídal dva různé posty. V první půli operoval ve středu pole a ve druhém dějství nahradil na pravém beku Lukáše Vaculíka. Ten musel o přestávce odstoupit po úderu loktem, který mu uštědřil Milan Baroš. Jak Tomáš Marek výkon jihlavského týmu viděl? „Zbytečně jsme prohospodařili první poločas. Nedařilo se nám, odskakovali nám balóny, přihrávky létaly do autu... Navíc Baník dokázal po přesné střele otevřít skóre zápasu. Ve druhé půli jsme se herně zvedli, ale už jsme nedokázali vyrovnat. Je to škoda, protože Baníku ve druhé půli očividně docházely síly a měli jsme dost prostoru pro kombinaci. Bohužel, v koncovce se nám na jaře příliš nedaří, přestože se jí prakticky denně věnujeme,“ povzdechl si zkušený defenzivní hráč.

Kouč František Komňacký novináře na tiskové konferenci překvapil výraznou kritikou hry svého celku: „Dnešní prohru beru z pohledu Jihlavy skoro jako ostudu. Bez ohledu na to, že Baník hrál s velkým nasazením a touhou, tak my jsme zejména v první půli podali hanebný výkon, za který jsem se na lavičce styděl. Dokonce jsem si říkal, zda mám ve svém věku zapotřebí snášet takovou potupu. Baník šel zaslouženě do vedení, když jsme si o inkasování branky skoro koledovali. Druhá půle z naší strany nabídla zlepšení, přesto jsme si vytvořili jen minimum příležitostí. Naší útoční hráči, kteří mají být nebezpeční a zakončovat ofenzivní akce, většinou nebyli na správných místech. Gól jsme dnes mohli dát jen shodou nějakých náhod. Mám z našeho výkonu velmi špatný pocit, na druhou stranu respektuji, že Baník vstřelil branku, tudíž vyhrál zaslouženě,“ uzavřel své kritické hodnocení jihlavský lodivod.

Nadšen z představení svého týmu nebyl ani ostravský trenér Martin Pulpit: „Stejně jako kolega Komňacký nejsem s výkonem svého týmu spokojen. S tím rozdílem, že Baník Ostrava v dnešním utkání bral nesmírně důležité tři body. Teď nechci dělat nějaké velké analýzy, ale zdálo se mi, že na některých hráčích ještě byla patrná únava z náročného sobotního utkání proti Spartě. Fotbalista a mužstvo se poznají podle toho, jak se dokážou vypořádat s hrou pod tlakem. A s tím se dnes někteří hráči vyrovnat nedokázali, měli jsme velké procento zkažených míčů. Kvituji jen, že jsme si připsali důležité tři body do tabulky a přiblížili jsme se hranici 30 bodů. K té se musíme dostat co nejdříve a pak ještě nějaké bodíky přidat, protože jinak bychom mohli mít velké problémy se záchranou,“ řekl Pulpit k utkání.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu