29.04.2013, Miroslav Fuks

Dočká se Vysočina první výhry proti Dukle?

Dočká se Vysočina první výhry proti Dukle?Devět zápasů a nula výher na kontě. Natolik bídná je bilance FC Vysočina proti fotbalistům Dukly Praha. Jihlavský tým zatím dosáhl jen na pět remíz a čtyřikrát odešel poražen. Pojďme se podívat na některé ze vzájemných zápasů, kterým rozhodně nechyběl punc důležitosti či atraktivity.

 

Poprvé na sebe oba celky narazily v srpnu 2007. Dukla měla za sebou návrat do profesionálních soutěží a Jihlava budovala pod trenérem Zákostelským další tým, který měl usilovat o postup do Gambrinus ligy. Podzim 2007 však z pohledu Vysočiny nebyl vůbec vydařený, což dokumentoval i první poločas proti Dukle. Nováček soutěže po 32 minutách utkání vedl už 0:3! Druhá půle nabídla zoufalou snahu Jihlavy o vyrovnání, které se nakonec díky obrovské bojovnosti zrodilo. Ke konečnému stavu 3:3 brankami přispěli Simr, Faldyna a třetí branka padla v 87. minutě jako vlastní.

Druholigový ročník 2008/09 přinesl Jihlavě hned dvě porážky proti Dukle, které výrazně podepsaly pod fakt, že Vysočina nedokázala dotáhnout snahu o postup. V září 2008 Kolomazníkův gól utnul jedenáct měsíců trvající domácí sérii neporazitelnosti – 0:1 a jarní odveta též nabídla těsnou výhru „vojáků“. Veselý sice otevřel skóre zápasu, ovšem Dukla během devíti minut druhé půle skóre otočila – 2:1.

Ani na podzim 2009 v Jihlavě nevzpomínáme rádi. Na stadiónu v Jiráskově ulici došlo ke gólové přestřelce s hořkým koncem pro FC Vysočina. Dukla třikrát vedla a Jihlava vždy dokázala rychle vyrovnat díky trefám Krutého, Mešanoviće a Karlíka. Na branku Kulvajta už svěřenci Luboše Urbana odpovědět nedokázali a tak si připsali nepříjemnou prohru 3:4.

V ročníku 2010/11 oba kluby bojovali o postup do Gambrinus ligy a byly to právě též vzájemné souboje, které mezi elitu pomohly  pražskému celku. Na Julisce na podzim domácí dominovali 3:1, když snižoval Šimonek, a v brzké jarní odvetě gól nebyl souzen žádnému týmu. Jihlava musela hovořit o ztrátě v postupovém snažení – 0:0.

V Gambrinus lize na sebe oba kluby narazily poprvé až na podzim 2012. Vzájemný zápas nabídl čtyři branky a jedno dotažení vedení soupeře na každé straně. Nejprve na úvodní trefu Bergera odpověděl Karlík a ve druhé části na přesnou hlavičku Oberta zareagoval z penalty Pospěch – 2:2.

Jistě netřeba dodávat, že jubilejnímu desátému vzájemnému zápasu, který je na programu v pátek 3. května, by konečně slušela výhra Jihlavy. Současná forma Dukly však dává tušit, že tým kouče Komňackého čeká velmi těžký duel, v němž k úspěchu povede jedině skvělý výkon podpořený výraznou podporou domácích fanoušků. Přijdete své hráče v důležitém utkání podpořit?

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu