25.09.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: I proti Plzni chceme hrát odvážně a aktivně

Komňacký: I proti Plzni chceme hrát odvážně a aktivněFotbalový svátek a velká výzva. Přesně takový zápas čeká hráče a fanoušky FC Vysočina tento pátek 27. září. Do Jihlavy přijede poslední český mistr, účastník prestižní Ligy mistrů a tým prošpikovaný reprezentanty a osobnostmi - FC Viktoria Plzeň. Favorit atraktivního duelu je předem daný, ovšem Vysočina na domácí půdě bývá těžkým oříškem a rozhodně bude bojovat o bodový zisk!

 

Během aktuální prvoligové éry sehrál FC Vysočina na domácí půdě 20 duelů, z toho podlehl pouze ve dvou – Jablonci a Spartě. V srpnu 2012 si na nadšeně bojujícím jihlavském celku vylámala zuby i Plzeň, když Horváth a spol. na stadiónu v Jiráskově ulici remizovali 1:1. Ostatně, zatímco druholigová vzájemná bilance hovoří výrazně pro Plzeň, tak dosavadní čtyři prvoligové souboje obou celků vyznívají zcela vyrovnaně: 1 – 2 – 1. Co podle trenéra Františka Komňackého způsobuje, že je FC Vysočina na domácí půdě mnohem úspěšnější a odvážnější? Mají jeho svěřenci šanci i v pátečním duelu proti účastníkovi Ligy mistrů? „U každé kolektivní hry platí, že domácí prostředí představuje výhodu. I naši hráči si na svém stadiónu více věří, jsou důraznější a agresivnější. Ostatně, naše bodové zisky jsou postavené hlavně na bodech z domácího prostředí. Bez šance určitě nejsme ani proti Plzni, ikdyž víme, že to v pátek budeme mít velice složité. Viktoria se s ohledem na vývoj tabulky a své dvě poslední ligové ztráty nespokojí s remízou a půjde jednoznačně za třemi body. Čeká nás konfrontace s velkou ofenzivní silou a kreativitou plzeňských hráčů, která je podpořená zkušeností z těžkých zápasů.“

Plzeň ve středu čeká důležitý duel Ligy mistrů v Moskvě. Myslíte si, že budou někteří hráči Viktorie šetřeni? „Plzeň měla po utkání s Duklou velkou pauzu a stejně tak bude mít dostatečný prostor na regeneraci před duelem v Moskvě. Nebude mít tedy žádný důvod, aby některé hráče šetřila. Očekávám, že Plzeň nastoupí v plné zbroji a v ofenzivně laděné sestavě. I proto, že si teď v Jihlavě nemůže dovolit žádnou bodovou ztrátu,“ uvedl jihlavský lodivod.

Očekáváte, že kouč Vrba nasadí útočníka Standu Tecla proti „svým“? „Musíme být připraveni na variantu, že Standa do utkání nastoupí a že trenér Vrba využije jeho zvýšené motivace. Pokud by však nehrál, tak nastoupí jiný hrotový hráč, který bude stejně kvalitní a nebezpečný,“ upozornil Komňacký.

Všeobecně se čeká, že Plzeň bude v Jihlavě útočit do zahuštěné obrany domácího celku, kterou se bude snažit rozleptávat trpělivou kombinací. Proti tomu bude Vysočina sázet na rychlé brejky a standardní situace. Nebo snad trenér Komňacký předpokládá jiný scénář pátečního duelu? „Lze říci, že se chceme prezentovat obdobným herním projevem zaměřeným na brejky. Náš úvodní podzimní zápas se Spartou ukázal, že veškeré úvodní taktické záměry mohou v páté minutě vzít zcela za své. Rozhodně však do utkání nepůjdeme pouze s defenzivním záměrem. Chceme hrát odvážně a aktivně. Taková je filozofie mužstva i celého klubu.“

Fanoušci Jihlavy s obavami čekají na zprávy o zdravotním stavu svých hráčů po utkání v Mladé Boleslavi. Jak na tom tedy jsou Masopust, Harba a Blažek? Evidujete případné jiné absence? „Momentální situace je docela příznivá. Masopust i Blažek už trénují naplno a pravděpodobný je i start Harby. Na marodce tak zůstávají pouze Přeučil a Kopic,“ informoval trenér Vysočiny.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Harba, Masopust, 1 – Šimonek, Tlustý, Marek, Jungr, Šourek, Teplý, Kosak, Vaculík, Kopic, Koloušek, Jánoš.

Inkasované karty: 3 – Josl, 2 - Masopust, 1 – Kopic, Jánoš, Koloušek, Jungr, Přeučil, Vaculík, Karlík

Absence: Přeučil, Kopic (zranění)

FC Viktoria Plzeň

Základní informace:

vedení klubu – předseda představenstva: RNDr. Tomáš Paclík, generální manažer: Adolf Šádek, sportovní manažer: Pavel Kuka, tiskový mluvčí: Pavel Pillár
adresa: Štruncovy sady 3, 301 12  Plzeň
telefon: 377 221 507, 377 221 515,
internet: www.fcviktoria.cz
e-mail: fcviktoria@fcviktoria.cz
klubové barvy: červen a modrá
kapacita stadionu: 11.700 míst k sezení
počet mládežnických týmů: 13
počet ženských a dívčích týmů: 6
B – tým: Juniorská liga

Pohled do historie:

Názvy klubu: SK Viktoria Plzeň (1911 - 1948), Sokol Škoda Plzeň (1949 - 1952), Sokol ZVIL Plzeň (1952 - 1953), DSO Spartak LZ Plzeň (1953 - 1962), TJ Spartak LZ Plzeň (1962 - 1965), TJ Škoda Plzeň (1965 - 1992), FC Viktoria Plzeň (od 1993)

Úspěchy: Na začátku třicátých let postoupila Plzeň do první profesionální ligy a hned se zařadila mezi nejlepší celky této soutěže. V roce 1946 skončila v lize třetí a v následujících dvou letech ještě o příčku výše. V roce 1953 spadl klub zásluhou reorganizace až do krajského přeboru a do první ligy se vrátil až o sedm let později. V dalších letech se hrála většinou druhá liga, s výjimkou sezon 1986/87 a 1988/89. Na návrat mezi elitu tak museli Západočeši čekat až do roku 2003, ale znovu pouze na rok. Nejúspěšnější sezónou v historii klubu byla sezóna 2010/2011, kdy klub vybojoval mistrovský titul, na tuto sezónu navázala sezóna 2011/2012 a úspěšné tažení pohárovou Evropou. Dalším velkým úspěchem je mistrovský titul z poslední sezóny 2012/2013 a poté postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Vzájemná bilance: 10 utkání  2 – 2 – 6  7 : 12

Ze vzájemných zápasů:

jaro 13 - Gambrinus liga: FC Viktoria Plzeň – FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)
Gól: 24. Bakoš
Sestavy: PLZ: Kozáčik - Řezník, Ševinský, Čišovský, Rajtoral - Horváth, Darida - Štípek (80. Zeman), Hora (65. Malakyan), Ďuriš - Bakoš. VYS: Blažek – Obert, Tlustý, Šourek, Josl – Rada, Kučera – Masopust (75. Kosak), Jungr, Vaculík – Sedláček (82. Gavrić).

podzim 12 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava – FC Viktoria Plzeň  1:1 (1:1)
Góly: 15. Karlík - 31. Kolář
Sestavy: VYS: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Koloušek, Karlík - Masopust (71. Mešanović), Jungr (90. Kryštůfek), Vaculík (80. Sedláček) - Tecl. PLZ: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Ďuriš, Kolář (90. Hanousek), Hora (46. Fillo) - Bakoš (77. Štípek).

jaro 06 - Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava - FC Viktoria Plzeň  2:0 (0:0)
Góly: 53. Lovětínský, 57. Perniš
VYS: Rzeszoto - Veselý, Vojtíšek, Kadlec, Kopic - Malínek (90. Vácha), Zúbek, Vladyka (72. Pacholík), Lovětínský - Perniš (81. Kaplan), Peška. Trenér: Večeřa. PLZ: Ticháček - Procházka, Rada, Zakopal, Smola (74. Kousal) - Limberský, Barteska, Pilař, Šíma (62. Vágner) - Bednář (78. Knakal), Fillo.

Pravděpodobná sestava: Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský – Horváth, Hořava – Petržela, Kolář, Kovařík – Tecl.

Trenér: Pavel Vrba

Střelci: 3 – Wágner, Kolář, 2 – Tecl, Kovařík, Darida, Ďuriš, 1 – Limberský, Rajtoral, Hejda, Procházka, Čišovský, Hořava.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Hubník (přestup Hertha Berlín/NĚM), Pospíšil a Hořava (přestup SK Sigma Olomouc), Petržela (přestup FC Augsburg/NĚM), Koukal (host. Příbram), Wágner a Trapp (konec host. Příbram), Krbeček (konec host. Bohemians Praha), Šírl (konec host. Mladá Boleslav), Hrošovský (konec host. Ústí nad Labem), Hora a Malakyan (konec host. České Budějovice), Vaněček (konec host. FC Vysočina).

Odchody: Darida (přestup SC Freiburg/NĚM), Hanousek (host. Dukla Praha) Končal (host. Varnsdorf), Krbeček (host. Sokolov), Mandous (host. Bohemians Praha), Šírl (host. Bohemians 1905), Fillo (host. Brentford FC/ANG), Hrošovský (host. Znojmo), Kyndl (host. Bohemians Praha), Malakyan (host. FC Banants/ARM), Štípek (host. FK Mladá Boleslav), Trapp (host. Veria FC/FIN), Zeman (konec host. Sparta Praha), Hora (host. Bohemians 1905), Vaněček (host. Hradec Králové), Adamov (konec smlouvy).

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu