24.08.2013, Miroslav Fuks

Vysočinu posílil zkušený obránce Jiří Krejčí

Vysočinu posílil zkušený obránce Jiří KrejčíKádr FC Vysočina se rozrostl o posilu pro defenzivní řadu. V Jihlavě podepsal roční smlouvu sedmadvacetiletý stoper či krajní obránce Jiří Krejčí, který naposledy působil v maďarském klubu Pécsi MFC. V Gambrinus lize má na svém kontě 109 startů za Blšany, Most, Jablonec a Příbram.

 

„Krejčího příchod je reakcí na zdravotní problémy krajních obránců Josla a Šilingera a též na karetní tresty Kopice a Marka. Věříme, že zvýší konkurenci a variabilitu v naší defenzívě,“ uvedl k aktuální změně na jihlavské soupisce sportovní manažer Josef Jinoch.

Zkušený stoper vítá, že měsíce nejistoty jsou u konce. „Opravdu jsem rád, že jsem pro aktuální soutěžní ročník našel nové angažmá. Líbila se mi nabídka vedení klubu a zájem ze strany trenéra Komňackého, pod jehož vedení jsem dva a půl roku působil v Jablonci a vzájemně víme, co od sebe můžeme očekávat. Jako každý hráč jsem toužil po pokračování zahraničního působení, ovšem fotbalový trh momentálně nabízí jen minimum možností. Poslední angažmá v Pécsi ovlivnily právě ekonomické problémy klubu,“ uvedl Jiří Krejčí, který je připraven nastoupit už v neděli v Teplicích, ale: „Krom několika tréninků v FC Vysočina jsem se připravoval především individuálně. Chybí mi tedy zápasová praxe. Pokud by mi trenér přesto dal důvěru, tak na hřišti udělám maximum pro úspěch týmu. Spíše však očekávám, že nejprve získám větší herní jistotu na trénincích a v zápasech juniorky.“

Jiří Krejčí (nar. 22.3.1986) je odchovancem Sparty Praha. V létě 2004 zamířil do Blšan a srpnu 2004 debutoval v Gambrinus lize. Z prvoligové vesnice ho v lednu 2005 koupil Jablonec, jenže v nabitém severočeském kádru se v devatenácti letech do nejvyšší soutěže neprosadil. V lednu 2006 se tak vrátil na hostování do Blšan, kde byl u sestupu z nejvyšší soutěže. V červenci 2006 znovu odešel na hostování, tentokrát do kádru prvoligového nováčka Mostu. Po roce se vrátil do Jablonce, kde strávil tři kompletní ročníky Gambrinus ligy a působil zde pod vedením kouče Františka Komňackého. V létě neodolal zahraničnímu vábení řeckého Iraklisu Soluň, ale už v říjnu téhož roku se stěhoval do rumunského Temešváru. Ani na jedné ze zahraničních štací se neprosadil a tak se v létě 2011 s vyloučením Temešváru z rumunské ligy vrátil do Česka. Angažovala ho Příbram, kde v ročníku 2011/12 odehrál 27 duelů. V červenci 2012 zamířil za další zahraniční výzvou do maďarského týmu MFC Pécs, kde v uplynulém ročníku nastoupil do 20 utkání a vstřelil 2 branky. V Gambrinus lize ve 109 zápasech skóroval pětkrát.

Jiří Krejčí v dresu Jablonce v utkání na teplických Stínadlech. Nastoupí zde i v neděli za FC Vysočina?

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu