27.04.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Na mužstvo jsem za tento výkon hrdý

Komňacký: Na mužstvo jsem za tento výkon hrdýTouha fanoušků FC Vysočina nevracet se ze Sparty Praha s prázdnou byla vyslyšena! Skvěle povzbuzující kotel na Letné i tisíce jihlavských fanoušků u televizních obrazovek mohli sledovat výborný výkon svého týmu, který sice nakonec nebyl odměněn třemi body, přesto znamenal nesmírně cenný bod. Po 25. kole Gambrinus ligy už třicátý. Tím byl překonán bodový zisk Vysočiny z premiérového ročníku elitní soutěže. Co k duelu, který zkomplikoval cestu Sparty za titulem, řekli oba trenéři?

 

Jihlavský trenér František Komňacký byl na své svěřence právem hrdý: „Asi máme v tomto ročníku remízy se Spartou předplacené. Ikdyž proti letenskému týmu musíme být s remízou spokojeni, tak si myslím, že jsme dnes na Letné dokonce sahali po výhře. Stalo se tak díky nadšenému, odpovědnému výkonu celého mužstva, které cílevědomě šlo za dobrým výsledkem. Dnes jsme hráli s opravdu velkou touhou uspět a já jsem za výkon, který hráči podali, na celé mužstvo hrdý! V Ostravě jsme odehráli špatný zápas a já měl obavy, zda se dnes na našem výkonu nějak neprojeví. Projevil se však jen v únavě, kdy už jsme v závěru utkání tahali nohy. Z pohledu psychiky však bylo vše v pořádku – mužstvo hrálo s kuráží a odvážně. I díky tomu nebyl sparťanský tlak silný a šance se rodily až po zhruba 70. minutě za stavu 0:2. Jsem rád, že utkání nedopadlo propadákem, protože jsme chtěli, aby Jarda Blažek, který na Spartě prožil spoustu krásných let, nezažil při svém návratu na Letné debakl. Jsem rád, že mu v tomto snažení pomohlo i mužstvo. Že jsme ukázali, že Jarda v Jihlavě není v nějakém „zapadákově“, ale hraje v týmu, který má kvalitu. Za plichtu jsem rád, protože si celkově myslím, že jsme dnes na více asi neměli. Sparta je na jaře silná, herně rozjetá a má vysokou kvalitu i na lavičce, což dokázala posílením útoku v závěrečné dvacetiminutovce. Udělali jsme další důležitý krok k tomu, aby se na Vysočině hrála Gambrinus ligu i v příští sezóně. Zatím rozhodně nejsme zachránění, ovšem od výkonu na Letné se můžeme odrazit do zbývající pěti jarních zápasů. Takový dobrý výkon mužstvu velice pomůže,“ řekl k utkání jihlavský lodivod, který poděkoval za podporu fanouškům FC Vysočina, kteří dorazili do Prahy.

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička při hodnocení utkání mnohdy jen těžko hledal slova: „To, co nás v posledních zápasech zdobilo, to jsme po většinu zápasu neměli. Z toho vyústilo to, že jsme inkasovali dva góly. Vysvětlení se mi hledají těžko, nechci na to teď hned odpovídat. Každopádně v naší hře chybělo větší úsilí a větší kvalita. V obranné fázi jsme byli málo důslední a směrem dopředu nás svazovala nervozita, chyběla nám přesnost. Jihlava hrála velmi sympaticky a my museli dát všechny síly do útoku a ty dva rychlé góly nás vrátily do zápasu. Velká škoda, že jsme po tomto vzedmutí nedokázali vstřelit třetí gól. Za dané situace je pro nás remíza ztrátou a komplikací. Je to frustrace pro nás sparťany, pro hráče, pro fanoušky, pro klub. Všichni víme, o co hrajeme,“ smutně uvedl po utkání trenér, který v nadcházejících dnech oslaví 50. narozeniny.

pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně přináší i Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenérů Františka Komňackého a Vítězslava Lavičky z tiskové konference zde najdete i názory střelce Lukáše Vaculíka a brankáře Jaromíra Blažka, který byl v pátek na Letné ve středu pozornosti fanoušků i médií.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu