26.10.2013, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina získala proti Jablonci tři důležité body

Vysočina získala proti Jablonci tři důležité bodyFotbalová Vysočina vydřela nesmírně důležité tři body proti výborně hrajícímu Jablonci. Historicky první výhrou nad severočeskám celkem zažehnala riziko pádu na poslední příčku tabulky a dokonce se v průběžné velmi vyrovnané tabulce vyšvihla na 11. pozici. Mužem utkání byl Haris Harba, který v první půli posadil míč na hlavu Lukáše Masopusta, který otevřel skóre utkání. Ve druhém dějství to byl sám bosenský útočník, jenž rozhodl o jihlavské výhře 3:2 (1:0). Za Jablonec stříleli Michal Hubník a exjihlavský Jan Kopic.

 
FC VysočinaFC Vysočina
12.kolo, sobota 26.10.2013, 20:15
3:2
(1:0)
JablonecJablonec
 
Góly: 35. Masopust, 65. Harba, 79. Harba – 54. Hubník, 83. Kopic.
ŽK: Kliment – Beneš, Kubista, Rossi.
Rozhodčí: Příhoda – Filípek, Moláček.
Diváci: 2740
FC Vysočina: Blažek – Tlustý, Krejčí, Šourek, T. Marek – Masopust (88. Teplý), Jánoš (81. Karlík), Jungr, Koloušek, Vaculík (45. Kliment) – Harba. Náhradníci: Hanuš – Přeučil, J.Kučera, Mikula.
Jablonec: Špit – Rossi, Beneš, Kubista (72. Třešňák), Novák – Kopic, Piták (82. Vukadinovič), Loučka, Čížek (87. Vošahlík), Vaněk – Hubník
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč František Komňacký se v důležitém duelu proti Jablonci musel obejít bez avizovaných Josl, Kopice či Kosaka. Posledně jmenovaného v základní sestavě nahradil Koloušek, který samozřejmě zaujal své místo ve středové řadě, na kraj zálohy se posunul Vaculík a na levém beku hrál Marek. Místo Mikula dostal na pravé obraně důvěru Tlustý.

Vysočina do utkání vstupovala v dost svízelné situace, neboť její hráči si moc dobře uvědomovali, že při výhrách Slavie a Znojma propadli na poslední příčku tabulky. Tomu odpovídal i poněkud nervózní a křečovitý výkon jihlavského týmu v první půli. Naopak Jablonec před kamerami České televize potvrzoval, že mu fotbalovost a ofenzivní schopnosti rozhodně nechybí. Už ve 2. minutě se po kolmici Loučky dostal do šance reprezentační středopolař Vaněk, ale brankář Blažek jeho střelu po nájezdu z levé strany dokázal vyrazit. V 8. minutě zahrozil další adept reprezentačního dresu Jan Kopic. Tento jihlavský odchovanec po brejku mířil na pravou tyč Blažkovy branky, ale ten balón vytěsnil na roh. Na druhé straně mohl po odraženém míči skórovat Masopust, ale hradbu těl nepropálil a střílel vedle. Aktivita a převaha severočeského celku se v prvním dějství zúročení nedočkala, navíc přišla 34. minuta, která rozhodla o tom, že gólman Jablonce Špit si znovu musí počkat na jubilejní stou vychytanou nulu v lize. Harba se na pravém křídle výborně prosadil přes Nováka a jeho ještě lepší centr ve vápně našel volného a přesně hlavičkujícího Masopusta. Reprezentant U21 se tak před zraky svého reprezentačního kouče Dovalila dočkal své premiérové ligové trefy na domácím stadiónu – 1:0.

Jablonec do druhé půle zabral, tlačil se za vyrovnáním a obrany Vysočiny mnohdy jen odkopávala míče. Zasloužené srovnání nastalo v 54. minutě, kdy Kopic našel ve vápně přihrávkou Hubníka a ten střelou podél padajícího gólmana srovnal. Vysočinu vyrovnání probrala k větší ofenzivní aktivitě. Odměna přišla už za dalších 11 minut, když Koloušek zahrával rohový kop. Nejvýše se na něj vyskočil exjablonecký stoper Krejčí, míč posunul na Harbu, který pohotově hlavičkoval podél Špita do sítě – 2:1! Vzápětí mohl po standardní situaci zahrávané Novákem vyrovnat Beneš, ale na zadní tyči na balón nedosáhl. Vysočina se opět mohla soustředit na brejky a jeden z nich doslova volal po třetí brance. To v 74. minutě Jungr výborně obral o míč pravého beka Severočechů a postupoval z úhlu do vápna, kde místo přihrávky na zcela volného Harbu, volil střelu z úhlu. Ta zkušeného Špita nepřekvapila. O čtyři minuty později mohl opět srovnat Piták, ale nastřelil jen stopera Šourka na brankové čáře. V 79. minutě Jungrovi znovu vyšel skvělý presing, pláchl Loučkovi a vysunul do sóla Harbu. Ten elegantně přehodil vyběhnuvšího Špita a vstřelil svůj druhý gól v zápase – 3:1. Hotovo však ještě nebylo, neboť zápas znovu zdramatizoval Jablonec. V 83. minutě Loučka odčinil svoji chybu, když ve vápně přesně nalezl Kopice, který na zadní tyči Blažkovy brány našel jediné volné místo – 3:2. Favorizovaní hosté se v Jihlavě až do konce utkání pokoušeli alespoň o vyrovnání, ale obětavě hrající hráči Vysočiny jim žádný třetí trefu neumožnili.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | FC Vysočina - Jablonec | 3:2
26.kolo | Jablonec - FC Vysočina | 3:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu